Mennyi idős korig ajánlják most a szoptatást?
elvileg 6hós korig.de szerintem ez azért túlzás,hogy addig csak anyatejet kapjon.
én olyan 4hó körül kezdtem megismertetni új ízekkel.
A kizárólagos szoptatást 6 hónapos korig ajánlják.
Nem túlzás, bőven van ideje a gyereknek más ételt enni egész életében, az elején nem kell kapkodni.
Még a tápszerrel is ráér 6 hónapos korig a hozzátáplálás.
Kelleni nem kell egy napig se. Ha tudsz, akkor ajánlott 6 hónapos korig. Ha nem terhes a számodra, akkor addig, amíg tudsz. De nem kell, pláne nem 3 éves korig.
Mondd neki, hogy ő már nagy, neki már nem való, csak a kicsiknek és te beteg vagy, kell a gyógyszer, attól pedig ő beteg lehet, ha mellette szopizik. Ha fél pl az injekciótól, mondhatod, hogy ő lehet beteg, ha te gyógyszer mellett adsz neki és lehet, hogy injekciót kapna. Ilyenkor már amúgy sem a tej kell nekik, hanem az összebújás. Az is megoldás lehet, ha ott altatod az oviban, beígérve neki valamin klassz meglepit, ha ott szépen elalszik.
3 éves szoptatásnál már méreganyag is ürül az anyatejjel. Valahol ezt olvastam.
Nekem 1,5 év után olyan fura a szoptatás. Ekkor szoktattam le a fiamat. Kész ember gyerekek már, nem csecsemők. 2,5 éves a fiam, háááát nekem eszembe sem lenne szoptatni.
A huga 10 hetes, ővé a cicim.
Lassan szoktasd le szerintem.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!