Kisgyereketek ha elesik, hogy látjátok el a sebet? Be kell kenni valamivel, vagy csak elég lemosni?
Figyelt kérdés
2011. máj. 26. 13:41
1/6 anonim válasza:
általában át szoktam törölni betadinnal, biztos-ami biztos alapon
2/6 kisnita válasza:
Nálunk olyan még nem volt, hogy vérzett volna vagy seb keletkezett volna az eséstől. Olyan volt, hogy neki esett a kanapénak és lehorzsolta a homlokán a bőrt, de alig vérzett, csak vízzel mostam le neki, kemény szövésű huzat van a kanapén és ugyan az a csíkozás volt a gyerek fején is mint a kanapé mintája. Meg olyan is volt, hogy cumival elesett és orrán-száján jött a vér mert megütötte az orrát az orrlyuknál meg a belül az ínyét és a száj nagyon vérzik :S Akkor csak megtöröltem zsepivel, de nem kenegettem, a szájába amúgy sem tudnék mit kenni. Ha elesik nem szokott sebes lenni csak be kékül/lilul itt-ott, de azokkal nem csinálok semmit. A párom egyszer fagyasztott borsót akart a fejére tenni, hogy ne legyen pukli, de a gyerek nem hagyta ordított mikor rátette neki.
3/6 anonim válasza:
Lemosom, Betadine-nal fertőtlenítem, és ha komolyabb, nagyobb (vérző) seb, akkor beragasztom.
4/6 anonim válasza:
Én Octeniseptet használok. Szintén fertőtlenítő. Pici alakú spray, így kézitáskában elfér, és nem csíp, amikor befújom vele.
Egyébként az esetek nagy részében csak vízzel mosom le, ha van erre épp lehetőségem.
5/6 anonim válasza:
OFF!
Aki betadint használ, fel kell higítani, vagy csak öntök egy kicsit a gézlapra?
6/6 anonim válasza:
betadin krém
azt könnyebb adagolni is mint a oldatott
és nálunk az a varázskrém
kérdés mekkora a seb és hol van és milyen mély
de ált piszokmentesítés és fertőtlenítés elég
de nálunk jár varázstapasz is :-))) ha kicsi
ha nagy akkor felnőtt tapasz gézzel
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!