Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Kisgyerekek » Sok játéka, ruhája és holmija...

Sok játéka, ruhája és holmija van gyermeketeknek?

Figyelt kérdés
Kezdem úgy érezni, hogy velünk már nagyon elszaladt a ló. Első unoka mindkét részről, ráadásul 3 nagymama és 3 nagyapa van, mert az én szüleim gyermekkoromban elváltak és újraházasodtak, plusz van még 3 dédimama és egy dédipapa is. A lányomnak rengeteg ruhát, kiegészítőket és játékokat vesznek, szinte nekünk alig kell vásárolnunk saját pénzből, mert vagy megveszik neki ami kell vagy adnak pénzt, hogy költsem a lányra. A párom nem érzi túlzásnak, mert ha megtehetik a rokonok, akkor hajrá, de én úgy vélem, hogy ez a későbbiek folyamán a lányomra nézve nem lesz-hogy fogalmazzak-jó hatással? Telán ez a helyes kifejezés. Annyi ruhája van, mint nem viccelek, de 5 másiknak. A játékokról már nem is beszélve: babkonyha, hintaló, motor, tricikli, tanuló kutya, tanuló maci, 20millió beszélő zenélő és világítós baba, zongora vagy egyéb játék. Az összes kedvenc mesehőse(Fifi, Timmy, Elmo, Micimackó, stb) megvan mindenféle interaktív akármilyen formában. Mind márkás és drága játék, de a fele sem érdekli őt már igazán. Nagy nehezen az utóbbi hónapokban valahogy sikerült leállítanom a nagyszülőket, hogy elég, de most meg kerti "játszóteret" akarnak neki venni. A lányom már most 2,5 évesen olyan természetesnek veszi, hogy amit szeretne, azt mindent megkap, hogy a későbbiekben ebből bajok lehetnek. Arra gondoltam kiszelektálok a ruháiból és a játékaiból is, észre sem venné, csak tartok attól, hogy a nagyszülők és a párom is megharagudna rám emiatt. Szegény családban nőttem fel, nekem ijesztő z a rengeteg holmi, amit a lányom kap, nem is becsüli meg őket. Szerintetek érdemes magamra haragítani ezzel a többieket vagy hagyjam, hogy a lányom "lubickoljon" a sok motyóban?
2011. jún. 19. 09:13
 1/9 anonim ***** válasza:
100%

Mi is rengeteget kaptunk (nagy család,kaptunk használtat is és a nagyszülők is megőrültek) tehát én szelektáltam az elejétől kezdve. Nekem az volt a módzserem, hogy bedobozoltam egy csomó mondent és elraktam 2 hónapra. Ha nem kereste,nem kellett akkor ment rokonoknak vagy a máltaiaknak. 2,5 évesen már segítettek nekem válogatni,örültek , hogy adunk más gyerekeknek akiknek nincs. ők pakolták a dobozba és jöttek velem amikor leadtuk. Később amikor pl.kaptak egy könyvet ami már megvolt,akkormaguktólmondták,hogy a szegény gyerekeknek adjuk, vagy amikor kinőttek valamit,akkor szintén.

A rokonok nem haragudtak érte, ők is gondolhatták,hogy nem fogom 20 évig őrizgetni a cuccokat.

2011. jún. 19. 09:24
 2/9 anonim válasza:
100%
Túlzásnak túlzás, a gyerek könnyen elkényeztetté válhat, próbáljátok megtanítani arra hogy nem kaphat meg mindent az életben amit akar, mértéket kell tartani az ilyen dolgokkal. A nagyszülőket is megértem , túlzásokba képesek esni az unokák kényestezésével. Beszéld meg velük hogy ez így nem mehet tovább mert tényleg komolyabb következményei lehetnek később. (mai elkényeztetett tinilányok borzalmasak, sokan nem szeretik őket).
2011. jún. 19. 09:26
 3/9 anonim ***** válasza:
100%

Nekünk sem kell sok mindent megvennünk- legalábbis ruhákat. Eleinte rengeteg játékot kaptunk,amit most is tudnak még használni.

Amit tehetsz: ha dellát adnak,hogy költsd a gyerkőcre,akkor azt a lét tedd el,és mikor olyan lesz,hogy "Anyu,nekem ez kell!" akkor lesz hova nyúlni :) Amit adnak a nagyszülők,dédik,azt meg fogadjátok el! ha kinövi,és nem terveztek több gyerkőcöt,akkor tovább tudjátok adni.

Amúgy páromnak is nyalintva volta a feneke kicsinek! Ha meglátott az utcán egy árust,kocsikkal,akkor "Mama,kell!" Persze a nagyanyja egyből megvette. -a nagyija mesélte.

Gyereknek teli volt a hűtője túrórudival,meg minden reggel kakaó volt,péksütivel- anyukája által. Egyszer nagyon legatyásodtak, villanyt nem tudtak fizetni.... Párom hamar hozzá szokott az új szituhoz.

2011. jún. 19. 10:04
 4/9 anonim ***** válasza:
ha adják és elfogadom, ők jobban örülnek, hogy adhatnak, mint a gyerek a játéknak:) mondjuk, azt megbeszéltük az elején, hogy nagy ajándék csak alkalmakkor, de egy-egy ruhadarab, vagy kis játék bármikor jöhet. Hál istennek minden nagyszülővel szerencsém van, általában egyeztetnek velem, mielőtt bármit vesznek neki, úgyhogy teljesen haszontalan dolgai nincsenek, de az tény, hogy a lakás úgy néz ki, mint egy játékbolt bemutatóterme. Én a cuccok nagyrészét általában elpakolom dobozokba és folyamatosan cserélgetem az elől lévő játékokkal, így azért van egy kis változatosság.
2011. jún. 19. 10:17
 5/9 anonim ***** válasza:
100%

Hát én azt csinálnám a helyedben, hogy megmondanám nekik finoman, ha akarnak neki adni valamit, akkor pénzt adjanak, mert nagyon sok ruhája van, úgysem használja el őket. Nyitnék egy számlát (takarékban, postán, bárhol), ahol nincs limit, hogy mikor mennyi pénzt raksz be. Ott gyűjtögetném szépen. Oviba menet előtt, meg majd a beiskolázáskor nagyon jól fog jönni, hogy lesz mihez nyúlni...

Játékokat, meg ruhákat nyugodtan szelektáld, hiszen így értékelni sem tudja a sok játékot, meg hát nem is érdekli már egy idő után. Esetleg egy pár játékot hagyj elöl, aztán a többit eldugod, és cserélgeted őket 1-2 hetente.

2011. jún. 19. 11:39
 6/9 anonim ***** válasza:
Én azt javaslom, csak azért, mert kapsz rá pénzt, ne vedd meg, amit amúgy nem vennél meg. Én szoktam írni a naptáramba egy listát olyan dolgokról, aminek értelmét látom, aztán ha megkérdezik a rokonok, mit vegyenek, vagy adnak pénzt a gyerekre, akkor onnan veszek meg dolgokat a listáról. Ha épp nem kell semmi, inkább eltenném a pénzt vagy összegyűjteném a baba-start számlán vagy min, vagy vennék rajta bébiételt, tartós babaápolási cikkeket, pl. sampont, pelenkát stb. Fölösleges a tizedik kirakó meg az ötvenedik plüssizé. Ruhából sem kell egy szekérderék, ez pazarlás.
2011. jún. 19. 17:09
 7/9 anonim ***** válasza:

És még valami. Talán érdemes lenne kicsit beszélgetni a kislánnyal arról, hogy vannak szegény meg beteg gyerekek, akik sokat szomorkodnak a szegénység miatt meg a betegség miatt, és biztos nagyon boldogok lennének, ha egy-két szép játékot adna nekik ajándékba. Ha a kislény is beleegyezik, ilyen módon szerintem nagyon jó nevelő hatása lenne, ha együtt kiválasztanátok néhány játékot és elvinnétek a Vöröskeresztbe vagy egy közeli kórházba.

Én is elég szerény körülmények között nevelkedtem, és szerintem nem az a jó, ha az ember mindent megkap, mert akkor semminek nem fog örülni. Tudjon a gyerek is különbséget tenni értelmes és értelmetlen dolgok között. Persze nem 2,5 évesen, de az a természetes, ha már az elején elkezded. Én mindig azt szoktam szajkózni, hogy hitelesen csak arra lehet nevelni a gyereket, amit magunk is helyesnek és igaznak érzünk.

2011. jún. 19. 17:14
 8/9 A kérdező kommentje:

Kiválogattam egy nagy doboz játékot, amit meg akarunk szabadulni.

A lányomnak van start számlája.

Ezek azon felül vannak.

2011. jún. 20. 08:23
 9/9 anonim ***** válasza:

Szia!

Az én kisfiamnak is szinte megvan mindene. A szobájában annyi játék van,hogy 3 gyereknek elég lenne.

Ruhája is rengeteg van, de én nem újonnan veszem hanem turiból meg tesz-vesz, vatera.

Játékokat is ha kinővi akkor adom el és a ruháit is és abból a pénzből veszek neki másikat.

Én nagyon nem tudok tanácsot adni mert én is úgy vagyok vele hogy amit tudok megveszek a kisfiamnak.

2011. jún. 20. 22:36

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!