Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Kisgyerekek » Ovódai felvétel csak "borítékk...

Ovódai felvétel csak "borítékkal" megy?

Figyelt kérdés
Egyre több anyukától hallom,hogy biztosan felvegyék a gyereket "kell adni borítékot",mert nélküle biztos,hogy nem veszik fel a gyereket.Mégis mennyit kéne adni? (Sajnos nem állunk jól anyagilag).Kérlek írjatok tapasztalatokat.
2011. máj. 1. 01:11
 1/10 anonim ***** válasza:
100%
Néhányan szerintem egy kicsit túlbutgóak. Az általam ismert óvodákban elég kemény kritériumok vannak,pontrendszer, tehát azon nem lehet csakúgy átlépni. Nem sokat ér a boríték. inkább semmit
2011. máj. 1. 01:40
 2/10 anonim ***** válasza:
100%
Ilyenről még nem is hallottam. Olyat el tudok képzelni, hogy valakinek a valakije, szólj már oda hogy felvegyék, stb. de boríték?. Szomorú.
2011. máj. 1. 06:43
 3/10 anonim ***** válasza:
100%

Szia!

Én sem hallottam még ilyenről,a fiamat a bölcsibe is felvették,pedig oda kb.4x-es mindig a túl jelentkezés.

Mondjuk az is igaz,hogy 4 hónaposan beírattam,hogy 22 hónaposan felvegyék:)!

De ez már abszurd,hogy le kell fizetni az óvoda vezetőt:(,ez eszembe sem jutott volna,de szerintem a mi ovinkban a vezető nem is ilyen fajta.

2011. máj. 1. 07:47
 4/10 anonim ***** válasza:
100%

3.vagyok

ha dolgozol,és a feltételeknek megfelelsz,akkor kötelesek felvenni a gyereket,mert nem tudod hova tenni!!!

2011. máj. 1. 07:48
 5/10 anonim ***** válasza:
100%

Utolsó, sajnos ha esetleg nincs hely, akkor nem kötelesek felvenni. Mert csak a nagycsoport kötelező. Mostanában nem egy ilyen esetről hallani, hogy nem vették fel a gyereket az oviba.

A kérdésre válaszolva, én ilyenről még nem is hallottam. Pedig most irattam be a fiamat két hete az oviba, eszembe se jutott semmit adni. A bölcsibe se adtam semmit amikor beiratkoztunk,mégis felvették. Ha van hely akkor felveszik, ha meg nincs úgyse tudsz mit csinálni.

2011. máj. 1. 09:52
 6/10 anonim ***** válasza:
100%

én nem hiszek ebben, mert van sorrend és létszám korlát. És hiába dugdosol borítékot, ezt nem tudják átlépni.

Mert lehet fellebbezni, mivel közoktatási intézmény és a jegyző utasíthatja az ovit, hogy köteles felvenni az illető gyereket.

Mondjuk ha nem körzetes ovi és van hely, hogy oda milyen sorrendet állítanak fel, az más kérdés, oda már tényleg kellhet boríték.

De az én gyerekeim magánóvódába járnak és én tavaly felírattam a kisfiamat, mert a testvére már odajár, így testvérként előnyt élvez, és mondták 120 jelentkező van ebből 50 testvér. Úgyhogy ott is hiába dugdozna bárki borítékot a testvérek már betöltik a helyeket és fullon fut az ovi, mert minden csoport 30 fős létszámmal megy.

2011. máj. 1. 09:56
 7/10 A kérdező kommentje:
Köszönöm a válaszokat.Akkor még reménykedhetek,hogy boríték nélkül is van esélyünk :)
2011. máj. 1. 16:13
 8/10 anonim ***** válasza:

Hát,erről én sem hallottam még,de sajnos az én fejemben is megfordult.Nálunk már megvolt a beiratkozás márciusban jó mi?(pedig országosan máj.2)Már a levelet is megkaptuk,hogy nem vették fel,sem a körzetibe sem egy másikba ami közel van.Természetesen fellebbeztem!,de nagyon elkeseredtem és dühös lettem.Itt ahol lakunk(Pest megyei város Bp.közvetlen közelében)4 óvoda van.Katasztrófális a helyzet.

Uánnanéztem,hogy kiket kötelező fevenniük:

-Halmozottan hátrányos helyzet

-szociálisan rászorult

-gyermekvédelmi támogatásban jogosult

-SNI(sajátos nev. igényű)ha olyan az ovi

Előnyt élveznek még:testvére odajár,nagycsaládos

És képzeljétek,hátrányos helyzetnek minősül,ha az egyik v. mindkét szülő munkanélküli...(Ezek szerint,jobb ha nem dolgozom,hogy bejusson óvodába?!)Tehát csak ezután jön mindenki más:-(

és erről egy bizottság és az óvodavezető dönt.

Röhej...

Mi mindketten dolgozunk,bölcsis a lányunk,a közelben az egyik kerületben,mert ide ahol élünk nem vették fel úgy,hogy 5 hónapos volt amikor beirattam.A barátunkhoz átjelentkeztünk tartózkodási helyre és oda felvették.

Most meg az óvodával van mizéria...Minden követ megmozgatok,de ez a pénzezés tőlem távol áll,bármennyire is nehéz a helyzet és elkeserítő.

2011. máj. 1. 17:16
 9/10 anonim ***** válasza:
Országosan május 2? Ezt hol hallottad? Nálunk is április 18-19-én volt beiratkozás.
2011. máj. 1. 17:53
 10/10 anonim ***** válasza:

Nekem a bölcsiben mondták Bp.,de mi nem ott élünk,hanem egy közeli városban.

Közben utánnanéztem,hogy rosszul tudják,mert az Bp.re vonatkozik a máj.2.

2011. máj. 1. 18:42

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!