2 évesnél koszmó? Lehet ennyi idősen? Mitől alakulhatott ki? Mi segít?
szia
2 éves a fiam és neki is van.Állitólag nmég simán belefér ebben a korban.
A fejbőrük jobban faggyúsodik(bocs ha nem jól irom),ez okozza.Keményebb sörtéjű hajkefével masszírozd át a fejét naponta 1x ez serkenti a vérkeringést a csaökkenti a termelődést.
Ja igen a lényeget meg nem irom:)
Babaolajjal kend be a fejbőrét a koszmós részen,fürdés előtt 1 órával,majd hajmosáskor gyengéden dörzsöld át.Könnyen lejön igy mert az olaj feláztatja.Ezt hetente 1x csináld amikor nagyon vastag a réteg.A többi napon a kefés megoldás.Első vtam.
Az én 28 hónapos lányomnak is megjelent, és tavaly is pont ilyenkor. "Besokal" a fejbőre, jobban izzad, de még nem szellőzik a sapka alatt (sokat vagyunk kint). Nekem is a babaolajozás vált be kisebb korában, mert nekünk eleinte is volt, mivel nagy hajjal született decemberben és sapkában tartottam a lakásban is.
Most ugy látom magátol mulik elfele, nem olajozom.
Nekem a 3 éves fiamnál is kialakult. Én sima napraforgó olajjal kentem be fürdés előtt 1 órával, hajmosásnál pedig egy törülközővel dörzsölgettem a fejét. Ezt megismételtem 3 napon át egymás után, mivel elsőre nem jött le mind, pirosra meg nem akartam neki dörzsölni.
Azóta még 1x előfordult ez, akkor szintén 2-3 nap olajozás, és elmúlt szépen.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!