Esküvőre, lagziba másfél évessel? Ötleteket, légyszi!
Április végén megyünk olyan 250 km-re lagziba. Másfél éves lesz akkor a kisfiam (én meg ha minden jól megy, félidős pocakos).
Kérdés: hogyan lehet ilyen helyen megoldani a dolgokat? Meddig szoktak fennmaradni ilyen helyen a lurkók? Nincs kire bízni, mert pl. szüleim ugye nem ott élnek, meg más rokon se, anyósék meg szintén hivatalosak a lagziba.
Amúgy barátságos gyerek, de igazi örökmozgó, rosszcsont kölyök. Este 9 körül szokott elaludni, 8-fél 9 kor szokott fürödni. Ja, és nem az az üldögélős fajta. Ötletek?
Az én kisfiam 14 hónapos volt,mikor a sógoromék esküdtek.Békéscsabáról Budapestre kocsikáztunk.Az utat egy -másfél óránként megszakítottuk,kiszálltunk a kocsiból piknikeztünk,sétáltunk,nézelődtünk egyet.Jelzem ez nem csak a gyerek miatt,de egyébként is ajánlott,felnőtteknek is;főleg aki vezet. :)
A lagzi napján pedig nyilván borul a napirend! :D Amíg lehetett tartottuk;a délutáni alvást picit kitoltuk,hogy később ébredjen,így este tovább bírja,mert persze nem maradhat ki semmiből! :D A fürdés nyilván kimarad,de hát ez nem akkora probléma (1 alkalom).
Nálunk szerencsére volt hasonló korú gyerkőc a lagziba,így elvoltak és vagy mi tartottuk szemmel a másik lurkót is,vagy a miénk csapódott a másik gyerkőc szüleihez így felváltva tudtunk a többi gyerekes szülővel bulizni,beszélgetni,enni.Úgy tűnt sosem fáradnak;de azért este 11 kor csináltunk egy össznépi fektetést a "nagyon kiskorúaknak". :) Az már más tészta,hogy ők még ezután is buliztak,mivel az egymás mellé állított utazóágyaikban,egymásnak dobálták át a cumijaikat! :D
Egy vállalkozó,pihenni vágyó (váltott) felnőtt mindig volt bent náluk,amíg ki nem hervadtak (mármint a gyerekek)és amikor mindegyik elaludt,akkor bekapcsoltuk a bébiőrt,aminek a másik fele az egyik anyukánál volt;így ha bármi mocorgás volt,azonnal be tudott menni az ügyeletes felnőtt.
Hidd el a kisfiad fogja legjobban élvezni az egészet! :))
Jó szórakozást nektek és külön neked,jó babavárást!
Köszi a második hozzászólást is.
Igen, mindenképp meg akarunk állni, nézelődni, sétálni, mozogni közben. A 2 órát egyben le szoktuk tudni, az nem sok, meg annyit végig is alszik általában.
Arra is gondoltam, max én felmegyek vele, ha már nem bírja, és a párom meg lenn maradhat bulizni (az ő rokonai egyébként).
Az én kislányom 4 hónapos volt amikor először voltunk lagziba. Nagyon élvezte s hidd el tényleg neki fog tetszeni a legjobban, hiszen a gyerekek szeretik az új dolgokat.
Arra is gondolj, hogy mikor lesz megint lehetősséged újra látni a távoli rokonokat, na meg arról ne beszéljünk, hogy egy kis mamának is szüksége van egy kis kikapcsolódásra.
A legfontosabb, hogy találj egy olyan helyet, ahová el tudtok húzódni, ha elfáradna. Ahol tud aludni, míg tart a buli. Ha ez könnyen megoldható, akkor a többi már csak apró "kényelmetlenség". A fiam mondjuk nem nagyon bírta anno a nagyon hangos zenekart (mondjuk felnőttnek is embert próbáló hangerő volt a lagzin), de ez nem általános. Egyébként, szeretni fogja szerintem.
Az utazást pedig gyakori megállással lehet könnyíteni, s olyankor fontos az ivás és a mozgás a gyereknek. Mi szoktunk énekelni is, vagy bábozni az autóban, ha olyan a helyzet. Mi 3 havonta utazunk nagyihoz 550 km-re. Igyekszünk alvásidőre tenni egyébként mindig az utazást, az a legegyszerűbb. Ha van pici laptopotok, mesét is lehet nézni menet közben, az is leköti egy időre.
Köszi a válaszokat!
Sajnos nincs kit vinnünk magunkkal, anyukámék meg a másik irányban laknak jó messzire :(
Szállást mindenképp kerítünk majd, aztán megoldjuk valahogy.
Köszi mindenkinek!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!