Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Kisgyerekek » Miért lehet olyan gyerek az...

Zsanikaa kérdése:

Miért lehet olyan gyerek az oviban, amelyik még nem szobatiszta? Az óvónők miért engedik?

Figyelt kérdés
Ráadásul már öt éves!!!
2011. máj. 6. 12:27
1 2 3 4
 11/31 anonim ***** válasza:
77%

Meg tudnád magyarázni, hogy mitől fertőzésveszélyes??? Kérlek, magyarázd el, mert mi halandók ezt biztosan nem érthetjük.

Ezek szerint az ország összes bölcsődéjében, és ahol még van pelusos óvodás, azokban az óvodákban is fertőzésveszély van? Úúúúúristen, akkor ne is írassam be a gyerekemet???

Ezt te se gondolhatod komolyan. Szerinted turkálnak egymás gatyájában, vagy mi?

2011. máj. 6. 14:03
 12/31 anonim ***** válasza:
77%

Ne foglalkozz vele. Nálunk sem követelmény a szobatisztaság, rákérdeztem beíratásnál. A vezető óvónő azt mondta, hogy persze kényelmesebb lenne mindenkinek, meg mondtam hogy állunk, szerinte őszre el fogja hagyni a fiam teljesen a pelust.

Egyébként meg nem tudhatod, hogy mi miatt kell pelenkát hordania, és nem is értem miért fáj ez neked.

Fertőzésveszély? Na, erre én is kíváncsi vagyok!

2011. máj. 6. 14:15
 13/31 anonim ***** válasza:
79%

Amikor beirattam a fiamat az oviba, meg sem kérdezték, hogy állunk a szobatisztasággal. Elvileg nem lehet felvételt kizáró ok az, hogy a gyerek még pelusos.

Azt gondolom, ha egy 5 éves gyerek még pelenkát hord, annak oka van.

5 évesen már kötelező is oviba járatni a gyereket, az iskolai előkészítés miatt.

2011. máj. 6. 14:24
 14/31 anonim ***** válasza:
7%

Ahogy olvastam,szegény kérdezőt jól letámadta mindenki!Mintha olyan természetes dolog lenne,hogy pelenkás gyerek van az oviban...Pedig ez nem természetes dolog,legalábbis felénk nem az,mert ha 1 gyerek nem szobatiszta,fel sem veszik az óvódába-nem értem,az egyik válaszoló miért irta,hogy nem alapfeltétel a szobatisztaság-dehogynem az,itt felénk igenis az.Furcsa felfogású emberek járnak ide az előző válaszokból leszűrve...

Persze,az hülyeség,hogy fertőzésveszélyes ha pelenkás gyerek van,de semmiképp nem jó,mert esetleg zavaró lehet a többi ovistárs számára,mert bizony egy ovi az nem bölcsi,nem visszafele kell fejlődni a gyerekeknek,hanem előre.

Ahova a gyermek jár,akiről szó van,elég engedékeny óvóda lehet....

Mondjuk most már nem vesznek annyira szigorúan dolgokat,az ovi is csak 5 éves kortól kötelező igazából,nem mint régen,3 éves kortól már be kellett adni a gyereket,meg ha 1 gyerkőc cumizik,azt sem veszik olyan komolyan már,engedélyezik azt is.Bár én ezt is furának tartom....A fiam csoportjában is van olyan gyerek,aki cumizik.

2011. máj. 6. 14:27
 15/31 anonim ***** válasza:
33%
én is furcsának tartom,hogy 5 évesen pelusozik,és oviba jár.most voltunk óvodabeíratáson,konkrétan rá kérdeztem a feltételekre,ott a szobatisztaságot említették elsőnek.Szóval szerintem se teljesen normális,és én is meghökkennék ha ilyent látnék a mi ovinkba.De ettől függetlenül,mivel nem lehet tudni mi áll a háttérbe,sajnos elítélni nem lehet.Lehet történt valami,vagy beteg kisgyerekről van szó,de mivel közösségre alkalmas igy felvették,ha az ovoda betudja vállalni hát tegye.talán max 5 percig tart egy tisztába tétel,szerintem vállalható.
2011. máj. 6. 14:33
 16/31 anonim ***** válasza:
97%
Törvényi előírás NINCS, hogy csak és kizárólag szobatiszta gyereket lehet felvenni az óvodába! Aki az ellenkezőjét állítja, az legyen kedves linkelni jogszabályt.
2011. máj. 6. 14:34
 17/31 Hellovilág ***** válasza:
83%

Kedves 14.27 és kedves 14.33.

Valóban nem alap, hogy 5 évesen valaki ne legyen szobatiszta. De hogy nem normális?

Ti ismeritek a kérdéses gyereket? Nem normális, ha például valami baja van? Vagy inkontinenciája, mint ahogy egy válaszoló is írta? Szerintem attól még normális és ilyen hajánál fogva előrángatott indok, mint a fertőzésveszély?! inkább vall normálatlanságra, mint a pelenka egy 5 évesen.

És csodálkoztok rajta, hogy a kérdezőnek támadtak? Kérdem én, ha a ti kicsikéteknek lenne ilyen baja, nektek hogy esne, ha egy ostoba liba fórumokon hisztériázna, hogy úristen, a te gyereked megfertőzi az övét? Az ilyen mértékű ostobaság mindig kihozza az emberekből az ellenreakciót (már a jóérzésű, intelligens emberekből - nem mindenkiből ez tény:S)

Ne legyetek már ennyire beszűkültek, ahogy a kérdező is! Csak használjátok a fejeteket kérlek.

És NINCS törvény rá, hogy nem veszik fel a gyereket, SŐT akkor is beveszik, ha még pelusos, mert a hátrányos megkülönböztetésre viszont VAN törvény. Jesszusom, hogy milyen emberek vannak...

2011. máj. 6. 14:41
 18/31 anonim ***** válasza:
2%
14:41-ES!Én a 14:27-es vagyok.Sztem nem olvastad el figyelmesen a válaszomat,meg az utánam iróét sem...Nem kell itt kioktatni senkit,szabad országban élünk,véleményt bárki nyilvánithat,akármit is gondol...
2011. máj. 6. 14:59
 19/31 A kérdező kommentje:

Már egy ilyen korú gyermeknél a pelus nem tartja bent elég jól a kakit és akaratlanul is kijöhet belőle. Hát ez a fertőzésveszélyes! (E.coliról már biztosan hallottatok) A többi gyermek utána beletenyerel és csak szájába kell vennie az ujját, már kész is a baj!

Egyszerűen lusták a szülők, hogy idejében leszoktassák a gyermeket a pelusról. Könnyebb megvenni a pelenkát, mint bajlódni a leszoktatással.

Ez a nagy büdös helyzet!

2011. máj. 6. 15:53
 20/31 anonim ***** válasza:
85%

Hű kérdező, te meg akkora ostoba liba vagy, amekkorát még nem láttam, pedig már tapasztaltam sok mindent. Ez a nagy büdös helyzet.

Szégyellhetnéd magad, bár a te sötétségedet reflektorozhatjuk akár, akkor sem jut be hozzád még egy aprócska fénysugár sem.

De csak hogy reagáljak a kommentedre, megkérdezném: szerinted ha a wc.be kakilnak, akkor utána mindig kifertőtlenítik? Vagy te saját magad után kifertőtleníted? Ugyanis az e-coli (ami a normál baktériumflóra része - csak hogy tisztán láss) me, tűnik el attól, hogy lehúzod a wc-t, vagy letörlöd wc papírral az esetleges odakent balesetet.

Javaslom, olvasgass a témában, mert bűn ilyen butának lenni a 21. században.

2011. máj. 6. 16:06
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!