Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Kisgyerekek » Miért lehet olyan gyerek az...

Zsanikaa kérdése:

Miért lehet olyan gyerek az oviban, amelyik még nem szobatiszta? Az óvónők miért engedik?

Figyelt kérdés
Ráadásul már öt éves!!!
2011. máj. 6. 12:27
1 2 3 4
 21/31 anonim ***** válasza:
74%

Ja, és még egy kérdés: ismered a szülőket, vagy a körülményeket? Mertha nem, akkor még inkább magadba kellene szállnod...

Vagy talán az is elég lenne, ha a saját kérdésedre adott válaszok EGY RÉSZÉT elolvasnád, és látnád, hogy milyen csoda esett, a pelenkás gyerek nem feltétlenül a szülő lustasága miatt pelenkás.

Hű, hogy mik vannak! Ugye milyen fantasztikus, hogy a sötétségen túl is van élet? Gyere ki a fényre, hátha te is feléred ésszel (vagy ha az nincs, legalább látsz mást is a beszűkült ostoba világodon kívül)

2011. máj. 6. 16:08
 22/31 anonim ***** válasza:
62%

kedves 14.41-es,én a 14.33-as vagyok,az egyik akinek üzentél,de nem kellett volna.Ha pontosan olvasol akkor ezt olvasod:"szerintem se teljesen normális,és én is meghökkennék ha ilyent látnék a mi ovinkba.De ettől függetlenül,mivel nem lehet tudni mi áll a háttérbe,sajnos elítélni nem lehet.Lehet történt valami,vagy beteg kisgyerekről van szó,de mivel közösségre alkalmas igy felvették"

Nekem ne mondja senki,hogy 5 éves gyereknél normális a pelenka.Viszont ha gondja van azt nem szabad elítélni,igy én nem ítélkeztem a kisgyerekről pont azért mert nem ismerem,és ha látnám akkor is meghökkennék és megtudnám mi a gond.kedves kérdező,kérdezd meg az óvónénit.de a fertőzésveszély amit te írsz az nagyon nem állja meg a helyét.

2011. máj. 6. 17:02
 23/31 anonim ***** válasza:
?
2011. máj. 6. 17:05
 24/31 anonim ***** válasza:
64%
De durva! A mi ovinkban három pelenkás gyermek van, de sajnos a dadusokon kívül senki sem foglalkozik velük, hogy tisztába tegyék. Nem gondoltatok arra, hogy valakinek ezt cserélnie is kell?
2011. máj. 6. 17:06
 25/31 anonim ***** válasza:
93%

Kérdező, bekerültél a gyűjteménybe:)

http://www.gyakorikerdesek.hu/gyerekvallalas-neveles__egyeb-..

2011. máj. 6. 20:51
 26/31 anonim ***** válasza:
27%
Én óvónőképzőn tanulok, és nekünk pont idén tanították, hogy az egyik alapfeltétel, hogy szobatiszta legyen a gyerek. Jogszabályt nem tudok linkelni, de a didaktikatanár ezt mondta, ő biztos jól tudja. Ha egészséges gyerekről van szó, akkor nem is normális, hogy 5 évesen még pelenkázni kell. De ha valami betegsége van, akkor egy integrált csoportba nyilván felveszik annak ellenére, hogy pelenkás.
2011. máj. 6. 20:54
 27/31 anonim ***** válasza:

Érdekes helyzet alakult itt ki,1 kérdéssel és a rá érkező válaszokkal megint elindult 1 lavina...Úgy szép az élet,ha zajlik.:)Az külön tetszik,hogy a kérdező bekerült a gyűjteménybe.:)

14:33-as.védjük is meg magunkat!:)

tegnapi 14:27-es

2011. máj. 7. 05:36
 28/31 anonim ***** válasza:
100%

Akkor nekem hazudott az itteni vezető óvónő, hogy nem feltétel a szobatisztaság. B+! Most akkor hogyan álljak hozzá ehhez az ovihoz? Mi van, ha van egy pelenkás gyerek, akitől valamit elkap a gyerekem? Úristen! De már nincs mit tenni, akkor marad a böliben még egy évet, elintézem. Végül is ott nincsenek pelenkások, nincsenek kakis balesetek, mi? hát elmondom, hogy szeptember óta kétszer hoztam ki délután úgy a gyereket, hogy a háta közepéig szaros volt, mert nem foglalkozott vele a helyettesítő banya.

Másik, meg lehet, hogy én voltam nagyon béna, de picinek napi szinten történt baleset, ahogyan nőtt, nem történt több, csak mikor nagyon beteg volt.

Az e.coli meg gyakorlatilag a fél lakásban megtalálható.

2011. máj. 7. 11:07
 29/31 anonim ***** válasza:
85%

Az óvónőképzőn tanulónak:

Senki nem arról beszélt, hogy normális, hogy egy öt éves gyerek nem szobatiszta, de mivel a kérdező nem is rendelkezik bővebb információval, ezért tételezzük már fel (csupán jóindulatból), hogy akár lehet betegségből kifolyólag pelusos az a gyerek.

A másik dolog: az óvodára a 1993. évi LXXIX. a közoktatásról szóló törvény vonatkozik. Ebben egy szó sem esik a szobatisztaságról... Azt el tudom képzelni, hogy helyi szabályozás vonatkozik rá, de, hogy országos, az kizárt. Ha így lenne, akkor nem lennének olyan ovik, ahol bevesznek nem szobatiszta gyereket.

2011. máj. 9. 10:59
 30/31 anonim ***** válasza:
93%
Itt egy cikk, amiből mindenki megtudhatja, hogy valóban nem lehet feltétele az óvodába járásnak a szobatisztaság: [link] óvoda viszont szab
2011. máj. 9. 11:13
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!