Létezik, hogy egy 2 éves kislánynak 3 óra (vagy több) lenne egyhuzamban az alvásigénye napközben?
Párom, és anyukám ha itt van nem hagyják aludni 2 óránál többet a lányomat,mondván,hogy akkor nem lehet letenni időben este.
Mivel én is jó alvó vagyok,és rosszul viselem ha felkeltnek,én hagyni szoktam legalább 3 órát aludni. De ha nem szólnék még ennél is többet aludna.
Ez normális? Nem sok ez?
Nem tudhatjuk mennyire fárad el.
lehet vashiányos attól is aluszékonyabbak a gyerekek.
v. pajzsmirigy gondja is lehet attól is fáradékony aluszékony.
én nem keltek fel alvó gyereket van amikor az egyébként nem alvó lányom is lenyom egy maratoni alvást délben pedig semmi különösebb módon nem terheltük le csak lehet nem aludt jól éjjel v. más oka van.
szóval létezik de azért említsd meg a gyerekorvosnak hátha a fent említett okok is beleszólnak. de nem hiszem hogy így lenne.
Nekem mind a két kisfiam nagy alvó, ha elalszanak minimum órát alszanak és én sosem keltem őket.
Én is ilyen voltam és egyébként é egy esetben keltem őket, ha mondjuk 4 órakor aludtak el, akkor 7 órakor keltem őket, de kilenckor akkor is mennek aludni. és akkor is ha kora délután aludtak és akkor is ha nem aludtak délután.
Én nem tapasztaltam, hogy a nappali alvásnak-nem alvásnak köze lenne az éjszakaihoz.
2,5 éves a lányom, nappal ő is simán alszik 2,5- 3 órát (én személy szerint 3 óra alvás után mindig felébresztem, a férjem már ébresztené 2 óra alvás után, de nem mindig engedem).
Éjszaka 11-12 órát alszik.
Kb 1,5 éves korától alszik ilyen sokat napközben egyhuzamban (éjszaka mindig sokat aludt). 1,5 éves kora előtt napi 2-szer aludt kb 1,5-2 órát.
Pont az az ideális, ha napközben legalább harmad annyit alszik, mint éjjel, azaz minimum 2, de inkább 3-4 órát napközben, és kb. 8-10 -et éjjel. Amúgy meg ő érzi, mennyit kíván a szervezete aludni. Ha beteg, akkor azért, ha egészséges, akkor meg azért. :)
Ha két részletben történik az alvás (du., majd éjjel 2x/3x annyit), a szervezet számára pszichésen is és a fejlődésre nézve is ideális, még idősebb korban is; tehát nem értek egyet a rokonaid felvetésével, hogy ha 2 óránál hosszabban engedik délután, akkor az szerintük nem jó, mert éjjel meg nem alszik eleget.
Pedig pont az a lényeg, hogy nem baj, ha a két éves gyermek éjjel csak 8 órát alszik, amennyiben délután 3-4 órát is! Ez az arány lenne a megfelelő, meglátásom szerint. Ráadásul a gyermek érzi, és plusz-mínusz óraszámban persze egyéni eltérések is lehetnek.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!