Láznál önkívületben? 3 éves.
Lázálom szerintem. Vagy kinővi, vagy nem.
Nekem 21 évesen is szokott lenni.
Pavor!
Az én kisfiam most 4,5 éves eleinte neki is ha lázas volt akkor volt megfigyelhető a jelenség,aztán most nagyon besűrűsödött,nagyon gyakori lett.
Voltunk gyermekpszichiáternél aki megnyugtatott,hogy életkori sajátosság,nincsen teendő,általában kinövik a gyerekek,annyi maradhat felnőttkorban,hogy álmában néha beszél.
Rossz látni a gyerek ijedt arcát,de nincs magánál vissza kell szépen fektetni,altatni szépen halkan.
Az én lányom makkegészségesen produkált ilyeneket, ráadásul csak napközben a délutáni alvásából felriadva. Teljesen illettek rá a pavor nocturnus jellemzői, csak épp az időpont nem stimmelt, mert mindig csak délutáni siestánál tört rá.
Megfigyeltük, hogy valamiképpen összefüggésben volt az éhséggel, mert bárhogy nyugtattuk, öleltük, szeretgettük, nem hatott, de ahogy enni kapott (általában joghurtot, tejpépet, valami "csak nyelnivaló, könnyen lecsúszó csemegét) pár kanál után rendeződött a helyzet.
Aztán kinőtte, kb. 3 éves kora után elmúlt neki teljesen.
Tényleg egyénfüggő lehet, a kisebbik még sosem produkált hasonlót.
Amiket én tapasztaltam,ha túl fáradt volt elalváskor,ha szomjasan aludt el,ha pisilnie kell álmában,ha nem voltak nyugodtak az elalvás előtti pillanatok akkor méginkább előjön.
DE! teljesen megelőzni,kiküszöbölni nem lehet,azt mondta a pszichiáter,hogy nyugodt családi légkör,egészséges kisgyermek esetén is normális életkori sajátosság.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!