Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Kisgyerekek » 13 hónapos kisgyereknek mit...

13 hónapos kisgyereknek mit adtok inni?

Figyelt kérdés
Én eddig a Hippes granulátumos teát adtam több ízben, és lassan adogatok neki frissen facsart narancsot, mandarint, reggel pedig kakaót. Valahogy nem jut eszembe más, amit adhatnék neki, viszont az instant teákat szeretném abbahagyni. Mondjatok légyszí ötleteket, hogy mivel itathatnám a gyerekemet. Azért szeretném változatosabbá tenni a fogyasztott italokat, mert egyre kevesebbet hajlandó inni (ma még alig ivott 50 ml-t), pedig néhány hónapja egy nap több mint 1 litert is megivott. A doktornő szerint nem elég változatos, amikkel kínálom, és ő javasolta, hogy próbálkozzam más italokkal.
2009. febr. 17. 15:58
 1/6 anonim ***** válasza:
100%
Én a Pickwick gyerek teáját adom neki, ezen kívül bébi gyümölcsleveket, Kubut és vizet.
2009. febr. 17. 16:12
 2/6 anonim ***** válasza:
Én filteres babateát adok neki, és Kubut ami nem répás. Van alma-banán-őszi, és alma-banán-őszi-sütőtök változatban. Nekem mondjuk a kisfiam sokat iszik, a cumisüvegét majdnem mindíg magánál hordja.
2009. febr. 17. 18:25
 3/6 anonim ***** válasza:
Szia.A legjobb a sima víz lenne. A szentkirályi szénsavmentes példáúl.a doktornőt igazán nem értem mert a gyümölcslénél és a tiszta víznél nincs jobb szerintem és persze a teák is megfelelőek.A sokfajta ital és étel kínálgatásából válogatás lessz ami nem a legjobb dolog.Nem tudom hogy levest gyümölcsöt mennyit eszik mert ha sokat akkor lehet azért nem iszik most annyit.Őszinte leszek hozzád én a harmadik babámat várom és a két nagyobbnál ez úgy van,hogy ha szomjasak meg isszák a vizet is mert nincs más választásuk.De attól függetlenűl mindíg van készen tea és van itthon gyümölcslé is de nem az az elsődleges szomj oltó.Ha szomjas akkor megiszik bármit ebből ne csinálj magadnak problémát.Viszont az 50ml ekkora gyereknek valóban nagyon kevés vigyázni kell ki ne száradjon.evés után kínáld meg mindíg innivalóval hiszen te is iszol evés után.De ne úgy hogy egyiket nem kéri akkor adod a másikat.
2009. febr. 18. 13:40
 4/6 anonim ***** válasza:

A babateával én is megjártam, utólag sajnálom, hogy nem hallgattam a védőnőre és nem szoktattam a vízhez kicsi korától. A gond fokozódik, ha cumiból iszik, mert rontja a fogát.

Szomjúság ellen tényleg a víz a legjobb, de bölcsiben általában gyümölcsleveket is kapnak, legalábbis a miénkben tízóraira az volt. Étkezésekhez mindig adj neki egy kevés vizet, étkezések között lehet gyümölcslevet. Én is a Kubut ajánlanám vagy a Hippnek és Szentkirályinak is vannak babaitalai, különböző gyümölcs variációkban.

Nekem már nagyobb a lányom, de néha nem hajlandó inni semmit, csak tejet. Ugyan az is folyadék, de nem pótolhatja a vizet. Néha ha nagyon nem iszik (és mondjuk beteg), akkor injekciós fecskendőből adok neki rendszeresen folyadékot, leginkább c vitaminos italt. Így akár 4-5 fecskendőnyit is iszik egyszerre, amúgy csak egy két kortyot inna a pohárból...

2009. febr. 18. 23:20
 5/6 A kérdező kommentje:
Köszönöm a segítségeteket. Akkor próbálkozom a tanácsaitok szerint.
2009. febr. 19. 17:10
 6/6 anonim ***** válasza:
Vizet es tehentejet. A lanyom 13 honapos, es nem adtam neki soha teat, gyumolcslevet, szorpot..stb.
2009. febr. 24. 12:29

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!