2,5 éves elmúlt kislányom. Miért nem beszél?
èn 3 éves elmúltam mikor elkezdtem beszélni, az orvos azt mondta , hogy ne aggódjanak anyuék, mert majd bepótolom. Na ez így is lett. Imádok beszélni.
Mondjuk a nyelvtanulás nehezen megy, és helyesen sem tudok írni. viszont mind Németül, mind angolul, jól beszélek, mert a nyelvterületen megtanultam, de csak azért mertszeretek beszélni, a suliban nagyon béna voltam angolból, de mikor kellet hogy használjam beszéljek, akkor csak úgy ragadt rám. Meg hallásom sincs jó.
Lehet hogy annyira nem is rossz, hogy ennyire szeretek beszélni.
A fiamnak is pár szavas szókészlete volt, de kézzel lábbal elmutogatott mindent és mindent értettem amit akart.
Elvittem korai fejlesztőbe, mert 27 hónapos volt és közeledett az ovi. Mindent rendben találtak, a koránál sokkal jobban fejlett volt pl logikai kirakósokban (4-5 évesnek felelt meg ez a szintje).
Talán megszülett a hugija, amikor 19 hónapos volt és az zavarta meg? Sohasem fogjuk már utólag megtudni!
2,5 évesen elkezdett egy-egy szót mondani, füzetbe lerajzoltuk azt amit mondott és matricát is ragaszthatott mellé be, ahányszor csak újra elmondta az új szót. Szerintem ez inspirálta, aztán a leghosszabb szó az elején a :ka-mi-no (kamion) volt.
Ma a fiam már 4,5 éves és egy szó szerint vett locsi-fecsi! Be nem áll a szája egy percre sem! Ne aggódj, ha elkezd beszélni, be sem fog neki állni a pici szája!
Minket a korai fejlesztőből elküldtek egy hallásvizsgálatra, ahol egy fülmosáson kívül minden rendben volt!
Csak hallottam, hogy olyan is volt, akinek a nyelve le volt "tapadva", amit állítólag egy pici vágással helyre tudnak hozni a szakemberek és máris tudja "használni beszédre a nyelvecskéjét!
A dokinénink azt mondta, hogy érdemben foglalkozni a gyerekkel csak 4 éves kora után szoktak.
Pár hét és 3 éves lesz. Elmentünk nev.tanácsadóba a logopédushoz,aki elküldött hallásvizsgálatra. Fülészetről mentünk az audiológiára ahol kiderült,hogy mindkét fülére tökéletesen hall.
Minden doki (és a logopédus is) azt mondja,hogy majd az oviban úgyis rákényszerül,hogy beszéljen legyünk türelemmel.
Mondjuk a kérdés feltevése óta bővült a szókincse,de még mindig csak szavak vannak, mondat nincs.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!