Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Kisgyerekek » Nagyon nem evő gyerekek...

Nagyon nem evő gyerekek anyukái, ti mit csináltok?

Figyelt kérdés

20 hós a kisfiam, és már nagyon gázos az evése, alig eszik meg pár dolgot, főzelék semmi, egész nap ellenne jóformán sima kenyéren, sült krumplin meg kekszen :(

Akármit főzök nem kell neki :(

kb 15 hónapos koráig mindent megevett minden nap főzeléket kapott, sok gyümit zöldséget evett, most meg semmi.

Mit csináljak?

Ti meg tudjátok azt tenni, hogy ha nem eszik ebédet, nem kap mást egyáltalán, és majd ha igazán éhes lesz, megeszi?

Én próbáltam, de úgy sírt, meg kérte a puszit, hogy nem bírtam ki, és meglágyult a szívem.

De ez így nagyon nem jó, és nem tudom mit tegyek :(

Milyen multivitamint adtok nekik?

Köszi a válaszokat!

2011. márc. 28. 14:12
 1/5 anonim ***** válasza:
Az enyém is válogat azóta, amióta darabosat eszik. 2 féle ételt eszik csak meg, mindkettő tészta. Nem tudok mit csinálni, ezért csak ezt adom neki, mert ezt legalább megeszi. Azt én sem tudom megcsinálni, hogy arra várjak hogy majd ha megéhezik ráfanyalodik, mert ilyen sosem lesz, ilyenkor egyfolytában nyafog hogy "tészta", és kénytelen vagyok neki csinálni. Meg kell találni azt az ételt amit szeret, de a sok visszautasítástól már én is kikészültem.
2011. márc. 28. 14:24
 2/5 anonim ***** válasza:
Nálunk is ugyanez van. 2 éves és csak a főtt tésztát (üresen) eszi meg, meg esetleg halrudat, ha olyanja van. Egész nap elvan pár tésztával. Én adok neki még este-reggel tápszert, meg kap Marslakócska szirupot. Próbáltam már étvágyfokozásra: vasat, Vitacolant, Béres cseppet. Semmit nem használt :(
2011. márc. 28. 15:12
 3/5 anonim ***** válasza:
az én fiam sem akar főtt ételt rendesen enni.már január óta ez megy.most beszéltünk a dokinénivel,és azt mondta h adjak neki 1 hónapig a vitakolánt.ha akkor sem eszik,akkor elküld minket vérvételre.remélem h oda már nem kell mennünk.egyébbként nekem is ált délután meglágyul a szívem,kap kukót,vagy kekszet.reggeli után szokott enni egy tejszeletet vagy rudit.nálunk a favorit kaja a spagetti,meg a virsli.ha a főtt kaját nem is eszi meg délben akkor 1 füstlit becsókol ált.most 19 hónapos.
2011. márc. 28. 19:13
 4/5 A kérdező kommentje:

köszi szépen mindenkinek!

hát igen, nálunk is favorit az üres tészta, meg még a főtt rizs is, csak az a baj, hogy szinte kizárólag szénhidrátot szeret, ezért aggódóm

egyébként ő olyan, hogy amit szeret, abból sokat eszik, ezért is nem sovány, de hát nem élhet kizárólag szénhidráton :(

még ő is kap reggel este tejitalt is, azt megissza simán

és ha nem eszik semmit, én is inkább adok neki egy rudit, csak hogy vmit egyen, de az eszemmel tudom, hogy ez nem jó módszer, csak hát a szívem....

én a béres cseppet próbáltam eddig, de az nagyon megfogta a kakit, még napi 5 csepp is, lehet megpróbálom a marslakócskákat

2011. márc. 28. 21:12
 5/5 anonim ***** válasza:
Sziasztok! nekem is rossz evő lett a kisfiam. de mi se a tésztát, se a rizst, se a nokedlit nem esszük. már én is mindent kipróbáltam. béres cseppet, vitacolánt, egyiktől se jött meg az étvágya. jelenleg ott tartok, hogy eddig a felvágottat is megette, sajtot is, de most az sem kell. egy biztos, én megfogadtam, erőltetni nem fogom, mert síró baba csak megutálja az ételt. úgy gondolom most vagyunk, meg tis is abban a korban, amikor bepróbálkozik, és saját akaraterejét és véleményét is megmutatja. fontosabb a játék, és az evés időpocsékolás számukra. az szerintem tévhit, ha éheztetem akkor elfogadja pl. a tésztát amit nem eszik meg normál körülmények közt, még rosszabbat teszünk vele. én most azt csinálom, bár lehet ez se megoldás, hogy mindig mindig megkínálom azért pl. rizzsel amikor azt főzök,ha 2 kanállal eszik az is valami. ha nem eszik nem adok mást, akkor, hanem később kínálom azzal, amit tudom, hogy megeszik. nem könnyű, főleg, hogy nekem szinte csak a főzeléket eszi. megesszük a darabosat is, de csak amit megakar.szerintem légy türelemmel, át fognak ugrani ezen a szakaszon is. bár nem akarlak elkeseríteni az ovis gyerkek étvágya is csapnivaló.üdv. 20hónapos kisfiú anyukája
2011. márc. 29. 13:58

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!