Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Kisgyerekek » Leesésgátlós ágyat vegyek,...

Leesésgátlós ágyat vegyek, vagy rácsos kiságyat?

Figyelt kérdés
1,5 éves a fiam, augusztusban érkezik a kistesó.Ő egy rácsos, pelenkázós ágyban alszik, ez lesz majd a kicsié.Tehát a nagyobbnak kellene ágyat vennünk. Tudom, hogy rá lehetne már szoktatni a leesésgátlós gyerekágyra, de ő nagyon mozgékony, virgonc kisgyerek,félek, hogy alvás helyett játék lenne fél éjszaka.Ráadásul az emeleten van a szobája, ha leesésgátlós ágyat veszek, szinte az emeleten kellene lennem állandóan, ha leteszem aludni, meg ne szökjön. Egyáltalán megérné ez a cirkusz nekem egy újszülött mellett?Ti hogy csinálnátok?
2011. máj. 28. 12:30
 1/7 anonim ***** válasza:
Én szorosan a fal mellé tettem az ágyat a sarokba úgy hogy ha le esne akkor az egyik oldalra ahova egy vastag szivacsot tettem hogy ne koppanjon nagyot, szerencsére nem volt esés belőle, mert az elején sokszor figyeltem.
2011. máj. 28. 12:36
 2/7 A kérdező kommentje:
Köszi, de nem igazán a leesés a bajom, hanem hogy ő úgy dönt, inkább lemászik és megy játszani...
2011. máj. 28. 12:37
 3/7 anonim ***** válasza:
én most készülök leesésgátlós kiságyat venni a 1,5 éves lányomnak. azzal kezdtük, hogy a rácsosból fokozatosan kivettünk egy teljes oldalnyi rudat, így ki-be mászkál belőle, tetszik neki, hogy egyedül is le tud feküdni, magától befekszik este, előtte becipeli a cuccait, reggel jön mellénk magától, gyorsan megszokta, nem lesz baj kisággyal sem, pedig ő is nagyon forgolódós, megy egész éjszaka:) viszont az emelet az veszélyes, én sem tudom, be merném- vállalni.
2011. máj. 28. 12:38
 4/7 anonim ***** válasza:
előző: úgy értem, hogy büszke volt rá, hogy ő egyedül is le tud feküdni, és este nem is kezdett játszani, mintha meg akarta volna mutatni: én tudom! pedig őt sem volt egyszerű lefektetni eddig.
2011. máj. 28. 12:40
 5/7 anonim ***** válasza:

Rácsos kiságyat már ne! Szerintem jobb lenne a rendes ágy. Még könnyebben át is szoknak ennyi idősen, mint pl 2 éves kor után.

A nagyfiamat is ilyen idősen tettük át (ugyanígy kistesó miatt), ő is mozgékony, eleven, de semmi gondunk nem volt. Tudja, hogy az az ágy, este alszunk benne, nem játszunk. Pár nap alatt megszokta, nagyon szereti.

Az emelet az más probléma. Nincs védőrácsotok? Arra gondolok, amit a lépcsőkhöz szoktak rakni. Nappal hogy oldjátok meg, hogy ne menjen fel-le? Mert az valóban nem megoldás, hogy mellette állsz egész nap, akár alszik akár ébren van.

2011. máj. 28. 12:54
 6/7 anonim ***** válasza:

Hát ha most másfél éves akkor olyan 20-21 hós lesz augra. Nekem ugyanez volt a gyerekeimmel, ekkora korkülönbség és a fiam is ugyanilyen volt hogy ő bizony inkább játszott ha nem volt az ágyában.Mondjuk nálunk csak aludni járt a kiságyába illetve máshol nem is aludt el, csak abban a bizonyos ágyban.

Így én vettem a kicsinek használtan egy másik kiságyat vaterán 4-5 ezer ft volt és mindkettő kiságyban volt fél éven keresztül.

Nem akartam azt se hogy úgy lássa a nagy hogy a kicsi miatt lett kipaterolva az ágyából illetve ugyanígy volt nekünk is hogy fent vannak a hálószobák és van leesésgátló kapu de a szobájából is simán kijött játszani mikor aludni kellett volna.

Ha ott ültem mellette az ágy mellett hogy na majd úgy elalszik, azt se értette hiszen addig egyedül aludt el, nem tudta mire vélni minek ülök ott.

Nekem nem kellett még plusz ágyba szoktatós macera épp a szülés környékén, egyszerűbb volt így.

Aztán persze 2.5 évesen már elkezdtük nézegetni a nagyobb ágyakat, és addigra már megszokta a babát is illetve lett olyan értelmes hogy ha álmos akkor bizony érdemesebb az ágyon aludni (előtte képes volt inkább a szőnyegen elaludni mikor korábban próbáltuk a rendes gyerekágy témát).

Ja és a másik kiságyat eladtam ugyanúgy 4 ezerért itt helyben felénk, szóval semmit se buktam rajta.

Csak azt akarom ezzel mondani hogy szerintem semmi kivetnivaló nincs benne, ha mindkettő kiságyazik még (bár nekem is mindig megjegyezték hogy ilyen nagyfiú és még kiságyban alszik....de nagyon nem érdekelt:))) A tesókocsira is megjegyzést tettek ha a több km-re lévő boltba menve használni "merészeltem" a 2-2.5 éves nagyobbnak és a pár hós picinek mondván hogy ilyen nagyfiú miért nem gyalogol már:))

De ez már egy másik téma:))

2011. máj. 28. 13:03
 7/7 A kérdező kommentje:
Van a lépcsőn korlát, azzal nincs baj. De ha én kitenném a lábam a szobájából tuti lemászna....én meg lent a földszinten lehet meg se hallanám...
2011. máj. 28. 16:43

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!