Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Kisgyerekek » Miért pisili tele és lesz...

Miért pisili tele és lesz reggelre pisis a ruhája a 2 év 8 hónapos kisfiam?

Figyelt kérdés
nap közben pelus nélkül van és nincs felfázva sem,lefekvés előtt nem adok neki sok inni valót még is már 3. napja pisisen ébred
2011. jún. 16. 15:52
 1/10 anonim ***** válasza:
Én ugyanígy vagyok a 3 és fél éves fiammal.Délutáni alvásakor nincs pelus,nem is pisil be,de éjszaka bepisil.Én sem adok neki lefekvés elott inni,de ha jobban belegondolsz,akkor ha te is iszol,akkor te sem tudod rogton kipisilni,és azért az éjjel még hosszú.Én próbáltam,hogy minden éjjel egyszer felkeltettem pisilni,de aztán hallottam hogy ez nem jó otlet,mert nem hagyom nyugodtan aludni.Próbáltam,hogy ha bepisil,csak felkel,hogy pisis,és átoltoztetem,de aztán az orvosnonk azt mondta,hogy a fiúk amúgy is késobb érnek,gond csak akkor lehet,ha 6 évesen sem kel fel éjjel.Azt mondta,hogy éjjelre adjak r pelenkát,és csak akkor vegyem le neki,ha reggelente totál szárazon veszem ki alóla,mert akkor má vagy kiba pisislés nélkul vagy felkel pisilni.Lehet még náluk nem alakult ki az az érzés,hogy felkeljenek a pisire.
2011. jún. 16. 16:01
 2/10 anonim ***** válasza:
100%

Normál esetben a szobatisztaság magától alakul ki:

1. 1-1,5 éves kora körül a kicsi már kifigyeli mit csinálunk a WC-n, érdekli maga a folyamat.

2. 1,5-2 éves kora körül már ő is ki akarja próbálni, amit kifigyelt, ráül a bilire, felmászik WC-re, használja a WC-papírt stb. Ez azonban nem azt jelenti, hogy már képes a szobatisztaságra, hanem, hogy ismerkedik a szokásokkal és utánozza,-gyakorolja, amit mi teszünk

3. 2-2,5 éves kora körül néhány órára már pelus nélkül lehet, és ha mondod neki, akkor néha sikerülhet pont a bilin pisilni-kakilni. Bizonyos helyzetekben képes visszatartani a székletét (pl. vízben, autóban stb.) és ebben az időszakban már elkezdheti zavarni a pisis-kakis pelenka.

4. 2,5-3 éves kora között egyre megbízhatóbban jelzi, ha pisilni-kakilni kell, de még nem teljesen szobatiszta és néha visszakéri a pelust. Sok gyerek még ebben a korban is ragaszkodik a pelenkához, de ez teljesen normális. Ha erőlteted a szobatisztaságot, az sokkal rosszabb, mintha még pár hónapig-hétig pelusos marad.

5. 3 éves korra a legtöbb gyerek már nappalra megbízhatóan szobatiszta. Van egy átmeneti időszak, néhány hét, amikor még 1-1 alkalommal bepisilhet és rá kell szoktatni, hogy odafigyeljen rá a játék közben is, mikor kell pisilni, de általában ez a korszak gyorsan elmúlik, ha türelmes vagy és pozitív visszajelzéseket kap a gyerek tőled.

6. Az éjszakai szobatisztaság 6 éves korig alakul ki, addig előfordulhat, hogy éjjel bepisil. Nem kell aggódnod, ha még 4-5 éves kora körül is kell a pelus éjszakára, fokozatosan azt fogod tapasztalni, hogy a pelenka száraz marad reggelig, mégis ragaszkodik hozzá a gyerek, mert biztonságosnak érzi.

2011. jún. 16. 16:11
 3/10 A kérdező kommentje:
Ő januárban lett leválasztva a ciciről 2. baba miatt és azóta adok neki inni lefekvésnél tejet változó mennyiséget és eddig kibírta reggelig a pelus csak most 3 napja nem bírja ki...
2011. jún. 16. 16:16
 4/10 A kérdező kommentje:
De nekem nem az a "bajom" hogy még kell neki estére a pelus hanem hogy nem tart ki reggelig és tiszta pisi lesz a ruhája pedig semmi sem változott a napokban sem a innivaló mennyiségében sem másban ...
2011. jún. 16. 16:19
 5/10 A kérdező kommentje:
köszönöm a válaszokat!
2011. jún. 16. 16:20
 6/10 anonim ***** válasza:
nagyobb pelus?lehet nőtt is és nem illeszkedik ugy a pelus neki mint eddig.
2011. jún. 16. 16:29
 7/10 A kérdező kommentje:
Hhmm ,lehet este megnézem mennyire jó még rá Köszi a választ!
2011. jún. 16. 16:32
 8/10 anonim ***** válasza:

Azt hittem az a baj, hogy nem ágytiszta.

Mekkora pelenkát használsz? Hány kg a kisfiad?

2011. jún. 16. 16:37
 9/10 poci-maci ***** válasza:
Szia szerintem használj csak éjjelre 1 el nagyobb méretú pelenkát te is!Nekünk bevált et a trükk!:)
2011. jún. 16. 21:07
 10/10 anonim ***** válasza:
Vagy arra is figyelj oda,hogy a futyije jól legyen a pelusban és a popsija is,mert már nálunk is elofordult,hogy az apuka adta rá,és bizony tiszta pisis lett,mert nem jól rajta,kicsurgott.
2011. jún. 16. 22:22

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!