Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Kisgyerekek » Rajzolni 1,5 évesen, de mivel?

Rajzolni 1,5 évesen, de mivel?

Figyelt kérdés
A védőnő minap azt mondta, hogy most már próbálkozhatunk a rajzolással. Mivel nekem csak tollam meg rotringom van, ezért mindenképp venni kell valamit. Én arra gondoltam, amíg ilyen kicsi érdemes lenne talán inkább azt a táblát venni neki (fogalmam sincs, mi a neve) amire a hozzá tartozó ceruzaszerűséggel tud rajzolni, de csak azon a táblán fog, szóval mást nem tud összefirkálni... Szerintem a ceruzához, zsírkrétához kicsi még, de lehet, hogy tévedek. Ti gyerkőcötök ennyi idősen mivel alkotott?
2011. márc. 24. 11:50
1 2
 11/14 anonim ***** válasza:

Lányom szinte egyfolytában rajzol, bent szines ceruzával, kint zsirkrétával. Másfél évesen kezdett "tudatosan" rajzolni, most valóban felismerhető cicafejet rajzol, 28 hónapos.

ja, és a ceruza hegyét rágcsálta eleinte.

2011. márc. 24. 13:37
 12/14 anonim ***** válasza:

Az én védőnőm ellenezte a zsírkrétát, nem is rajzol vele. Majd 2 éves korára veszek neki.

Mi 3szögletű vaskos színesceruzát vettünk neki. Rövideket. Könnyen meg tudja fogni. Natur fa a külseje és nincs benne mérgező anyag...kerestem a dobozát de sajnos nem találom. (kis műanyag tartóban vannak jelenleg a dobozt széttépné pillanatok alatt)

Kicsit drágább, de minőségi, nem törik, nem morzsolódik és ha százszor leesik akkor sem törött még le. Viszont nagyon szép színei vannak.

2011. márc. 24. 14:55
 13/14 anonim ***** válasza:
2011. márc. 24. 15:12
 14/14 anonim ***** válasza:

Ennyi idősen zsírkrétával kezdtük és nagyon tetszett neki. Most 2 éves mivel már egyenes vonalakat húz, ceruzával jobban megy neki, így próbálkozik a színes ceruzával ll. vízfestékkel pamacsol is.

Szóval másfél évesen a zsírkréta ideális. vastagabb, mint a ceruza, könnyebb megfogni. Nem hegyes, könnyebben hagy nyomot, illetve nagyobb felületet fed le, jobban tetszik majd neki. Ilyenkor csak firkálni fog, több sínt egymásra, stb.

2011. márc. 24. 21:13
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!