Másnál is járt lázzal egy hányós-hasmenős betegség?
5 éves kislányom éjszaka elkezdett hányni, azóta már legalább 5-6x, a víz sem marad meg benne.
Reggel már a hasa is ment, bár az csak 2x, és nem sok, hisz nem tudott már sok minden kijönni.
Kicsit felment a hője, 37,2-re.
Elmentünk az orvoshoz, megvizsgálta, csak annyit mondott, hogy nincs járvány, és hányás csillapító kúpot kaptunk, meg probiotikumot, azt mondta, 1-2 nap alatt el fog múlni.
Mikor hazajöttünk, már jéghideg volt a keze, lába, megmértem a lázát, 38,5 volt. Most kapott a hányáscsillapító kúpból és egy adag lázcsillapítót is adtam neki, most mélyen alszik.
De nagyon aggódom, normális, hogy így felszaladt a láza?
Ilyen jellegű betegsége sose volt még. Pár megfázás, torokgyulladás igen, de hányás-hasmenés-láz nem volt.
Ráadásul van egy 15 hónapos kistestvére, akivel épp most kecmeregtünk ki az MMR oltás utáni mellékhatásokból, nagyon félek, hogy ő is elkapja.
Tapasztaltabb anyukák, nyugtassatok meg, hogy tényleg 1-2 nap alatt meggyógyul. Most olyan, mint egy mosogatórongy szegénykém.
Most mifelénk is hányós-fosós influenza van. Nekem mindkét gyerekem megkapta és mindkettő 39 fok feletti lázas volt. A láz pár nap alatt lemegy, a fosás akár 5 napig is eltart.
Izotóniás italt javasolt a dokink.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!