Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Kisgyerekek » Orrmandula! Milyen kezeléseket...

Orrmandula! Milyen kezeléseket adnak az orvosok magyarországon tobbszor egymás utáni kozépful gyull?

Figyelt kérdés
2009. márc. 17. 14:11
1 2
 11/12 A kérdező kommentje:

Koszonom vàlszod.Nagyon aggodom amiatt hogy ennyi gyogyszert kell szednie.Annyira kis vèkonyka szegèny olyan rossz ètku volt mindig.és most mèg ezek a gyogyszerek is.

moost vàrunk hogy hatnmak e a gyogyszerek!

2009. márc. 19. 13:10
 12/12 anonim ***** válasza:

Sajnos "kezeléseket" nem nagyon adnak, középfül gyulladáskor felszúrják a dobhártyát hogy kiürüljön a genny, ha már más nagyon nem használ, vagy kiveszik az orrmandulát, mert az egyszerű... ahogyan a többiek is írták. Ez sztem nem nagyon változott amióta én gyerek voltam. Nekem "állandó foglalt helyem" volt az orr-fül-gégészeten :-) Folyamatosan szúrták fel a fülemet, az arcüregemet a bennragadt genny miatt.

Gyerekkorban még sok a felsőléguti megbetegedés, mivel még szűkebbek az orrjáratok és persze a kicsik nem fújják ki az orrukat rendesen (vagy nem is tudják még). Szerencsére az orrszívó-porszívóval ez ma már jobban megelőzhető, úgyhogy ezt mindenkinek javaslom, akármennyire is "kínzásnak" tűnik!

A kortizonos spray nagyon durva beavatkozás, de jellemző hogy mindig ezt adják. Arról sem hallottam még hogy beépítenek vmi gépet hogy adagolja a gyógyszert, hihetetlen! Annak idején én kamillateával gőzöltem, nem a tömény gyógyszert nyomták belénk.

Ha tényleg műtétre kerül a sor, attól viszont ne rettegj, az orrmandula kivétel nem komoly műtét, könnyen elvégzik, nekem is kikapták rutinszerűen 4évesen. Persze arról senki nem beszél, hogy ez gyerekkorban könnyen vissza is nő...

Alternatív megoldásként nyomasd a picibe a vitamint, főleg a C-vitamint, hogy erősítsd az immunrendszerét, főleg ha azt írod vékonyka, a sok gyógyszer még jobban kiüti. Fel kell erősíteni, hogy ne legyen annyit beteg. Aztán az orrszívó hogy ne gyulladjon be folyton a füle is, ha egy kicsit náthás lesz. Mást nem nagyon tudsz tenni, vannak már nagyon jó orrspray-k, homeopátiás is, nekünk is a gyerekorvos javasolta, mi azt használjuk, bevált. De ne izgulj, ezeket kinövik, ha nagyobbak lesznek, csak erősítsd meg és ne félj a műtéttől és ne hagyd hogy túl sok gyógyszert tömjenek bele, mert egy idő után már semmi sem fog használni...

2009. ápr. 2. 02:40
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!