3 éves fiam szornyen gátlásos. Hogy segíthetnénk rajta?
Nagyon helyes, eleven fiu - otthon, oviban, megszokott kozegben. DE: ha valahova ki kell állni, szerepelni, akkor truccol és nagyon lehetetlenul viselkedik, kozos foglalkozásokon, játékokon nemigen oldodik fel, nem aktív. most volt unnepség az oviban - lemerevedett szegény, kioltott nyelvvel állt, míg majdnem elsírta magát....kozben minden verset amit tanultak, fejbol tud. az ovonénik szerint nincs vele gond, játszik gyerekekkel, jo otletei vannak, játékokat talál ki stb, csak kozos, "kotelezo" foglalkozásban nemigen akar részt venni, ésSzerepelni, amikor rá figyelnek....
valahol értem, hasonloan viselkedtem én is (bár azt mondják, ennyire azért nem), de szeretném, ha oldottabban tudna viselkedni, nem gorcsolne ennyire...lehet ezen segíteni, vagy jo ez így, rá kell hagyni? szerintetek?
koszi
:)
Nem tudom, ez sztem típusfüggő. És minél jobban akarod, hogy tanulja meg produkálni magát annál rosszabb lesz. Az én középsőm is ilyen. Nagyon vágyik rá, hogy szerepeljen, észreveszem az itthoni játékából. De mégis annyira fél, hogy nem mer egymaga kiállni sehová. Tiszta anyja. :)))) Ha már ketten voltunk én is kiálltam akár énekelni is a színpadra. De egymagam.... Még a férjem előtt se énekeltem altatódalt a gyereknek. :)))))))))))
Szerintem nincsen különösebb teendő. El kell fogadni, hogy ő ilyen, és nem kell olyasmire noszogatni, ami a természete ellen való. Ezt nem lehet kényszeríteni, de nincs is ezzel semmi baj, mint írod, a megszokott közegben oldottan viselkedik és okos is. Ha nem lesz muszáj a szereplés (most sem az persze), akkor hátha magától megjön hozzá a kedve, de ha nem, az se baj, nem igaz?
Arra figyelj, hogy ilyesmiről ne beszélj a füle hallatára, ne hallja azt, hogy ő gátlásos vagy visszahúzódó, mert ezek a mai világban nagyon negatív jelzők és nem lenne jó, ha beépülnének az én-képébe. Sokat dicsérd viszont mások előtt is olyasmiért, amiben tényleg jobb másoknál, vagy amiben szépen fejlődik.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!