Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Kisgyerekek » 2 évesnél koszmó? Lehet ennyi...

2 évesnél koszmó? Lehet ennyi idősen? Mitől alakulhatott ki? Mi segít?

Figyelt kérdés
2 éves lányom fején körömnyi nagyságon valószínű koszmó van. Míg pici volt nem volt ilyen gondunk. Köszönöm a válaszokat.
2011. márc. 25. 13:06
 1/8 anonim ***** válasza:

szia

2 éves a fiam és neki is van.Állitólag nmég simán belefér ebben a korban.

A fejbőrük jobban faggyúsodik(bocs ha nem jól irom),ez okozza.Keményebb sörtéjű hajkefével masszírozd át a fejét naponta 1x ez serkenti a vérkeringést a csaökkenti a termelődést.

2011. márc. 25. 13:10
 2/8 anonim ***** válasza:

Ja igen a lényeget meg nem irom:)

Babaolajjal kend be a fejbőrét a koszmós részen,fürdés előtt 1 órával,majd hajmosáskor gyengéden dörzsöld át.Könnyen lejön igy mert az olaj feláztatja.Ezt hetente 1x csináld amikor nagyon vastag a réteg.A többi napon a kefés megoldás.Első vtam.

2011. márc. 25. 13:12
 3/8 A kérdező kommentje:
Köszönöm a gyors választ! :)
2011. márc. 25. 13:14
 4/8 anonim ***** válasza:
2éves a kislányom és mostanában vettem észre,hogy koszmós a feje.Nagyon hamar lejött.Olajoztam bőven neki,majd kicsit rajta hagytam és megmostam.Erős sörtéjű fésűvel megfésültem.Ezt 2szer csináltam és el is tünt.
2011. márc. 25. 13:35
 5/8 A kérdező kommentje:
Köszönöm! Akkor kicsit megnyugodtam, nem hallottam még ennyi időnél koszmót.
2011. márc. 25. 13:38
 6/8 anonim ***** válasza:

Az én 28 hónapos lányomnak is megjelent, és tavaly is pont ilyenkor. "Besokal" a fejbőre, jobban izzad, de még nem szellőzik a sapka alatt (sokat vagyunk kint). Nekem is a babaolajozás vált be kisebb korában, mert nekünk eleinte is volt, mivel nagy hajjal született decemberben és sapkában tartottam a lakásban is.

Most ugy látom magátol mulik elfele, nem olajozom.

2011. márc. 25. 13:41
 7/8 anonim ***** válasza:
2,5 éves kisfiamnál tavaly télen és az idén is visszajött a koszmó. Neki kicsi korában is volt, úgyhogy ilyenkor a Babe koszmó elleni samponnal mosom a haját. Hajmosáskor egy fogkefével dörzsölgetem át a fejbőrét, és minden nap átfésülöm a haját ellenkező irányba is. Egyébként a védőnő mondta, hogy még kisiskolás korban is előjöhet.
2011. márc. 25. 15:03
 8/8 anonim ***** válasza:

Nekem a 3 éves fiamnál is kialakult. Én sima napraforgó olajjal kentem be fürdés előtt 1 órával, hajmosásnál pedig egy törülközővel dörzsölgettem a fejét. Ezt megismételtem 3 napon át egymás után, mivel elsőre nem jött le mind, pirosra meg nem akartam neki dörzsölni.

Azóta még 1x előfordult ez, akkor szintén 2-3 nap olajozás, és elmúlt szépen.

2011. márc. 25. 20:32

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!