Hogyan játsszak a kislányommal, mit csináltok Ti az alábbi esetben?
3,5 éves a kislányom.
Gondolom minden korabelinek nehéz lekötni a figyelmét,vagy nehezen ül el a kis popsiján és csinál,vagy játszik egy dolgot,de én néha már nem bírom és iszonyat bűntudatom van!
Megmondja mit szeretne játszani megy is vagy 5 percig,aztán 5 percig levegőnek néz, olyasmit csinál,amibe nem tudok bekapcsolódni.Aztán 5-10 percig megint hagyja,hogy játszak vele,aztán valami rosszat csinálok (sokszor gőzöm nincs,hogy mit), és megint nem foglalkozik velem!és ez így megy egyfolytában 5 perc játék 10 perc nem,10 perc játék 5 perc nem!
Ez nálatok is mindennapos?
Én sokszor már nem tudok mit csinálni és teljesen elkedvetlenít dolog!
Köszi a segítséget előre is!
Szia,
ne aggódj, ha egyedül szeretne játszani, hagyd. Ha veled szeretne, és van időd, akkor pedig játssz vele.
Tippek:
meseolvasás- ezt ritkán szakítják félbe.
rajzolás, színezés, nyomdázás, gyurmázás- ezek is lekötitk akár fél- 1 órára is.
Kirakózás, építés- az énylányom pl. nagyon szereti, ha együtt építünk házat kockákból.
Ha főzöl, adj neki is edényeket,fakanalat, vagy engedd az egyszerűbb műveleteket hadd csinálja pl. étel megkavarása- felügyelet mellett persze!Most hirtelen ezek jutottak eszembe. A lényeg: ebből ne csinálj nagy gondot!
Nálunk sokszor már az is elég hogy ott vagyok mellette és ő játszik amit szeretne. Azt nagyon szereti ha úgy csinálok mintha én lennék a gyerek és ő meg az anyuka. Nem akarom bevenni a gyógyszert ő meg teát csinál nekem, ilyesmi.
Jókat nevetünk közben mindketten.
Az én lányom is 3,5 lesz, mi keveset játszunk eggyütt, többnyire mellettem van, de egyedül játszik. Ha az ebédet főzzük, akkor ő is segít. Szeret kifestőzni, meg a pónikkal játszani.
Egyedül szokta a puzzlet is kirakni, néha kéri csak a degítségem.
Nem minden gyerek egyforma.))
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!