Kisfiatok mikor lett szobatiszta és hogyan kezdtétek el "bevezetni" a bilit?
Másfél évesen szobatiszta, 2. szülinapjára ágytiszta lett.
14 hónaposan kiraktuk a nappaliba a bilit, este fürdés előtt ráültettem mindig, de nem volt erőszak, egyszer véletlenül belement, nagy taps, öröm, minden, aztán két hét múlva újra, úgy hogy mutattam neki, hogy pocakból nyomja, bement a bilibe, és akkor rájött, hogy működik. Ismét nagy öröm, még a szomszéd lakásban lakó keresztmaminak is megmutattuk, és a fiam iszonyat büszke volt magára, imádja az elismerést, a dicséretet, hatalmas egója van... :) Aztán hogy ez ment, peluscserénél mindig ráült, de soha nem szólt, hogy kell. Majd másfél évesen egyik este nem volt hajlandó felvenni a pelenkát, cirka fél órát kergettem a pelussal, majd meguntam, közöltem vele, hogy ott a bili, intézze oda... :) Csodák csodájára fél óra múlva odament, ráült, belekakilt (először) és onnantól nem volt hajlandó pelenkát megtűrni magán. Két hétig előfordult, hogy az eleje bement (de csak a pisi), azóta semmi...
Megint én... A széljárástól függ egyébként, hogy melyiket részesíti előnyben... De az elején mindenképp bili vált be nekünk. Nekünk ilyen van, praktikus, mert kivehető a tartálya, könnyű tisztán tartani.
2,5 éves lesz egy hónap múlva.
Egyik napról a másikra saját maga ráült a bilire, ami a szobában van és belekakil, belepisil egyedül.
2 hete használja a bilit.
Éjjelre pelenkát kap, ami reggelre elég pisis, de ágytísztává ált. 4-5 évesen válnak ált. a gyerekek.
Nem erőltettem, nem kényszerítettem. Most, hogy bejött a jóidő, elővettem a bilit és szinte azonnal rá is szokott.
Pelenkát nem adtam rá csak kisbugyit, amit pisi/kaki előtt egyedül levesz.
A 4. szülinapig bőven elegendő, hogy szobatiszta legyen.
Eleinte inkább bili legyen, sok gyermek fél a wc mélységétől, és amiatt, mert látja elveszni saját ürülékét (pszichés oka van ,hogy ragaszkodik saját ürülékéhez egy max. 2 és fél éves gyermek; persze az is aggaszthatja, ha látja a felnőttet, amint kiönti gyermeke kakiját a wc-be, ez esetben is a max. 2 és fél évesek kb. 70-80%-a érintett).
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!