Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Kisgyerekek » Lázcsillapítás 22 hónapos...

Lázcsillapítás 22 hónapos gyereknél?

Figyelt kérdés

Megint beteg a kisfiam.Mára nagyon belázasodott.

Ma reggel óta próbáljuk levinni a lázát nem sok sikerrel.

Délután 1 órakkor kapott egy lázcsillapító kúpot,akkor 38,5 volt levonva a láza.1 óra óra múlva meg már 39 volt levonva.Akkor hűtőfürdő,ettől 0,5 öt lejjebb ment.

Egy pár percre elaludt majd megint nagyon felszökött neki 39 re akkor vizesruháztam.A doki azt mondta,hogy nem lehet beadni csak 5-6 óránként a kúpot.

Hát én beadtam neki 5 órakkor egy kúpot.Tehát 4 óra telt el a két kúp közt.Most szépen alszik és lejjebb is ment a láza.Az a legnagyobb bajom,hogy nemrég volt ugyanilyen lázas beteg a fiam,akkor más orvos vizsgálta és adott gyógyszert neki.Ő akkor azt mondta,hogy úgy adjam a gyereknek a lázcsillapítót.Hogy egy gyógyszertári kúp és panadolszirup egybe és 3-4 óra múlva pedig megint a kúp és nurofen szirup, majd ismét kúp és panadolszirup 3-4 óra múlva.

Ez a módszer nagyon hatásos volt.3 szor adtuk be így ahogy elmondta a doki ott és teljesen rendbejött a gyerek utána már nem volt lázas.

Most is ezt csinálnám,de sajnos már most itthon vagyunk és a háziorvosa a gyereknek azt mondta,hogy csak 5-6 óránként lehet a kúpot beadni ha lázas a köztes időben akkor hűtőfürdő és vizesruha.Ami persze nem használ:(

2011. márc. 3. 17:52
 1/9 anonim ***** válasza:
Most te vagy az anyja vagy az orvos? Ha az a módszer bevált amit a másik rvos mondott miért nem azt csináod? Miért hagyod szenvedni?
2011. márc. 3. 17:58
 2/9 anonim ***** válasza:
nekünk azt mondta a gyerekorvos, hogy kúp 8 óránként mehet csak, Nurofen pedig 6 óránként, közte bármennyi hűtőfürdő... Én is a múlt héten fél óránként hűtöttem 4 órán keresztül ez volt a program.
2011. márc. 3. 18:03
 3/9 anonim ***** válasza:
Nurofent 3 óránként lehet adni, ennyi idős gyereknek 3x 5 ml-t, azaz összesen 15 ml-t egy nap! Kúppal váltogatva 3 óránként adható!
2011. márc. 3. 18:10
 4/9 A kérdező kommentje:

Volt kint a háziorvos.

Azt mondta hogy 5 óránként lehet a kúpot adni és semmi mást.Hűtőfürdő és vizesruha ennyi.Nem is adott a gyereknek semmit.Pedig mikor itt volt akkoris lázas volt rendesen a gyerek.Nem tudom mit csináljak mert ráadásul még ilyezgetett is.Olyan történeteket mesélt direkt,hogy a szülők felelőtlensége miatt meghaltak a gyerekek.És most baromira félek neki bármit beadni a kúpon kívül,pedig tudom,hogy jobban lenne.

A doki nagyon ellene van a pandaol szirupnak és a nurofen szirpunak nem ajánlotta egyáltalán.Sőt azt mondta ha ártani akarok akkor adjam én felelősségem.Nem tudom mit tegyek.

2011. márc. 3. 18:59
 5/9 anonim ***** válasza:
3 gyerekem van, a legnagyobb tíz éves, a kicsi kettő. Szóval van rutinom benne. Ha éjjel is érzed, hogy lázas, mérd meg. Ha nagyon magas, hűtőfürdő és Nurofen (vagy kúp). Éjjel mindig magasabb a láz... viszont reggelre ki szokták aludni. Amúgy nekem is lázas a kicsi most. Nurofent kapott. Tegnap is azt adtam neki lefekvés előtt.
2011. márc. 3. 20:41
 6/9 anonim ***** válasza:
Jaj de rosszindulatu tud lenni neha az orvos...Ahelyett, hogy jo tanacsokkal latna el ijesztget...A kup csak azert jobb mert hamarabb van hatasa...hatekonyabb. Attol fugg mit tartalmaz. Paracetamolt, vagy metamizolt? A nurofen gyengebb lazcsillapito hatasu.Nezd meg mennyi a napi maximalis dozis es aszerint add. De ne kombinald pl a paracetamol kupot panadollal mert ugyanaz. Nalunk a kicsim szinten lazas 2 napja adom a kupot mert mast nem ajanlott az orvos. Adnam en szirupban de nem nyeli le. Kb 5-6 orankent adom, ha a paracetamol nem viszi le akkor keves ido mulva a masikbol is adok de mindenkepp figyelem, hogy ne lepjuk tul a maximumot. A hutofurdo nalunk sem hasznal. Mihamarabbi gyogyulast kivanok minden beteg kisgyereknek!!!
2011. márc. 4. 15:18
 7/9 anonim ***** válasza:
Elobbi vagyok...ha van idod, kedved ird le hogy vagytok!!koszi
2011. márc. 4. 15:18
 8/9 A kérdező kommentje:

Köszönöm a válaszokat.

Este 8 körül már annyira rosszul volt,hogy hányt is.Nagyon lázas volt.Hűtőfürdővel szerencsére lejjebb ment a láza.Este 10 kor lehetett beadni neki a következő adag kúpot.9 óra körül elaludt mert lement a fürdővel a lázas 38.3 ra.Aludt szépen.Éjfélkor keltettük mert akkor éreztem,hogy már nagyon lázas.Akkor megint nagyon magas láza volt.Megkapta a kúpot.Szépen levitte neki,de kb 1 óráig volt jó a kúp.Ekkortól hűtőfürdő.1 órától reggel 4 ig,szinte félóránként- óránként hűtőfürdőztettük.4 re levitte a lázát a hűtőfürdő, úgy,hogy lent is maradt..

Egész délelőtt aludt.Vagy 3 szor kelt fel csak,hogy igyon pár korty vizet, meg megmérjem a lázát.Szerencsére már csak hőemelkedése volt.12 óráig aludt, azóta ébren van.Evett sós kekszet onnantól teljesen jól van.Mintha mi sem történt volna.A hője tökéletes.Eszik is rendesen iszik is.Azóta is itt szaladgál és játszik.Remélem ilyen hamar átment rajta.

2011. márc. 4. 18:24
 9/9 anonim ***** válasza:
jaj nagyon orvendek!!!! az enyem most aludt el kb 1 oraja. Ugy erzem nincs laza. Kicsi dragak!!! oszinten orvendek, hogy jol van a Tied es remelem mi is hamar tul esunk rajta. Minden jot kivanunk Nektek!!
2011. márc. 4. 19:33

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!