Élményfürdőbe, vízi csúszdákra mikortól lehet
(érdemes, biztonságos) vinni gyereket?
Figyelt kérdés
1,5 éves, gondolom, idén még korai, nem? Együtt csúszni vele nem életveszélyes? Azt nem merném megkockáztatni....
2011. jún. 18. 14:58
1/8 anonim válasza:
2 hete voltam élményfürdőben. A csúszdákhoz ki volt írva, hogy 10 év alatt tilos használni. Pedig nem voltak extrém magasak vagy veszélyesek. Egy másfél évest biztosan nem vinnék fel a csúszdára! Persze, szerintem ilyen helyen van olyan medence, akár csúszdával is, amit ő is biztonságosan használhat.
2011. jún. 18. 15:07
2/8 anonim válasza:
Úgy hallottam, hogy 3 éves kor alatt eleve nem is ajánlatos gyerekeket strandra, fürdőkbe vinni, a fertőzések miatt.
A vizicsúszda meg szerintem nagyon veszélyes lehet egy másfél éves gyereknek, akkor is ha vele csúszol, mert nem lehet tudni hogy éppen hogy érkezel meg a végén, netán a víz alá merülsz és akkor veled együtt a gyerek is.
Még a babacsúszda vízbe téve is veszélyes nekik, én nemrég megpróbáltam azt, hogy a gyerekmedencébe amibe volt 10 centi víz, beletettem a babacsúszdát és onnan csúszott le a 2 éves lányom. Sokkal nagyobb sebességgel siklott le rajta, és a végén majdnem ki is csúszott a medencéből a nagy lendülettől. Nagyon meg is ijedt, többet nem ismételtük meg.
2011. jún. 18. 15:19
3/8 anonim válasza:
140 cm fölött
2011. jún. 21. 13:56
4/8 anonim válasza:
pancsolóba mehet. Csúszda? Majd hatodik után...
2011. jún. 21. 13:57
5/8 anonim válasza:
Az én nagyobbik fiam vízimádó, csecsemő kora óta járunk vele uszodába, strandolni, 2 évesen már imádta az élményfürdőben a csúszdákat, most 4 éves és nagyon jól úszik, jár úszótanfolyamra is, már a legmélyebb vízbe is bátran beengedem egyedül. Jövőre már versenyszerűen fog úszni.
A kicsi már közelről sem ilyen vízimádó, neki max. a pancsoló jöhet, szóval abszolút gyerekfüggő, ha élvezi a vizet és nem fél, akkor bátran viheted már most is.
2011. jún. 21. 14:09
6/8 anonim válasza:
Csatlakozom az utolsó válaszolóhoz...a fiam 3 éves,3 hónapos kora óta jár babaúszásra.Imádja/imádta,vízfüggő.Már tavaly is lecsúszott a vízi csúszdán(Dino klubos szállodában voltunk Egyiptomban),idén is nagyon várja.Itthon is van "sima" csúszdája,250 cm-s.Szerintem is gyerekfüggő.A bátyja-19 éves fiú-soha nem rajongott a vízért.Ez ma sincs másként(persze fürdeni szokott).
2011. jún. 21. 20:11
7/8 anonim válasza:
Na, azért nem mindegy, milyen csúszda az a csúszda! Épp azért írtam, hogy biztosan találnak olyat, amin egy kicsi is biztonsággal csúszhat. De az akkor is veszélyes, hogy a felnőtteknek való csúszdán, valaki ölében csússzon... és persze, tilos is! Függetlenül attól, hogy a gyerek tud-e esetleg úszni vagy vízfüggő-e.. 1. voltam.
2011. jún. 21. 20:45
8/8 anonim válasza:
Üdvözöljük a Gboard vágólapján. A másolt szövegeket ide menti a rendszer.A szövegmezőbe való beillesztéshez koppintson a kívánt elemre.Kitűzéshez tartsa nyomva a kívánt elemet. A ki nem tűzött elemeket egy óra elteltével törli a rendszer.
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik. Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!