Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Kisgyerekek » Mit adhatnék reggelire 16...

Mit adhatnék reggelire 16 hónapos lányomnak?

Figyelt kérdés

Eddig kenyeret kapott felvágottal, vagy körözöttel, sajttal, májkrémmel,tojással, ilyesmikkel.

1-2 hete viszont alig eszik reggelit, max 3 katonát.A vacsorája is hasonló, kenyér valami hozzávalóval, akkor rendesen megeszi.

Unhatja vajon a kenyeret?Mivel próbálkozzak?Tejterméket szokott enni uzsonnára, ha azt adok neki reggelire nem tudom elég laktató-e, illetve, hogy akkor mi legyen az uzsonnája.Tanácstalan vagyok, köszönöm a segítségeteket!

2011. jún. 20. 08:41
 1/4 anonim ***** válasza:

Én úgy adom - két és fél éves- hogy heti egyszer van édesség jellegü reggeli ez ált. croissant v. más édes kelt tészta.

a többi nálunk is kenyér v. pirítós krémmel.

télen lehet bundáskenyér v. melegszendvics is nyáron ez eléggé kieshet a szórásból.

tejtermék: lehet müzli gyümölccsel natúr joghurttal ezzel azért jól lehet lakni

v. gabonapehely tejjel.

uzsonna ált. gabonaalapú keksz és gyümölcs .

lehet virslit is adni, rántottát tükörtojást, omlettet szóval amihez még kenyér kell de csak minimális.

2011. jún. 20. 08:44
 2/4 anonim ***** válasza:

Én kisfiam egyáltalán nem ette meg a szendvicsfélét. Ő inkább egy kefirt evett kiflivel, vagy túrókrémet(túró,banán,natur joghurt),vagy joghurt zabpehellyel. Vagy kakaós gabonapehely,vagy kalács,ritkán bundáskenyér(ezt inkább vacsira ette).

Szerintem a babád ráunt a kenyérfélére. Próbálj más dolgokat adni neki. Változatosabban.

2011. jún. 20. 08:50
 3/4 anonim ***** válasza:

Puliszka túróval, metélőhagymával. Vagy magában, felkockázva, mellé paradicsom.

Zabkása gyümölccsel, túróval, joghurttal.

Köleskása párolt almával.

Nagyon finom dolgok, csak sokan idegenkednek tőlük, mert nem ismerik. :)

Vagy adj neki banánt.

De az is lehet, hogy most ilyen időszaka van, az én fiam is újabban este eszik többet, reggel és ebédre alig valamit, lehet hogy a meleg miatt.

2011. jún. 20. 12:36
 4/4 A kérdező kommentje:

Köszönöm a válaszokat!

Kipróbálom amiket írtatok, reménykedek, hogy ízlik majd neki.Igazából 1-2 alkalommal még korábban kostoltattam vele az ilyesmi kajákat, müzlit tejjel, vagy natúr joghurttal,stb, de nem ette.Most tovább próbálkozok,gyakran kínálgatom és hátha megszereti :)

2011. jún. 20. 13:58

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!