Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Kisgyerekek » Nem érzitek néha úgy, hogy...

Nem érzitek néha úgy, hogy túl keveset tudtok foglalkozni a kisgyerekeitekkel?

Figyelt kérdés
Két éves lányommal alig-alig foglalkozok. Minden nap ugyanazt csináljuk, szinte ugyan abban az időpontban és hiába erőlködök a házimunkától, bevásárlástól nem tudom máshogy csinálni. Elkészítem a reggelit, megreggelizünk, ez sem kevés idő, mert iszonyú gyötrelmesen eszik és válogatós. Összekészülünk, kicsit kimegyünk játszóra, udvarra aztán mesét rakok be neki, mert készülhetek az ebédhez. Ebéd után alvás, aztán délután megint uzsi, levegő, kis színezés, mese, vacsit készítek és már este van. Alig várom, hogy közösségbe kerüljön, mert úgy érzem így nem fejlődik semmit!
2011. máj. 9. 14:48
1 2
 11/14 anonim ***** válasza:
100%

Állandóan beszélj hozzá.

Pl: utcán a játszótér felé: ott egy piros autó, itt jön a kukásautó, milyen édes kismadár, elmentünk a közért mellett, két galamb, ott repül egy galamb......

Vagy mondókázz neki útközben.

Játszótéren: labdázz vele, rúgd neki a labdát, hintáztasd, homokozóban játssz vele szerepjátékot: építs várat, formákat rakj neki ki. De ha a többi gyerekkel játszik, az is fejleszti őt.

Otthon kérd meg dolgokra, hogy segítsen. És beszélj, beszélj, beszélj hozzá.

2011. máj. 9. 15:52
 12/14 anonim ***** válasza:
35%
Azzal kezdeném, hogy lehet lepontozni, de én ezt már egyszerű nyavalygásnak érzem (a sehogy se jó kategória). A fél karomat oda adnám azért, hogy megint otthon lehessek a kétévesemmel, és "csak" annyit tudjak vele foglalkozni, amennyit a kérdező. Reggel hatkor kelünk, felöltözünk, irány a nagyi én meg melóba négyig. Haza, főzés, mosás, vasalás stb. házimunka, hogy hétre befejezzem és legalább együtt tudjunk fürdeni, utána alvás, mert korán kelünk. De ha elkezdünk mondókázni vagy énekelni, mondja ő is a szöveget, segít főzni, rakosgatja a ruhákat, szóval ott sertepertél körülöttem. Ha nincs kedve, akkor meg mesét néz addig. Szóval kedves anyuka örülj, hogy ennyit is foglalkozhatsz a gyerekeddel, mert később még ennyi se lesz.
2011. máj. 10. 08:38
 13/14 anonim ***** válasza:

szia,

de bizony én is éreztem sokat így... 8 órás munkahelyem van 10 hónapos kora óta, Apánk reggeltől estig dolgozik, segítségem hál' Istennek van, a nagyszülők vigyáztak Rá januárig, amikor munka után haza értem neki estem a lakásnak, főzésnek, Ő meg csak ott téblábolt mellettem... este pedig egy hatalmas lelkiismeret furdalással feküdtem le aludni!! addig, amíg úgy nem döntöttem, kell egy rendszer erre is!! :)

reggel kelünk 6-kor, öltözés, indulás a bölcsibe. én viszem minden nap, Édesanyám megy érte. munka idő alatt igyekszem elintézni a netes "dolgaimat" (mailek, számlák befizetése, ilyenek), 3-ig dolgozok, megyek a kicsiért egyből, játszótérre vagy a parkba megyünk játszani, amikor agy kikapcs, átváltok gyerek üzemmódra és így is maradok :) így tudunk igazán önfeledten játszani!! nem szoktam folyton mellette lenni kint, hagyom had játsszon más gyerekekkel, így is tanul, de nem az ötödik helyre figyelek, csak nem szoktam magam mellé "láncolni" Ő olyan fiú, akinek kell a szabad tér. innen megyünk általában boltba, ott segít vásárolni, majd felpakolni :) amikor haza érünk van egy fél óra, Ő mesét néz, én gyorsan elmosogatok, elindítom a mosógépet, felporszívózok valami ilyesmi. 7-fél8 körül fürdés, vacsora, Apa haza ér kb. és akkor Ők játszanak. ilyenkor készítem elő a másnapi ebédnek valót. fél 9 körül ájul be :) én meg akkor kezdek neki a fen maradt dolgokhoz a lakásban. így nem veszek el időt a közös percekből, Apával ilyenkor beszélgetünk, együtt vagyunk, mégis haladok. heti 2x este zumbázni járok, ez kapcsol ki teljesen. hétvégenként 1-2-3 órára nagyszülőzik a fickó, ilyenkor viszont semmi házimunka, szigorúan a férjemmel kikapcsolódás vagy pihi!! ennyi jár, sőt kell is. nagyon menőkések vagyunk, Őt mindenhová viszem, barátnőzni, kávézni, kozmetikushoz, bárhová :) folyamatosan beszélgetünk, minden kérdésére igyekszek kimerítő választ adni az Ő szintjén, kijavítom, figyelek Rá. de kellett egy rendszer, hogy ne zavarodjak bele!! hogy amikor Vele vagyok, valóban Vele legyek fejben is!! :) úgy érzem most már megy és nem úgy fekszek le, hogy marom magam, hogy megint nem foglalkoztam Vele eleget :)

Ági

2011. máj. 10. 08:45
 14/14 A kérdező kommentje:
Kedves anyuka, aki szerint csak nyavajgok! Nem pontozlak le, lehet hogy igazad van, de azért nem tudhatod, hogy nekem mennyi dolgom van és nekem nincs semmi segítségem. A gyereked, míg bölcsiben vagy oviban van, foglalkoznak vele, attól, hogy neked nincs rá időd. Nekem nincs senki más, aki foglalkozna vele se nagyszülő, se apuka, a keresztszülők messze vannak. Biztosan rosszabb lesz később, mikor lesz majd munkahelyem, de tudod azért örülnék, ha csak 4-ig lenne a munkaidőm majd. Egyelőre sajnos nincs munka kilátásban, pedig keresem és a gyerekem már 1 éve beírattam bölcsödébe, de egy 12 ezer fős kisvárosban 40 férőhelyes bölcsi van, ahova nem fogják felvenni, míg nincs munkám. És ha feleslegesnek érzed a kérdést, hát nem kell rá válaszolni, amúgy meg ha irigykedsz, hát nyavajogj te is. De azért erre volt időd, hogy engem kiossz! Én így érzem, és szerettem volna más anyukákkal megosztani, érdeklődni, hogy ők hogy csinálják, nem gondolják-e ők is úgy, hogy nem tudnak a gyerekeikkel eleget foglalkozni? És nem arra voltam kíváncsi kinek mennyi ideje jut a gyerekére, mert attól más fejleszti, hogy ő nem!
2011. máj. 10. 13:49
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!