Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Kisgyerekek » Vette el valaki úgy a cumit,...

Vette el valaki úgy a cumit, hogy "majd a húsvéti nyúl/mikulás/jézuska elviszi, és hoz cserébe valamit"?

Figyelt kérdés

Kislányom 2 éves 3 hónapos, nagy cumis. Én magam alapból nem nagyon szeretem a cumit, de az elején már választás se volt, ui. 10 napot az intenzíven töltött szülés után , és ott alapból adták neki a cumit, ha sírt, persze ott nincs idő nyugtatgatni a babákat egyenként. mire hazahoztuk, már függő volt. próbáltuk elvenni, nem odaadni, de addig nem nyugodott meg, míg meg nem kapta, ilyenkor nem kellett még cici se semmi. aztán fokozatosan egye kevesebbett kapta, de tavaly ősszel volt egy durva fogzós periódus, amikor a szemfogai meg a 4 utolsó rágófoga jött, gyakorlatilag egész nap a szájában volt, csak az nyugtatta meg. és úgy maradt. mikor kijöttek a fogai, már nagyon ragaszkodott hozzá. most ott tartunk, hogy szinte egész nap a szájában van. engem többek közt azrt is zavar, mert mikor mond valamit, akkor is ott lóg, és nem lehet szinte éerteni, persze én értem, de nem akarom, hoyg ez a helytelen kiejtés rögzüljön neki. mondom mindig, hogy nem értem ha cumi van a szádban. akkor kiveszi de egybúl rakja vissza.....legutóbb azt találtam ki, hogy mondtam neki, nemsoká húsvét, és a nyuszi fog hozni egy nagyon szép ajándékot, egy triciklit (azt nagyon szeretne mostanában), de cserébe adni kell neki valamit, méghozzá a cumit, odaadja? erre rámondja, hogy igen. én meg mondtam neki hogy de nem hozza vissza, és nem veszünk helyette másikat, akkor is odaadja? igen...na nem tudom mennyire lehet ezt komolyan venni nála.

ráadásul neki a cumi olyna, mint egy kedvenc plüss, vannak persze plssüei amiket szeret, de a cumit nem pótolhatja semmi. ha vmi baja van vagy hisztis és épp nincs nála, akkor egbyől kéri, mert attól megnyugszik.

szóval, rménykedhetek benne, hogy hipphopp odaadja és nem is lesz belőle nagy hiszti, sírás, stb? nem akarom elvenni tőle, "erőszakkal". főleg hogy tudom, mekkora becsben tartja, de a mostani helyzet is tarthatatlan

már. bocs ha hosszú lett.

2011. márc. 21. 13:36
1 2
 11/14 anonim ***** válasza:
levitték=elvitték
2011. márc. 21. 19:28
 12/14 anonim ***** válasza:

bocsi nem olvasom el a többit mert kevés az időm.

szerintem nem gondolja komolyan.az én lányom is nagyon sokat cumizik,hozzá van egy kendője és a minap kidobták apával a kukába de utána kérte...

nekem itt azt tanácsolták dugjam el és csak alváshoz adjam,mert nekünk ráadásul elérhető helyen is volt.

ezt megtettem azóta szinte tényleg csak alváshoz kéri.

szerintem jobb fokozatosan.

meg aztán pl mi arra készülünk hogy szeptembertől rokon vigyáz rá és én dolgozni megyek,akkor biztosan szüksége lesz megnyugtatásra.

ezen kívül elalszik egyedül és nagy munkámba telt hogy ezt nyugodtan is tegye

2 éves lesz szombaton

2011. márc. 21. 20:48
 13/14 anonim ***** válasza:

Tegnap 14.24-es vagyok

A kérdésedre még annyit, hogy valóban másnap még nagyon kereste és mondta, hogy írjuk meg a mikulásnak, hogy hozza vissza...stb. Végül sikerült lebeszélni erről és utána egy jó darabig egy macival és egy kiskendővel aludt el. Amig cumizott ilyesmikhez nem ragaszkodott. Ha szükséges akkor adjatok, vagy válasszatok együtt valamilyen cumipótlót, ami mellé oda tud bújni mikor elalvásra kerül sor. Két napig próbálta még a kendő sarkát is szopogatni, de hamar rájött, hogy az nem olyan finom. Kb. 2 hónap múlva már a maci sem kellett neki, anélkül is elaludt. Egy próbát megér, sok sikert!

2011. márc. 22. 08:08
 14/14 A kérdező kommentje:
hát megpróbáljuk. aztán majd meglátjuk. ha látom rajta hogy nagyon szeretné vissza mégis, akkor visszaadom neki.
2011. márc. 22. 13:01
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!