Elég ha gyümölcs joghurtot vacsorázik 19 hós kislányom?
elég rossz evő, ill. többnyire csak gyümölcsöt és zöldséget eszik, meg tésztát.(kenyérféléket ,péksütiket, felvágottakat, húsokat, sajtokat nem eszi)
reggel este kapott 3-3deci tejet (kakaót) de úgy tűnik attól lett kiütéses ezért azt most el kell hagynunk. nem igazán tudom mit adjak neki vacsorára?!
Enyém nagyon szerette a tejbedarát is, két éves koráig ette, Milupásat. Az jó laktató.
Próbáld meg, hogy más etesse, vagy egyszer-egyszer máshol vacsorázzatok, hátha kedvet kap, főleg, ha más gyereket is lát jóízűen enni. Az enyémek egyébként sokszor csinálják, hogy az én kajámból esznek, a sajátjukból meg nem akarnak.
Azért mégsem fektethetem le éhesen, még ha válogatós akkor sem ?! :(
Próbálgatom folyamatosan, hogy az enyémből egyen, de az sem válik be, amúgy nem mindig én etetem, hol a nagyszülők, hol az apukája.
Próbáltam már megkenni a kenyeret vajkrémmel, májkrémmel, de sehogy sem kell neki.
Próbáld meg a tejpépet,vagy tejbegriz.Az én lányom is nagyon rossz evő,de ezeket Hála Istennek megeszi!
Úgy is észre veszed rajta,hogy elég volt -e neki a joghurt,vagy nem.
Miért gond, ha joghurtot eszik vacsorára? A fiam, szintén 19 hónapos, alig eszik. De: jókedvű, energikus, egész nap rohan, mászik át a bútorokon, győzzem elkapni... És mit eszik? Reggel max! 1,5 deci tej (macikávé), vagy 1,5 deci tejből tejbedara. Napi egy 2 dl-es joghurt, valami kevés gyümölcs, falatka kenyerek kis sajttal, zöldséggel. Mindent megkóstol (gulyás, pörkölt, rétes, palacsinta, házi pizza...), de mindenből annyit eszik, mint egy kismacska. Vacsira van, hogy kb 3 korty tejet! (Vagy tápszert, amíg azt megitta - tejitalt nem tudok neki adni, szorulása lesz tőle...). Eleinte próbáltam tukmálni, de semmi értelme. Inkább ráhagyom, persze úgy, hogy megkérdem 5x is, nem kér-e még. Ha nem, nem. (Ráadásul még alig beszél, szóval győzzem kitalálni, mit szeretne. Bár ami hűtőben van, azt ki tudja választani :) )
Hány kilós a csajszi? A fiam valamivel 11 kg fölött van, meg talán olyan 86 cm.
Nálunk ma pl. bejött a sima kukoricapehely (a Sparos most egész finom) + egy kis méz +kb egy deci tej. Ugyanezt ugye megcsinálhatnád tejitallal is. Tejbedarát is lehet főzni tejitallal vagy tápszerrel. (A fiam 1,5 éves koráig itta a sima 2-es tápszert és október óta most volt először beteg, szóval nem hiszem, hogy gond lenne...)
Köszönöm a részletes leírást! Megnyugtattál :)
Amúgy a csajszim 13 kiló és 89 cm, tehát duci de nem is sovány, pont tökéletes :D És ő is pörög egész nap, úgyhogy emiatt nem is aggódtam, csak azt hittem, van erre a "rossz evésre" vmi megoldás.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!