Utolsó hónapos terhes kismamaként beadnátok a 1,5 éves kisgyermeketeket bölcsibe?
Kíváncsi vagyok, mi a véleményetek: egy ismerősöm adta be magánbölcsibe a kisgyermekét az utolsó hónapban, mondván nem tudna mellette ellátni egy újszülöttet.
Én nem adtam be a nagytesót, hiába jött a kistesó, valahogy fel sem merült, hogy ne tudnék mellette ellátni egy kisbabát is. Mit gondoltok?
NEM,
de pont ez miatt sem vállaltam kis korkülönbséget.
Csak azt nem értem,m, hogy ha később mitól fogja jobban bírni, mérmitn az anyuka, aki beadta gyerekét
Én nem adtam be a nagytesót, nem akartam beadni.
Kíváncsi vagyok, mi a véleményetek arról, ha valaki beadja. Mi az oka?
Nem fogok lepontozni senkit, tényleg nagyon érdekel.
Ez a lány annyit mondott csak, mikor kérdeztem, hogy miért bölcsis a nagy, hogy ő nem tudta volna ellátni az újszülöttet, meg így a picivel tud sokat foglalkozni. A nagy már 3 éves múlt, a pici 1,5 éves náluk egyébként.
Hát, a helyzettől is függ.
A fiam megy bölcsibe, bár már tervezzük a tesót. Ha már terhes lennék, valószínűleg hamarabb adnám be, mint ahogy megszületik a kicsi, hogy ne azt érezze, hogy ő már felesleges. De csak az én fiamat, mert nagyon közösségfüggő, már most is imádja a bölcsit, pedig csak időnként járunk be, "szokni" a környezetet.
Ha nem lenne ennyire közösségpárti, akkor nem erőltetném a bölcsit, jól ellenénk úgy is.
A bölcsi szükséges rossz. Ha nem muszáj, ne adja be az ember, amondó vagyok, tehát elképzelésed támogatom.
A 3 év alatti még alapvetően a szüleiben lát érzelmi biztonságot, ez alapvető életkori sajátosság. Hiába akad, aki 3 év alatt imádja a gyerektársaságot, ők a kivétel (a 3 év alattiak legalább 70-80%-a szorong, ha nem a szülei vannak vele; kivétel lehet pl. egy rokon, akit már régóta ismer, ha csak olykor, esetileg vigyáz rájuk).
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!