Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Kisgyerekek » Anyukák, nektek szóltak a...

Anyukák, nektek szóltak a munkahelyen hogy nyilatkoznotok kell a +2 nap szabiról?

Figyelt kérdés
Most derült ki hogy nyilatkoznunk kellett volna apukával hogy ki veszi ki a gyermek után járó 2 napot. Én voltam olyan naiv és azt hittem automatikusan jár anyának, de nem. Így kiderült hogy elestünk 4 naptól, idénre még tudunk nyilatkozni. Járt már így valaki? Nem terheli a munkaadót felelősség hogy nem nyilatkoztatott le és most meg nem akarja megadni a napjaimat?
2011. febr. 22. 14:40
1 2
 1/19 anonim ***** válasza:
jelen, októberben visszamentem a melóba és én kérdeztem rá, h mi van a plusz szabival, interneten olvastam róla....hát még jó, h megkértem, mert nem szóltak volna és a tavalyi is elveszett volna. Igen, az előtte lévőkről nem szóltak, nem hívtak amikor a többieknek adták a nyilatkozatot, nekem azt mondták, h ők nem tudhatják h a férjem esetleg kivette e....nem tudsz semmit se csinálni, én se tudtam!
2011. febr. 22. 14:46
 2/19 anonim ***** válasza:

én is így jártam az családi kedvezménnyel..meg ezt se tudtam amit írsz.

én azt gondolnám hogy majd értesítenek ha valami papírt alá kell írni,,és nem nekem kell jelentkeznem hogy valamit nem kell aláírni ,bocsi??

2011. febr. 22. 14:48
 3/19 anonim ***** válasza:
1. sajna legtöbb helyen a munkaügy az érdektelen, nem hiszem hogy van olyan cég akinek a vezetője külön ad ilyen utasítást, egyébként meg úgyis tudják, h nem fogod őket perelni 4 nap miatt, pedig nekünk is nagyon jól jött volna
2011. febr. 22. 14:51
 4/19 anonim ***** válasza:
velem aláíratták a többi papírral együtt.
2011. febr. 22. 14:57
 5/19 A kérdező kommentje:

Nagyon sajnálom hogy ti is így jártatok. Tényleg nem lehet csinálni semmit? Én gondolkodom azon hogy kérdőre vonom az illetékes illetményszámfejtőmet hátha...

És szerintem igenis számít a 4 nap is, nehogy már ezzel a hozzáállással legyünk! Mélységesen fel vagyok háborodva. Egyébként azt mondták hogy a férjem munkahelye nyilatkozza le hogy nem vette igénybe a napokat 2008-2009-ben, a 2010-es évünk ugrott, a 2011-re még én nyilatkozhatok. Sajnos azóta az a munkahelye ahol dolgozott megszűnt, felszámolták, szóval még igazolást sem tudok kérni hogy ő sem vette igénybe a plusz napokat. Felháborító!!!

2011. febr. 22. 14:58
 6/19 anonim ***** válasza:

Szerintem munkahelyfüggő. Nálunk a könyvelés mindenkinek küldi év elején az összes lehetséges nyomtatványt (mindent, amit igényelni lehet) mindenkinek, pedig nem 2 fő a létszám.

Apumnak viszont én szóltam még időben a családi kedvezmény + gyerekszabi miatt, mert náluk se kérdezte meg senki, hogy kéri-e.

2011. febr. 22. 15:20
 7/19 anonim ***** válasza:
persze hogy számít! de utólag csak a jóindulatuktól függ, esetleg a főnököddel beszélhetsz, h nem hivatalosan elenged, de igazolja
2011. febr. 22. 15:24
 8/19 A kérdező kommentje:
Hát az a nagy helyzet hogy most megyek be megbeszélni hogy visszamehetek-e dolgozni. Amikor eljöttem a helyemre vettek fel embert, tehát még az a lehetőség is benne van a pakliban hogy megszűnik a munkaviszonyom. Ha így lesz, ha úgy, számít, mert vagy kifizetnék vagy kihasználhatnám a többlet napokat.
2011. febr. 22. 15:37
 9/19 A kérdező kommentje:
Szerintetek kötözködjek? Nem vagyok az a fajta, de most nagyon felhúztam magam.
2011. febr. 22. 15:38
 10/19 anonim ***** válasza:
Olyan nincs, hogy azt hitték apa veszi igénybe, ugyanis akármelyik fél (apa, anya) kéri, azt a másik munkáltatójának alá kell írnia!
2011. febr. 22. 15:44
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!