Kisfiamat nem érdeklik a könyvből mondott mesék. Mit találjak ki?
Az én fiam is hasonlóan áll a könyvekhez.
21 hónapos de mesét olvasni meg mondani neki képtelenség.
Ha elkezdek olvasni, kiveszi a könyvet a kezemből és eldobja vagy kimegy a szobából.Ha fejből mondom a mesét akkor pedig elkezd kiabálni hangosan meg befogja a fülét.Az a napokba kezdte el:(
Fogalmam sincs hogy lehetne megszerettetni vele.
Sok keménylapos hajtogatos könyve van..azokkal minden nap játszik meg nézegeti a képeket.De rögtön kiakad ha elkezdem a mesét olvasni benne.
Ő sem beszél még.
Remélem kapsz valami jó kis választ valakitől.
szia,
én a megszokott mesékbe bele szövöm a mi mindennapjainkat!! mi történt aznap, esetleg mit tanult, merre jártunk és kicsit a mese szereplője is átalakul. ha ez nem tetszett Neki, akkor Ő lett a főszereplő és Róla szóltak az esti mesék!! de az is lehet, hogy a Te kicsidet jobban érdeklik a nagyobbakra jellemző dolgok, számok, színek, formák, lehet Ő komolyabb, mint az átlag. akkor próbáld ezeket belekeverni a sztoriba, legyenek pl. a számok a középpontban vagy ilyenek!!
Ági
az én kisfiam nagyon korán beszélt, talán másfél évesen, kristálytisztán, mondatokban, most lassan ötéves, néha-néha meghallgat egy egy mesét, de legtöbbször közbekotyog, mert eszébe jut valami. Még őt sem sikerült rávezetnem az olvasás örömeire.
Kicsiként is leginkább a verseket szerette, azt viszont nagyon. Most is rengeteg mondókát, verset tud és hosszabb verseket is szívesen meghallgat, de a mesék mégg nem igazán kötik le.
De ugyanígy volt a színezéssel is, rengeteg ceruzánk volt, szinezőnk, egyszerűen, mint aki azt sem érti mi a feladat, hogy van egy kép és ki kell színezni, akár saját maga vagy a megadott kép alapján és most két hete, egy este nekiült, azóta színez folyamatosan. És sok mindennel volt még így, úgyhogy nem erőltetem, ha érdekelni fogják a mesék, megjön a kedve hozzá.
Fiam 2 éves múlt Januárban,és egyáltalán nem köti le a mese olvasás.Viszont azt nagyon szereti,mikor este ülünk az ágyon,csend van,és halkan nyugtató hangnemben elkezdem mese szerűen elmondani miket csináltunk közösen aznap,emlékszik-e mit vettünk a boltban,felsorolom,kivel találkoztunk stb...ezt annyira szereti hogy akár fél órán keresztül is mondhatom,érdekli.Mert tudja miről van szó,és ha akar Ő is hozzá szólhat,vagy ha valami neki is eszébe jut,egyből mondja és nagyon örül ha megdicsérem.
Próbáld ki,nálunk bevált.A mese meg ráér,majd olvasunk még eleget ha nagyobb lesz.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!