Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Kisgyerekek » Másnál is járt lázzal egy...

Másnál is járt lázzal egy hányós-hasmenős betegség?

Figyelt kérdés

5 éves kislányom éjszaka elkezdett hányni, azóta már legalább 5-6x, a víz sem marad meg benne.

Reggel már a hasa is ment, bár az csak 2x, és nem sok, hisz nem tudott már sok minden kijönni.

Kicsit felment a hője, 37,2-re.

Elmentünk az orvoshoz, megvizsgálta, csak annyit mondott, hogy nincs járvány, és hányás csillapító kúpot kaptunk, meg probiotikumot, azt mondta, 1-2 nap alatt el fog múlni.

Mikor hazajöttünk, már jéghideg volt a keze, lába, megmértem a lázát, 38,5 volt. Most kapott a hányáscsillapító kúpból és egy adag lázcsillapítót is adtam neki, most mélyen alszik.

De nagyon aggódom, normális, hogy így felszaladt a láza?

Ilyen jellegű betegsége sose volt még. Pár megfázás, torokgyulladás igen, de hányás-hasmenés-láz nem volt.

Ráadásul van egy 15 hónapos kistestvére, akivel épp most kecmeregtünk ki az MMR oltás utáni mellékhatásokból, nagyon félek, hogy ő is elkapja.

Tapasztaltabb anyukák, nyugtassatok meg, hogy tényleg 1-2 nap alatt meggyógyul. Most olyan, mint egy mosogatórongy szegénykém.

2011. márc. 1. 12:41
 1/3 anonim ***** válasza:
Nekem kb. 3 hete ment át a gyerekeken ez a JÁRVÁNY (mert az a bölcsődénkben!). Először a 31 hónapos kislányom ébredt úgy, hogy mondta, hogy fáj a hasa és már hányt is. Kb. még kétszer hányt, aztán felment 38 fölé a láza is, végül volt vagy kétszer hasmenése. Kapott kúpot, itattam és hagytam hagy egyen azt, amit kíván (kiflit üresen, kekszet). Aznap még hányt egyszer, ment a hasa kétszer. Éjjel semmi gond nem volt vele, másnap viszont egész délelőtt magas láza volt, nem tudtam levinni semmivel. Délutánra lement a láz, jó kedvű lett, bár enni még mindig nem igazán evett. Következő nap egészen jó kedvű volt, se nem volt láza már, se nem hányt, viszont még mindig ment a hasa párszor. Az öccse, aki 17 hónapos aznap kezdet el hányni. Na másnapra olyan rosszul lettek mind a ketten, hogy versenyt hányattunk, lázat csillapítottunk, pelenkáztuk a gyerekeket a férjemmel. Irány a körzeti orvos (nem akarat előtte kijönni, mondván, hogy járvány van, nem tud vele mit kezdeni, túl kell rajta esnünk). Orvos írt fel B vitamin ampullákat, normaflórt vetett, másnapra, hogy ezeket is elkezdtem adni, jobban lettek. Az egész kb. egy hét volt, senkinek sem kívánom. A gyerekek szinte az egy hét alatt csak fetrengtek, a nagyobbik az ágyban, a kicsi csak valamelyikünk ölében, borzasztó volt. Remélem Ti könnyebben megússzátok.
2011. márc. 1. 13:27
 2/3 anonim ***** válasza:

Most mifelénk is hányós-fosós influenza van. Nekem mindkét gyerekem megkapta és mindkettő 39 fok feletti lázas volt. A láz pár nap alatt lemegy, a fosás akár 5 napig is eltart.

Izotóniás italt javasolt a dokink.

2011. márc. 1. 17:54
 3/3 anonim ***** válasza:
Vírus, 2 hete nekem is volt pedig én felnőtt vagyok.
2011. márc. 2. 01:59

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!