Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Kisgyerekek » Hajmosásra tippek? 3 éves...

Hajmosásra tippek? 3 éves lányom már ha meghallja est a sőt akkor is ordit

Figyelt kérdés
2011. ápr. 28. 14:50
 1/8 anonim ***** válasza:
Az én kislányom se nagyon szereti, nagyon-nagyon finoman próbálom most már mosni a haját, és mindig megbeszélem vele, hogy tartsa jól hátra a fejét. Fürdőszivaccsal szoktam hátrafele lemosni, a samponja olyan ami nem csípi a szemet és leöblíteni is a fürdő szivaccsal szoktam, vagy egy üres flakonnal amivel szeret amúgy is játszani. Imádja, ha hajmosás után olyan turbánt csinálok a fejére, mint nekem szoktam és szereti a hajszárítót is. Ha én mosok hajat általában segítkezik közben, dörzsöli a sampont a hajamra, odaadja a törülközőt és megfésül. Nem tudom, ti hogy szoktátok, de valahogy úgy kellene ezt az egész hajmosás mizériát hogy élvezetes legyen a számára is!
2011. ápr. 28. 14:55
 2/8 anonim ***** válasza:
Esetleg ha beülsz vele a kádba és minden kommentár nélkül megmosod a saját hajad?
2011. ápr. 28. 15:02
 3/8 anonim ***** válasza:
Mi fodrászosat játszunk a négyéves lányommal. Az apja megtámasztja a fejét hátul, én pedig lelocsolom vízzel. Hozzáteszem, a fejét csak az apja támaszthatja meg, a vizet pedig csak én locsolhatom a fejére. Aztán jön a sampon, öblítésnél szintén apa támasztja a fejét, és végül a hajbalzsam, mégegy öblítés. Aztán turbán, utána bevisszük a kisszékét a fürdő közepére, rá egy törülköző, a lába alá egy törülköző, majd helyet foglal a kisasszony, és jön a fürdőlepedő, beterítőkendő gyanánt. Ezután felteszem a kérdést, hogy milyen frizurát szeretne a hölgy, általában azt mondja hogy rózsaszínt, de valamikor zöldet is :DD Van egy régi pumpás kifésülőbalzsamos üvegcsém, ami üres, az a festék. Úgy teszek mintha ráfújnám a hajára, utána gyors szárítás, kis hajfény, majd berohan a szobába, ahol az apja menetrendszerint elájul ( álló helyzetből, ráesik az ágyra, egy hangos: " ÓÓÓH" kíséretében,) és megjegyzi, hogy micsoda csinos frizurája lett ennek a kislánynak :D Hát kb ennyi.
2011. ápr. 28. 17:30
 4/8 anonim ***** válasza:

Nálunk semmi se vált be. Beültünk vele a kádba, úgy se volt jó, hajmosókarika, úgy sem. Szeme elé törülköző, úgy sem. Flakonból, tusolóból a leöblítés, sehogy. Már tanácstalan vagyok, rendesen sikít közben. :o(

27 hónapos

2011. ápr. 28. 19:15
 5/8 anonim ***** válasza:

Lehet hogy rossz élménye volt és azért fél. Olvastam, hogy ilyenkor el lehet játszani pl egy babával, de akár egy kisautóval is, bármivel amit a gyerek meg tud személyesíteni. Vidd oda neki a babát, és meséld el, hogy hát nem fogja elhinni mi történt az előbb, de az volt, hogy a baba nem szeret hajat mosni...pedig muszály lesz, mert hát piszkos a haja, és kérd meg hogy segítsen megmosni a baba haját. Közben tudsz vele beszélni, pl eljátszod hogy sírsz és megkérded a gyereket, hogy szerinte miért sírhat ez a baba. Talán kiböki mi nyomasztja a hajmosással kapcsolatban, és akkor már át tudjátok beszélni. Lehet hogy csak valami apróság ami zavarja, túl sok a víz, túl kevés, akármi lehet.

Én vagyok a fodrászosat játszó anyuka, nálunk pl az volt a baj, hogy túl soknak ítélte meg a vizet, amibe belelógattuk a fejét, pontosabban én. Ezért van, hogy csak apa támaszthatja a fejét mikor leöblítem, és hajmosáskor csak kis víz van a kádban, hogy leérjen a feje öblítéskor, de még ne menjen bele a fülébe, így semmi gondja nincs. Amúgy nagy vizet kér fürdéshez, de hajmosáskor ijesztő volt neki, a nagy víz, mert hiába fogtam én is biztosan, azért ő érezte, hogy síkos a kezem, és zavarta.

2011. ápr. 28. 21:01
 6/8 anonim ***** válasza:
Nálunk a fiam volt borzasztó hisztis ez egy téren. No fogtam magam, be a kádba, mögé ültem egyre lejjebb csúsztattam, jól tartva. Ha belegondoltok elég kényelmetlen ülni nekik és hátrahajtani a fejüket, a lábuk felakar emelkedni ugyanis. Amúgy meg a szemükbe megy ami hajjjajjj . Próbáld meg vele együtt a kádban. Ne mondj semmit, csak csináld feltünés nélkül. Aztán szólj neki, hogy nini megmostam a hajad. Ügyesen tiszta lettél. Párszor eljátszátok, aztán próbáld megint kintről. Nem kell minden nap, ne is érezze ezt a terrort. Legyen nyugodt napja vagyis fürcsije is !
2011. ápr. 28. 23:37
 7/8 anonim ***** válasza:
Az enyém már lassan 4 éves. Én anyutól láttam hogy mossa a haját, azóta én is, ennek már vagy 2 éve viszont engem nagyon fáraszt. Szóval a kiskád ki a kád mellé, háttal áll a gyerek a kádnak, hónom alá kapom a gyereket és megmosom a haját. Nagyon jó, mert nem folyik bele a szemébe, viszont már nagyon nehéz, és már kezd nagyon megterhelő lenni, de másképp nekem is ordít
2011. ápr. 29. 00:59
 8/8 anonim ***** válasza:
Csak azért írok ehhez a régi kérdéshez, mert nagyon tetszik a 3-as 5-ös válasza, hozzáállásuk (meg egyébként mindenkié). Én is ordítottam állítólag kiskoromban, aminek végül az lett a következménye, hogy a fenékig érő hajamat levágatták.:/ Pedig a fene tudja mi bajom volt, lehet 5-ös alapján valami bagatell kis dolog. +Állítólag mikor a frufrumat vágták még oda se ért az ollóval már rinyáltam, hogy "fáj, fáj":D pedig állítólag, nem voltam hisztis kislány.🤷
2021. szept. 3. 13:29

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!