Nem érzitek néha úgy, hogy túl keveset tudtok foglalkozni a kisgyerekeitekkel?
Állandóan beszélj hozzá.
Pl: utcán a játszótér felé: ott egy piros autó, itt jön a kukásautó, milyen édes kismadár, elmentünk a közért mellett, két galamb, ott repül egy galamb......
Vagy mondókázz neki útközben.
Játszótéren: labdázz vele, rúgd neki a labdát, hintáztasd, homokozóban játssz vele szerepjátékot: építs várat, formákat rakj neki ki. De ha a többi gyerekkel játszik, az is fejleszti őt.
Otthon kérd meg dolgokra, hogy segítsen. És beszélj, beszélj, beszélj hozzá.
szia,
de bizony én is éreztem sokat így... 8 órás munkahelyem van 10 hónapos kora óta, Apánk reggeltől estig dolgozik, segítségem hál' Istennek van, a nagyszülők vigyáztak Rá januárig, amikor munka után haza értem neki estem a lakásnak, főzésnek, Ő meg csak ott téblábolt mellettem... este pedig egy hatalmas lelkiismeret furdalással feküdtem le aludni!! addig, amíg úgy nem döntöttem, kell egy rendszer erre is!! :)
reggel kelünk 6-kor, öltözés, indulás a bölcsibe. én viszem minden nap, Édesanyám megy érte. munka idő alatt igyekszem elintézni a netes "dolgaimat" (mailek, számlák befizetése, ilyenek), 3-ig dolgozok, megyek a kicsiért egyből, játszótérre vagy a parkba megyünk játszani, amikor agy kikapcs, átváltok gyerek üzemmódra és így is maradok :) így tudunk igazán önfeledten játszani!! nem szoktam folyton mellette lenni kint, hagyom had játsszon más gyerekekkel, így is tanul, de nem az ötödik helyre figyelek, csak nem szoktam magam mellé "láncolni" Ő olyan fiú, akinek kell a szabad tér. innen megyünk általában boltba, ott segít vásárolni, majd felpakolni :) amikor haza érünk van egy fél óra, Ő mesét néz, én gyorsan elmosogatok, elindítom a mosógépet, felporszívózok valami ilyesmi. 7-fél8 körül fürdés, vacsora, Apa haza ér kb. és akkor Ők játszanak. ilyenkor készítem elő a másnapi ebédnek valót. fél 9 körül ájul be :) én meg akkor kezdek neki a fen maradt dolgokhoz a lakásban. így nem veszek el időt a közös percekből, Apával ilyenkor beszélgetünk, együtt vagyunk, mégis haladok. heti 2x este zumbázni járok, ez kapcsol ki teljesen. hétvégenként 1-2-3 órára nagyszülőzik a fickó, ilyenkor viszont semmi házimunka, szigorúan a férjemmel kikapcsolódás vagy pihi!! ennyi jár, sőt kell is. nagyon menőkések vagyunk, Őt mindenhová viszem, barátnőzni, kávézni, kozmetikushoz, bárhová :) folyamatosan beszélgetünk, minden kérdésére igyekszek kimerítő választ adni az Ő szintjén, kijavítom, figyelek Rá. de kellett egy rendszer, hogy ne zavarodjak bele!! hogy amikor Vele vagyok, valóban Vele legyek fejben is!! :) úgy érzem most már megy és nem úgy fekszek le, hogy marom magam, hogy megint nem foglalkoztam Vele eleget :)
Ági
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!