Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Kisgyerekek » Hány éves koráig emlékszik...

Hány éves koráig emlékszik vissza egy gyermek?

Figyelt kérdés
Szerintetek ha mondjuk egy gyermek most 9 éves akkor hány éves koráig emlékszik vissza a dolgokra? Válaszokat előre is köszönöm.
2011. máj. 19. 14:03
1 2
 1/11 anonim ***** válasza:

Fiam kb 3 éves korára/tól emlékszik vissza,(most 11).

Arra a nyarlásra ami 3 éves korában volt, tisztán emlékszik, jobban, mint én.

2011. máj. 19. 14:04
 2/11 anonim ***** válasza:

Nekem az első emlékképeim 2 és fél éves koromtól vannak. De nagyon emlékszem az elő napomra az óvodában, holott akkor még be sem töltöttem a 3 évet. (November végi születésű vagyok)

19/l

2011. máj. 19. 14:15
 3/11 anonim ***** válasza:

Kb. 8 hónapos koromból van egy emlékem.

Azt követően talán 2 éves korból.

2011. máj. 19. 14:16
 4/11 anonim ***** válasza:
nekem óvodáskor előttről zéró
2011. máj. 19. 14:19
 5/11 anonim ***** válasza:
Elvileg azt mondják, hogy kb. 3 éves koráig. De szerintem a gyakorlatban máshogy van, gondolom vannak egyéni különbségek is + az sem mindegy emlékezés szempontjából, hogy az adott dolog mennyire érintette érzelmileg a gyereket.
2011. máj. 19. 14:23
 6/11 A kérdező kommentje:
Értem. Nagyon szépen köszönöm a válaszokat.:)
2011. máj. 19. 14:24
 7/11 anonim ***** válasza:

Erdekes kerdes, attol is fugg, hogy konkret esemenyekre gondolsz, vagy emlekfoszlanyok is beletartoznak?

En ugyan 24 vagyok, de ha leirom, hogy en mikre emlekszem, talan ad egy tampontot, hogy mennyire (mennyivel tobbre) emlekezhet egy gyermek.

Nekem vannak babakorombol is halvany emlekek. Pl, en a hatamon fekszem es anyukam csiklandoz. Emlekszem a hangjara, arra, hogy nevettem es hogy mennyire szerettem - ez valoszinuleg tobbszor elofordult, azert emlekszem. Aztan olyan emlekem van, hogy felalltam a kisagyban, anyukam kivett es betett o es apukam koze az agyba. Itt mondjuk meg tudom mondani, hogy hol volt a szobaban a kisagy es az agy... Arra is emlekszem, amikor nagymamam eltorte a terdet, de szinten csak foszlanyok: ahogy kihozzak a konyhabol es hogy sir, en ulok egy szeken, es nezem, iszok valamit, es nem ertem, mi tortent.

Meg sok kis apro emlekfoszlany maradt meg, de amit ugy el is tudnek rendesen meselni, az valoszinuleg csak max 8-10 evre visszameno emlek, es termeszetesen minel regebbi, annal halvanyabb, es persze attol is fugg, milyen nyomokat hagyott bennem.

Ez alapjan hatalmas hulyesegnek tartom, hogy 3 eves korunk elottrol semmi emlek nincs, meg hogy ne izgulj, ha ezt vagy azt csinalod, a gyerek ugyse fog ra kesobb emlekezni. Ha nem is olyan szinten, hogy be tudjon szamolni reszletesen a tortentekrol, erzelmek, hangok, szavak tisztan megmaradhatnak, kepek, esemenyfoszlanyok bevillanhatnak. Arrol nem is beszelve, hogy a tudatalattidba minden belevesodik, es ez hatassal van a kesobbi eletedre.

2011. máj. 19. 14:32
 8/11 anonim ***** válasza:

Elso emlekem: Kb. 1 eves lehettem es allok a kisagyban a racsba kapaszkodva. Nagypapam ul a kisagy mellett egy szeken es jatszunk. O egy gumi emnberke alaku jatekot rak a kisagyam racsara es en ledobom/lelokom a foldre. O meg visszarakja es en ismet ledobom/lelokom.... Meg arra is emlekszem, hogy feheres rugdalozo volt rajtam pirossas mintaval (fogalmam sincs hogyan mert ugye magamat kellett ehez latnom) a nagypapamon meg halvanybarna ing volt es a jatek sarga-fekete kombinacio volt. Tudom pontosan hol volt a kisagy es a szek de nem tudom milyen volt a szoba tobbi butorozata. Az erdekesseg az ebben, hogy ez volt az utolso jatek a nagypapammal mert utanna nemsokara meghallt. Ez az egyetlen es az egyduli emlek amire melekszem vele kapcsolatban es nagyon tisztan. Ovodakezdes elott (tehat ugy 3 eves??? lehettem) kaptam uj agyat es at kellett koltoznom sajat szobaba. Nagyon sirtam este, feltem egyedul de anyu nem jott be "meg kell tanulnod egyedul aludni a te szobadba" alapon. Erre teljesen emlekszem es arra is ahogy allomba sirtam magam, szipogtam. Ez mai napig nagyon rossz emlek. :(

Ezutan mar csak ovodas korombol van emlekem de csak foszlanyok. Ovodas kromban allmodtam egy szornyuseget, hogy meghalltam es erre az allomra viszont teljesen tisztan emlekszem mai napig.

2011. máj. 19. 15:07
 9/11 anonim ***** válasza:
Pont 2évesen,nagymamám fotózásra vitt.Arra emlékszem,hogy jövünk haza,biciklivel,hátul ültem olyan kosaras gyerek ülésban.Találtunk egy fekete cicát aki hazáig követett minket.Befogadtuk,Mókus lett a neve.Az ovódából meg már rengeteg kép beugrik.Emlékszem az első napra,nagyon sírtam,tesóm vigasztalt.Emlékszem,hogy ülünk az asztalnál és eszünk.Emlékszem az udvaron való játszásokra.És emlékszem teljesen tisztán a régi lakásunkra(3éves voltam mikor elk9öltöztünk).A sors ugy hozta,hogy a férjem kollégája pont abban a lakásban lakik most.(kicsi a világ)Voltam náluk és minden ugy volt ahogy én emlékeztem,az elrendezésre gondolok a butorok annyira nem rémlenek.
2011. máj. 19. 22:43
 10/11 anonim válasza:

Én Asperger-szindrómás vagyok. Az első emlékem az, hogy a szobám közepén kúszok, mászok. Szinte mindenre emlékszem.

3 éve lett feltéve a kérdés, de gondoltam írok, hogy az erre tévedők tudják, mennyire is emberfüggő ez.

2014. jún. 27. 18:35
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!