Több kisgyerekes anyukák! Ti is állandóan el vagytok havazva mindennel?
Bizony elvagyok,két kislányom van, egy 3 éves és egy 8 hónapos. Már úgy vagyok egyébként vele, hogy nem is törekszem arra, hogy minden napra készen legyen. Fontosabbnak tartom, hogy a lányaimra is maradjon kellő idő.
Főzni úgy szoktam, hogy 2-3 napra elegendő legyen. Olyan kajákat főzök, aminél nem kell a konyhába órákat tölteni, hanem gyorsan készen vannak. Sütiket 7végén szoktam, amikor tudom, hogy a párom is tud addig a lányokkal játszani.Amikor nem kell főzni, akkor délelőtt gyorsan rendrakás, mosás, porszívózás...segítségem nekem sincs, a férjem este ér haza. A kisebbik lányom, amikor csak szopizott, akkor még ennyi időm sem volt.
Szóval néha az én agyam is elszáll már, és időnként ördögi körnek érzem az egészet. Mosogatás, pakolás, mosás, porszívózás stb....semmi időm magamra, szerettem volna a napokban utánaolvasni pár dolognak, mert érdekelne a kertészkedés, na abból sem lett semmi! Majd csak lesz könnyebb időszak is!
Nekem hálistennek van segítségem, anyósomék szinte bármikor bevethetők, ha olyan a helyzet, akkor a szomszédban lakó egyetemista lányt szoktam megkérni, hogy segítsen ki, őt nagyon bírják a gyerekek, illetve hálistennek a férjem munkaideje is emberi (9-5-ig, de ha lecsíp az ebédszünetből, akkor hamarabb is hazajön). Takarításban, házimunkában is van segítségem. Csak így tudom megoldani, hogy 4 gyerek mellett (ebből kettő már ovis) magamra is legyen időm, illetve a munkámra, és meg se bolonduljak. :)
Kitartás!
Jaj, ne is mondjátok, úgy utálom már az egészet! Lelkiismeret furdalásom van, ha leülök a gép elég, amíg a kisfiam alszik, mert akárhová nézek, mindenhol tennivalók sokaságát látom!
A napi dolgokat mindig megcsinálom (főzés, mosogatás, mosás, porszívózás, felmosás, mosdó-kád-wc takarítás), de a többit, amik nagyobb lélegzetűek, pl. konyhaszekrény ajtók lemosása, hűtő kitakarítása, ablakpucolás stb, azok mindig tolódnak és így soha nem jutok a végére!
Persze, ha szuperanyuka lennék, akkor nem pihennék 1 percet sem, hanem a kicsi alvásidejében mindent megcsinálnék, majd tornáznék egyet és mire megyünk a nagyért az oviba, lenne friss süti is, majd levezetésképpen 2 órát rohangálnék a játszótéren a gyerekekkel...
Ja, és mindemellett tip-top lennék külsőleg, nyugodt és kiegyensúlyozott belsőleg és naprakész a nagyvilág információival.
És persze az sem árt, ha mellette tanulok vagy dolgozom esténként, hogy mire lejár a gyed, legyen vagy 3 diplomám és vagy 5 nyelvvizsgám.
Oh, és azt ki ne felejtsem, hogy a párommal is eltöltök esténként 1-2 órát, amikor meghallgatom, megmasszírozom és teljesítem minden óhaját az ágyban...
Jaj, de jó is lenne! Csak ehhez vagy kb. 36 órából kéne állnia a napnak, vagy inkább robotnak kéne lennem és nem aludnom és pihennem :))))
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!