Mit tegyek? Mikortól lehet elküldeni táncolni, hova és milyen stílusra?
Ha az én gyerekem lenne, 5 éves kora előtt nem terhelném kötött mozgással. Ebben a korban a legjobb a szabad mozgás, futás, kúszás, mászás, ugrás....stb, mozgásos játékok....illetve zenére is a szabad mozgás.
Aztán, ha van kedve hozzá 5-6 éves kora körül elkezdhet táncot tanulni. Én mindenképpen néptánccal kezdeném, bár írtad, hogy modern táncot szeretnél, de egyrészt szerintem nagyon idétlen, ahogy Hip-Hop zenére ugribugriznak a gyerekek, másrészt a néptáncban olyan alapokat kap, ami a későbbi bármilyen tánchoz is szükséges. A néptánc tanuláskor először mozgásos népi játékokat tanulnak, amiben fejlődik a ritmusérzékük, mozgáskoordinációjuk, és életkoruknak megfelelő elvárásokat támasztanak velük szemben.
A városunkban működik modern tán és néptánc csoport is, mindegyikbe járnak 5-6 évesek is. Városi ünnepségeken fel szoktak lépni, és ordít a különbség a kettő között!!!! Pedig biztos mindegyik csoportba jó mozgású gyerekek jelentkeznek, de míg a táncstúdió gyerekei néha elkapják a ritmust, egyébként összevissza ugrándoznak, úgy is mondhatnám, hogy bénáznak az egyáltalán nem nekik való zenére, addig a népitáncos gyerekek boldogan, ügyesen, magabiztosan játsszák a mozgásos játékokat a színpadon, az alsósok pedig igazi táncot (pl. botos tánc) mutatnak be, amihez nem kis ügyesség kell. Szépen feszesen, ritmusosan, lendületesen.
Szóval szerintem néptánccal próbálkozzatok, és ha ott megszerzi a rutint, és érdekli a másik irányzat is, iskolás korában átmehet modern tánc csoportba is.
egy óvónő
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!