Mennyi idős koráig "kell" a kisfiúk fütyién a bőrt visszahúzni, hogy tuti ne tapadjon le?
Mindég kell, hiszen ki kell mosni. Férjed is kimossa:-)
Kisfiamnak nincs vele problémája. 2 hós korától húzogatjuk neki. Később meg majd meg kell tanítani, hogy hogyan csinálja meg ő maga.
Így van ahogy előttem írták. Nem csak azért kell húzogatni, hogy ne tapadjon le, hanem mert nekik is összegyűlik ott a váladék, ki kell mosni, különben baj lehet belőle, begyulladhat. Egyszerű higiéniai kérdés.
Én kisfiam sem nagyon szereti, ha hátra húzom neki, de minden fürdésnél megcsináljuk. Ez nem akarás kérdése, muszáj. Neki már volt felvágva a bőr, mert alatta összegyűlt a váladék és begyulladt 16 hónaposan. Akkor még nagyon le volt tapadva neki. Szóval nem szeretném még egyszer azt átélni! A szívem szakadt meg:-((
Köszönöm a válaszokat
Azzal én is tisztában vagyok hogy higiéniai okok miatt meg kell mosni a fütyit, és meg is csináljuk minden este fürcsinél /ahonyan Apa is :)/
Valószínűleg félreérthető volt a kérdésem....
A lényege az lett volna, hogy mikor múlik el a letapadás veszélye. Kb hány éves korukban?
Egyébkén most az a módszerem, hogy megkérem csinálja Ő, de mivel Ő még nem tudja visszahúzni (csak előrefelé nyújtja) ezért azt mondom neki, hogy : akkor én majd megmutatom neked, hogy hogyan kell :)
és ilyenkor nem tiltakozik annyira :)
Erőltetni semmiképpen nem erőltetném...
A dokinénink rendszeresen ellenőrizte, hogy milyen állapotú a fütyi és mikortól lehet elkezdeni huzogatni neki.
Na azt mondjuk nem tudtam, hogy ha előrefelé húzogatja, az a letapadás ellen ugyanúgy segít... :)
csak hát Ő úgy megnyújtja magának /olyan vicces :)/
És akkor tulajdonképpen mennyi idős koráig kell húzogatni, hogy már tutira nem tapadjon le a bőr a fütyijén?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!