Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Kisgyerekek » Háziorvosom nem szeretné, ha...

Háziorvosom nem szeretné, ha ősszel menne oviba, mit gondolsz?

Figyelt kérdés
Kisfiam 2008 áprilisában született, most, 2011 ősszel menne oviba. 2011 novemberre babát várok és a háziorvosom szerint nem tenne jót a terhesség utolsó idejében semmilyen betegség, illetve az újszülöttnek sem. Szerinte tavasszal kéne csak vinni. De nagyon vágyik már a közösségbe. Nagy dilemma, de én tényleg tőle szedek mindent össze, mint épp most is. Mit tennétek a helyemben?
2011. jún. 28. 08:32
 1/10 anonim ***** válasza:
100%

Sajnos a dokidnak és neked is igaza van...

Nekem a nagylányom mindent hazahozott az oviból, pedig előtte alig volt beteg, volt kötőhártya gyulladás vagy háromszor, influenza, hasmenéses-hányásos vírus, ja és hogy színesítse a képet, többször meg is fázott az oviban, mert nem figyeltek rá, hogy mit vesz fel, amikor kimennek sétálni. Mindezt 4 hónap alatt, ahogy másoktól is hallottam, az első időszakban mi is jóval többet voltunk itthon, mint az oviban. "Természetesen" a fiam (akkor volt másfél éves) minden fertőző betegséget elkapott, tehát sokszor mire a lányom meggyógyult, a fiam betegedett le, és eleinte gyakori volt az is, hogy még meg sem gyógyult a kicsi, már megint valamilyen betegséggel itthon volt a nagy...

Akármennyire is nehéz lesz a nagyobbikat lefoglalni, én inkább otthon fognám, mert a kicsi egészsége többet ér. Csecsemő korban egy egyszerű hasmenés is könnyen kórházi esetté válhat, én ezt nem kockáztatnám meg.

2011. jún. 28. 08:38
 2/10 A kérdező kommentje:
Köszönöm szépen a gyors választ.
2011. jún. 28. 08:43
 3/10 anonim ***** válasza:
100%
Azt elfelejtettem írni, hogy mindezt úgy, hogy előre felkészültünk az ovira egy vitamin kúrával, amit végig az ovi alatt is szedett.
2011. jún. 28. 08:45
 4/10 A kérdező kommentje:
:-( szép kilátások :-S
2011. jún. 28. 08:57
 5/10 anonim ***** válasza:
47%

Szia!

Pontosan így van nálunk is most a helyzet, én viszem.Sosem lesz jó időpont,max a kicsinek hozza majd haza. Nekünk lesz könnyebb ha addigra beszokik.

2011. jún. 28. 09:23
 6/10 anonim ***** válasza:

Szerintem mindenképp várd meg la. a tavaszt, hogy a kicsi nőjön. Újszülöttként/csmőként nagyon nem vicces, ha elkap valami vírusos szutymót.

A nagyot meg vidd el jóóó sokszor játszira, meg olyan helyekre, ahol gyerekek közt lehet.

Ja, és ne a picivel indokold, h nem mehet oviba, mert így könnyen "utálatot" válthatsz ki vele. Ő ebből azt veszi le, h azért nem mehet, mert itt a tesó. Ha ő nem lenne, akkor járhatna a többiekkel oviba. Találj ki valamit, h miért nem mehet még, de a babát hagyd ki belőle (tudom, "hazugság", de nem a picit fogja okolni érte). :)

2011. jún. 28. 09:25
 7/10 A kérdező kommentje:
:-) igyekszem
2011. jún. 28. 09:33
 8/10 anonim ***** válasza:
81%
igaza van a dokinak.sajnos tényleg igy van ha már nagyobb a pici ő is ellenállóbb lesz,esetleg nem tudod elvinni bölcsibe,államiba vagy magánba is,hetente pár napra?a magán bölcsibe kevesebben vannak,onnan azért nem hoz haza olyan sok betegséget.
2011. jún. 28. 10:09
 9/10 A kérdező kommentje:
Nagyon jó ötlet, utánanézek!
2011. jún. 28. 10:13
 10/10 anonim ***** válasza:

Nálunk is az ovis hazahordta a betegségeket a kistesónak,gyakorlatilag egész télen egészen májusig betegek voltak,nem volt olyan hét,hogy ne jártunk volna orvosnál velük,leginkább mindkettővel és hetente többször is,rémálom!!!(Folyamatos lázas felső léguti betegségek,fülgyulladás a picinél többszöri felszúrással,a nagyobbnak tüdőgyulladás)

Ősztöl ráadásul betölti az 5 évet,tehát szigorúbban veszik a hiányzásokat,tavaly még megtehettem,hogy amint kimondták,hogy influenza-szezon van otthonfogtam hónapokig ,addig amíg be nem jelentették,hogy vége az influenza-szezonnak.

2011. jún. 28. 11:20

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!