Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Kisgyerekek » Mit csináljak hogy ne bolondul...

Mit csináljak hogy ne bolonduljak meg a 2 éves lányom hisztijétől és szót nem fogadásától?

Figyelt kérdés
folyton van valami amiért nem sír hanem ordít,mit ordít üvölt alig bír megnyugodni.mosni akarja a kezét jó oké mossuk meg de utána pacsálni akar nem engedem ordít,nem akar jönni az emeletre(4.en lakunk)ha el szokott fáradni viszem de már tönkre van a derekam,ha szólok neki álljon meg a biciklivel hátra néz és megy tovább,télen még megvárt most futni kell utána.ha azt mondom elveszem a biciklit azt mondja nem és ha megteszem ordít és viteti magát is biciklit is.otthagyni nem merem mert ugyan nem forgalmas a járda de mellette főút van és könnyen kiszaladhat.amit meg is tesz.. ha próbálom magyarázni valamire ezt nem szabad ezért meg azért nem figyel és újra és újra megteszi.ha eltereléssel, kiabálással, szép szóval, magyarázással,ráhagyással sem megyek semmire akkor nem tudom mi lenne a megoldás.jó tudom nem lehet még elvárni mindent tőle de télen pl ha mondtam álljon meg várjon meg a motorral megállt most meg nem...
2011. máj. 10. 13:32
 1/9 anonim ***** válasza:

A hisztire egy bevált módszert tudok, próbáld ki, hátha nálatok is megy: tudatni kell vele, hogy amikor hisztizik, akkor láthatatlanná válik. Nem látod, nem hallod.

Nálunk bevált.

2011. máj. 10. 13:37
 2/9 A kérdező kommentje:
megérti ennyi idősen?mondjam vicces formában?mennyi idő után értettem meg?
2011. máj. 10. 13:38
 3/9 anonim ***** válasza:
A lifenetwork műsorán van ilyen műsor, hogy szuperdada, nagyon jó nevelési tanácsok vannak, hisztis gyerekek kezelésére. Ha nincs ez az adód szerintem megnézheted a neten is: www.lifenetwork.hu Nagyon jó tanácsok, verés, fenyegetés nélkül, ajánlom neked!!!
2011. máj. 10. 13:39
 4/9 anonim ***** válasza:
2011. máj. 10. 13:43
 5/9 anonim ***** válasza:
szia, ezt nem lehet megúszni. ezt a korszakot. ne is akard, mert a normális fejlődés része. ha következetes vagy, akkor majd túllesztek a kemény részén hamar. pl. az nagyon helyes, ha nem áll meg a motorral, akkor le a motorról, őt hónod alá, és mentek úgy, vagy pl. én akkor nem induknék el csak babakocsival és motorral, ha nem tartja a szabélyt, akkro beül a babakocsiba, hidd el hamar megtanulja, mi a módi. később már csak kérdezni kell majd, szeretnél beülni a babakocsiba? nem? akkor légyszíves állj meg ha szólok stb. mindent íg.y és ne kiabálj, ne könyörögj, hanem nyugodtan de határozottan. persze nem kell terrorban tartani a gyereket, amit lehet én megengedek neki, dönthet sokmindenben, de abban pont nem, hogy megáll-e ha szólok, vagy hogy megfogja e a kezem az úttesten való átkelésnél. mondjuk már nagyon fegylemezett ezekben, ő maga megáll és száll le a tricikliről, ha úttesthez érünk. a többi meg...tudom idegtépő, de kitartás, pár hét-hónap, és túllesztek rajta. nálunk ez a durva rész 22-24 hónapig tartott, vagyis 3 hónapig nagyjából. az esetek 95%-ban nem kiabáltam, de persze az ember nem gép, néha elszakad a cérna, mindeki kiborul néha. csak az a lányeg, hogy ne ez legyen a hangsúlyos.
2011. máj. 10. 13:45
 6/9 anonim ***** válasza:
ja lemaradt hogy ő június végén lesz 2,5 éves.
2011. máj. 10. 13:46
 7/9 anonim ***** válasza:

Nálunk 2 évesen történt meg először, hogy a szobájába vittem, és rácsuktam az ajtót hiszti közben. Persze mondtam neki, hogy kijöhet, ha abbahagyta. Először nem értette meg (amúgy folyékonyan beszélt már 2 évesen), kijött, ordítva. Kézenfogva visszavezettem... Aztán kb. 5 percig üvöltött, majd egyre csendesebb let.. és végül kijött, szipogva.

Most 2,5 éves, kb. 3-4-szer "játszottuk" el vele ezt a szobába kísérést. Mostanában elég a kérdés: "mész a szobádba?" :)

Utcán nem tudom, mit csinálnék, ott eddig még nem volt hiszti hálistennek, mert el tudom terelni a figyelmét.

2011. máj. 10. 14:00
 8/9 anonim ***** válasza:
Az én lányom most lesz 3 éves és már vagy 2 hónapja ugyanezt csinálja. A keresztfiam másfél éves, egymástól látják. Én eszem a MagneB6-ot kettessével és cipelem a bringát, ha kiszalad az útra, közben too a kistesó babakocsiját. Kitartás, nem látom a végét, de valamikor eljön.....
2011. máj. 10. 15:10
 9/9 A kérdező kommentje:
na tegnap már kétszer a földre is levágta magát.ezenkívül ha normális hangerővel beszélek meghallja?gondoljátok,hogy meghallja?
2011. máj. 12. 08:06

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!