Leírnátok egy egy-másfél éves gyermek napirendjét?
Nekem nincs sajátom de egy másfél éves gyerekre vigyáztam egy évig. vagy is másfél volt pont mikor elkezdtük és két és fél mikor elmentem.
Reggel 8-tol eset 7-ig tök egyedül voltam vele.
Reggel anya ébresztette 7-kor és 8 kor mikor megérkeztem az etetöben várt és befejezetem a reggelizést.
Aztán játék, séta és 10-kor lefektettem. Ekkor aludt egy órát és 11-11:30-kor ébredt rövid játék, és ebéd. Aztán 1-2 kor alukálás max 4-ig és uzsizás. Aztán játék este 7kor mikor család haza jött vacsi és fürdetés aztán alvás kb 8:30kor. ez mindig így ment.
Aztán pár hónap múlva már nem igényelte a déleötti alvást így 1-kor már nagyon nyügi volt, volt hogy 12:30 kor már letettem aludni. de ebben az volt a rossz hogy túl korán feküdt le, így mikor a család haza jött már tiszta kotyagos lett és visitott mint egy kismalac, az anyja meg azt hitte én nevelem fére. ìgy kitoltam lassan a lefektetést 2-3 ra és álltalában 4-5 ig simán aludt, így 7 kor nem volt kótyagos. A szülök egy kialudt kedves gyereket kaptak tölem. :D
nekünk ezt a menetrendet a nagymama állította be, mertz elötte ö volt a gyerekkel. Nekem bevált, ha nem akart délután aludni akkor is max egy órát feküdt az ágyában és max a plüsseivel játszott, de nem visitott, be volt programozva pihenésre. nem is volt gond, ha nem aludt egy óra után már hivott hogy már fent van. Ha aludt akkor 5-ig is.
szia,
6kor kel, 7ig túl vagyunk a reggelin,
8-9től alszik egy-két órát, utána 10-11 között tízórai,
aztán fél 1 ebéd 1-2 óra körül alszik kb 2 órát, 4kor uzsonna, fél7-7 kor vacsora és fél9 fürdés, 9kor tejcsi és alvás
Fél 8 körül kelünk. Reggeli (ha kéri, ha nem, nem erőltetem), játék, 10-11 között tizórai, séti, dél körül ebéd, aztán alvás kb 1-től 3-ig, esetleg 4-ig, de ez ritka. Ébredés után uzsonna (nem nyamázta tele magát ebédkor, akkor elfogadja), aztán játék. 7 körül fürcsi, utána vacsora, 10 körül alszik el cicin általában.
Szerintem nem baj, ha kétszer alszik egy nap a picid, ne aggódj emiatt, több babánál hallottam ugyanezt a környezetemben. Biztosan nehéz most neked kétfelé figyelni, de próbáld meg az igényeit figyelni a "nagynak" is, hátha sikerül olyan rendszert kialakitani, ami mindkettőtöknek, mindhármótoknak megfelelő. Ki fog alakulni, hogy hányszor alszik a baba, sőt, lehet hogy a babánál már kialakult, csak te nem veszed észre, mert nyilván sok a dolgod. Minden elismerésem,hogy bevállaltál két kicsit ilyen hamar, nekem nem lenne merszem hozzá:-)))
Esetleg próbáld meg a fürcsit legalább megközelitőleg ugyanazon időpontra tenni minden nap, az is rendszert jelent a baba életében. Az ebéd utáni alvás szintúgy. Nekem a kislányom 15 hónaposan szokta meg hogy ebéd után alvás jön, szóval nem vagy elkésve, sőt, szerintem ebben a korban már rengeteg mindent megértenek a babák, én is csak ámulok, bámulok az enyémen...Sok sikert, kitartást!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!