Hajmosásra tippek? 3 éves lányom már ha meghallja est a sőt akkor is ordit
Nálunk semmi se vált be. Beültünk vele a kádba, úgy se volt jó, hajmosókarika, úgy sem. Szeme elé törülköző, úgy sem. Flakonból, tusolóból a leöblítés, sehogy. Már tanácstalan vagyok, rendesen sikít közben. :o(
27 hónapos
Lehet hogy rossz élménye volt és azért fél. Olvastam, hogy ilyenkor el lehet játszani pl egy babával, de akár egy kisautóval is, bármivel amit a gyerek meg tud személyesíteni. Vidd oda neki a babát, és meséld el, hogy hát nem fogja elhinni mi történt az előbb, de az volt, hogy a baba nem szeret hajat mosni...pedig muszály lesz, mert hát piszkos a haja, és kérd meg hogy segítsen megmosni a baba haját. Közben tudsz vele beszélni, pl eljátszod hogy sírsz és megkérded a gyereket, hogy szerinte miért sírhat ez a baba. Talán kiböki mi nyomasztja a hajmosással kapcsolatban, és akkor már át tudjátok beszélni. Lehet hogy csak valami apróság ami zavarja, túl sok a víz, túl kevés, akármi lehet.
Én vagyok a fodrászosat játszó anyuka, nálunk pl az volt a baj, hogy túl soknak ítélte meg a vizet, amibe belelógattuk a fejét, pontosabban én. Ezért van, hogy csak apa támaszthatja a fejét mikor leöblítem, és hajmosáskor csak kis víz van a kádban, hogy leérjen a feje öblítéskor, de még ne menjen bele a fülébe, így semmi gondja nincs. Amúgy nagy vizet kér fürdéshez, de hajmosáskor ijesztő volt neki, a nagy víz, mert hiába fogtam én is biztosan, azért ő érezte, hogy síkos a kezem, és zavarta.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!