Hogyan tovább a szobatisztasággal?
Kisfiam 21 hónapos lesz 1 hét múlva. Napközben nincs pelus, csak ha megyünk valahova és alváshoz kapja még meg. Viszont itthon pelus nélkül van, és nincs is rajta semmi sem, max. 1 póló, ha hűvösebb van. Ha kell pisilnie, vagy kakilnia, szó nélkül megy és ráül a bilire, elvégzi a dolgát, és játszik tovább.
Próbáltuk már kisgatyában, nem tudja még letolni, próbáltuk 1 hétig, aztán feladtam, mert csak visszavetette a folyamatot, inkább nem pisilt, 2-3 napig nem kakilt. Beszélni sem beszél még, így nem tud szólni sem... Várjak, amíg "szól", jelez valahogy, vagy maradjunk így csupaszon, aztán majd megérik?
Reális válaszok érkeztek, az előző beíró mindenesetre kérem, engedje meg nekem, hogy picit korrigáljam meglátását: mivel meztelen altesttel lehet boldogulni eleinte, egy szoba hőmérsékletű lakásban nem a hőmérséklet miatt lesz egy kislánynak húgyúti fertőzése; esetleg fűtsétek fel a lakást 22 fokra; szabadtéren (kert) meg csak nyári melegben szabad pucéran engedni, és ilyenkor rendkívül előnyös is persze, a szobatisztává válás érdekében. (Később az említett módszer is mehet: gyorsan odasietni, segíteni neki vetkőzni.)
Ezen kívül megerősítem a többiek válaszát megnyugtatásul: remekül haladsz; még három és fél évesek esetén is jó eredmény, amit leírtál, tehát ez alapján nincs min aggódnod.
Tehát -a szavaiddal élve- maradjatok csupaszon, én is ezt javaslom.
. . . hozzáteszem előző soraimhoz:
majd elfelejtettem említeni egy lehetséges okot, hogy akkor mi okozhatja az előző hozzászóló kislányának húgyúti fertőzését: lehet, hogy nem ügyeltél arra, hideg kövön ne játsszon...?
Köszönöm a válaszaitokat!
Azért gondolom, hogy már megérett a dologra, mert ő cibálja le reggelente a pelust. Már kész tortúra egyáltalán ráadni is, végigkergetem az egész lakásban, mire sikerül.
Kibírja már rövidebb ideig, volt már, hogy este kikísértük az apját a buszhoz, és nem pisilt be, míg hazaértünk (25-30 perc). Utána egyből szaladt a bilihez. Meg szó nélkül megy, és ráül, mikor úgy érzi, hogy mennie kell, tehát nem én ültetem rá, nem kérdezgetem, csak megy és intézi a dolgát. :D A lakásban nálunk 25-27 fok körül van most, de a hűvösebb napokon is 23 a minimum.
wtiger, én sem állítottam, hogy a hőmérséklet okozza a fertőzést, a kedvedért idekopizom a vonatkozó részt: "Rajta azért mindig volt bugyi és nadrág is, mert sokszor volt már húgyúti fertőzése, nem mászkálhat pucér fenékkel, nehogy baci kerüljön a nuniba."
Gondolod, hogy többszörös húgyúti fertőzés után van olyan szülő, aki engedi hideg kövön játszani a gyerekét?
Kedves előző! :)
Hogy ha nem a hőmérséklet miatt volt kislányodnak korábban húgyúti fertőzése, akkor mi okozta - a kérdésem erről szólt hozzád, és írtam utána egy KÉRDÉST mint felvetést: NETÁN hideg kövön játszott? ...vagy mi lehetett.. hangosan gondolkodtam, hátha megírod az okot, vagy ha nem tudod, hátha rájössz, mert én sem tudom, pláne nem tudhatom látatlanban. :)
Amiatt is szól a felvetésem hozzád, mert ha nem a hőmérséklet miatt volt neki húgyúti fertőzése, akkor miért nem pucér altesttel szoktattad? (Vagy korábban úgy szoktattad, a soraidból következtetve, de ha ezt jónak láttad, minek függesztetted fel e módszeredet...?) (Egyébként evvel nincs gond, hanem EGYBEN érdeklődöm IS, te hogyan és miért próbálkoztál így?) Egyébként lakásban tényleg nem egyszerű, sokat kell takarítani emiatt; kertben könnyebben kivitelezhető, akinek van.
Amiben korrigálni szerettelek volna múltkor az az tehát, hogy -ismétlem- szerintem nem a hőmérséklet az oka kislányod húgyúti fertőzésének; legalábbis aképpen fogalmaztad meg legutóbbi beírásod, hogy te MÁR RÁADSZ bugyit, nadrágot, mert fertőzést kapott régebben, nos, ha egyszer fűtetek rendesen a lakásban, akkor nem a hőmérséklet miatt lett a baj anno, akkor meg hogy érted, hogy szükséges volt AZOK UTÁN (a fertőzése után) ráadnod a bugyi+nadrágot? Hiszen ebből az következik (vagy nem jól fogalmaztál), hogy korábban LAKÁSBAN PRÓBÁLKOZTÁL avval, hogy pucér altesttel mászkáljon a kislány a szobatisztaság érdekében. :)
Ne érts félre , nem kekeckedni akarok, csak jelezni, miben voltál félreérthető, fogalmaztál rosszul, vagy ha reálisan fogalmaztál, akkor meg valamiben önellentmondó voltál, az esetben meg ez a baj. De, mint mondtam, APRÓCSKA korrekció, nincs nagy jelentősége. Viszont szerettem volna tisztázni, láttatni veled, hogy vagy félreértettél, vagy hibásan fogalmaztál, vagy önellentmondóan cselekedtél a nevelésben e téren, és szerettem volna picit helyre tenni a dolgot nálad. Vélhetőleg a megfogalmazásod nem stimmelt, ez pedig félreértést okoz, vagy azt, hogy nem lehet úgy értelmezni, ahogyan akartad, hogy értelmezze, aki alaposan olvassa soraidat, mint pl. én. Elnézést kérek, ha esetleg zavart téged. :)
Kedves wtiger, tudom tapasztalatból, hogy te nagyon tudományos vagy, de azt kell mondjam, nem olvastad el rendesen, amit leírtam, ugyanis abban sehol sem szerepel, hogy MÁR adtam rá bugyit. Nem akarom ezt a topicot teljesen már témával terhelni, ha érdekel a történetünk, meg a húgyúti fertőzések kicsi korban, itt elolvashatod:
És ahogy fenti is írtam (!) azért kell rá bugyit adni, hogy ne menjen bele a kórokozó a szeméremtestébe, ha leül valahová.
Szobatisztaságra visszatérve, ha nincs a lakásban szőnyeg ebben az átmeneti időszakban, akkor semmi gond nem lesz a takarítással.
Valóban nem érdemes kis félreértés miatt szétoffonunk a topicot, szerintem nagyon elbeszéltünk egymás mellett. Nem akarom ragozni, mit értesz félre soraimból, és hogy a te korábbi soraidban mi volt félreérthető, egyébként is jeleztem már.
A lényeg, segítsünk a kérdezőnek, ahogy tudásunkból, tapasztalatunkból telik továbbra is, ebben egyet értek veled. :)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!