Mit adhatnék reggelire 16 hónapos lányomnak?
Eddig kenyeret kapott felvágottal, vagy körözöttel, sajttal, májkrémmel,tojással, ilyesmikkel.
1-2 hete viszont alig eszik reggelit, max 3 katonát.A vacsorája is hasonló, kenyér valami hozzávalóval, akkor rendesen megeszi.
Unhatja vajon a kenyeret?Mivel próbálkozzak?Tejterméket szokott enni uzsonnára, ha azt adok neki reggelire nem tudom elég laktató-e, illetve, hogy akkor mi legyen az uzsonnája.Tanácstalan vagyok, köszönöm a segítségeteket!
Én úgy adom - két és fél éves- hogy heti egyszer van édesség jellegü reggeli ez ált. croissant v. más édes kelt tészta.
a többi nálunk is kenyér v. pirítós krémmel.
télen lehet bundáskenyér v. melegszendvics is nyáron ez eléggé kieshet a szórásból.
tejtermék: lehet müzli gyümölccsel natúr joghurttal ezzel azért jól lehet lakni
v. gabonapehely tejjel.
uzsonna ált. gabonaalapú keksz és gyümölcs .
lehet virslit is adni, rántottát tükörtojást, omlettet szóval amihez még kenyér kell de csak minimális.
Én kisfiam egyáltalán nem ette meg a szendvicsfélét. Ő inkább egy kefirt evett kiflivel, vagy túrókrémet(túró,banán,natur joghurt),vagy joghurt zabpehellyel. Vagy kakaós gabonapehely,vagy kalács,ritkán bundáskenyér(ezt inkább vacsira ette).
Szerintem a babád ráunt a kenyérfélére. Próbálj más dolgokat adni neki. Változatosabban.
Puliszka túróval, metélőhagymával. Vagy magában, felkockázva, mellé paradicsom.
Zabkása gyümölccsel, túróval, joghurttal.
Köleskása párolt almával.
Nagyon finom dolgok, csak sokan idegenkednek tőlük, mert nem ismerik. :)
Vagy adj neki banánt.
De az is lehet, hogy most ilyen időszaka van, az én fiam is újabban este eszik többet, reggel és ebédre alig valamit, lehet hogy a meleg miatt.
Köszönöm a válaszokat!
Kipróbálom amiket írtatok, reménykedek, hogy ízlik majd neki.Igazából 1-2 alkalommal még korábban kostoltattam vele az ilyesmi kajákat, müzlit tejjel, vagy natúr joghurttal,stb, de nem ette.Most tovább próbálkozok,gyakran kínálgatom és hátha megszereti :)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!