2 éves gyereknél fogkő?!
Az én fogorvosom szerint a fogkő alkati kérdés is, ha olyan összetételű a nyál, akkor gyorsabban alakul ki.
Valószínű nálatok is erről van szó.
Nem cumizik sokat a fiad?
Az én lányom 3 éves és sajnos már van szuvas foga, emiatt voltunk a fogorvosnál. Nálunk elöl van felül a fogánál valami barna csík, halvány, de ott van. Én arra azt hittem, hogy fogkő, de a doktornő azt mondta, nem az szuvasodás kezdete és kimondottan cumizó gyerekek "betegsége" ez. Nálunk a szuvas fogat egyébként ózonnal kezelte, ez elpusztítja a baktériumok nagy részét és minden fogmosás után egy Tooth Mousse nevű krémmel kell kenni a szuvas fognál ez a kettő megállítja a szuvasodást. Természetesen rendszeres ellenőrzés (3 havi) szükséges, hogy nem romlik-e tovább. Tömni csak 4 éves kortól tömnek. Ezeket csak azért írom, hogy érdemes megmutatni azért az orvosnak, majd ő megmondja, hogy mi ez és mit lehet csinálni. Manapság már sok mindent meg tudnak úgy csinálni, hogy fájdalommentes legyen a gyerkőc számára. 3 éves kislány anyukája.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!