Mi a teendő ha óvodás fiam túlzottan érdeklődik a szex iránt?
A problémám a következő. Van egy négy és fél éves fiam. Valamelyik nap feljött az ovistársa (anya és lánya, rég óta ismerem az anyát). Bújócskázni akartak, folyamatosan a sarkukban jártunk, mert őrültködtek. A két gyerek bújócskázni akart, nekem az volt gyanús, hogy ketten együtt akartak elbújni. Elvittek egy takarót, ahová bebújtak. Levettük róluk, és elég felkavaró látvány fogadott, fiam tettre kész cerkával feküdt, a kislány éppen az arcával hajolt felé. Nem kaptam fel a vizet, és olvastam is a témáról, hogy hogyan kellene az ilyen helyzetet kezelni, tehát nyugodtan leültem a gyerekkel és elmondtam neki, hogy neki még ehhez fiatal a teste, a lelke. Ő a fütyköst pisilésre használja. A védőnő tanácsára mondtam egy hasonlatot másnap, hogy a kis fa sem hoz gymölcsöt még, mert gyenge, kicsi még. Általában mindent elmond nekem, elmesélte, h az oviban már "játszottak" ilyet. Bevontam az óvónőket, az egyiknek az volt a javaslata, hogy nem kell őket összeengedni, amivel csak azért nem értek egyet, mert a kíváncsiság miatt akkor találnak maguknak mást. Szerintem nem ez a megoldás (másrézt az oviban is megtörtént, vigyemmásik csoportba?) A másik azt mondta, biztos otthon láttak valamit. Nos ez nálunk biztosan nem áll fent, és a másik anyuka is azt állítja, hogy nem. Tipikusan mindenki homokba dugja a fejét, én viszont szeretném, ha a gyerekem egészséges lelkületű férfi lenne egyszer. Hogyan tudnék neki segíteni, mert azóta is van folytatás, az oviban. Sokat beszélgetünk, és igyekszem az ő szintjén megválaszolni az összes kérdését, de valahogy mégsem érzem célravezetőnek. Tudom azt is, higy ebben a korban megemelkedik a nemi hormonok szintje, és ez is közrejátszik, de azért ez számomra sok(k). Segítsetek légyszíves! Jó lenne, ha lenne köztetek pszichológus!
Előre is köszönöm!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!