Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Kisgyerekek » Szerintetek elég, ha csak az...

Szerintetek elég, ha csak az anyja-azaz én-nevelem a gyereket, apa bármit tesz, csak mosolyog és hárit?

Figyelt kérdés
2,5 éves a fiunk, csak én szólok rá. Apa bármikor felveszi, ha itthon van, cipelteti magát, irányitja apát, ha nem az van véletlen, amit ő akar, hisztizni kezd, amit persze nekem kell kezelni. Ez igy nagyon ferde, ha én továbbra is szigorúbb vagyok, apa viszont gyenge? Hogy megy ez nálatok?
2011. febr. 20. 16:40
 1/8 anonim ***** válasza:
100%
Néha hagy öket pár órára kettesben akkor apuka talán rájön hogy fegyelmezni kéne néhanap.
2011. febr. 20. 18:13
 2/8 anonim ***** válasza:
Meg kell mondani apukának, nem azért dolgozol nap mint nap, hogy ő elrontsa... Nálunk is van hasonlóra példa, rászólok férjemre, nem hagyom.
2011. febr. 20. 19:58
 3/8 anonim ***** válasza:

Szerintem ez nem olyan nagy baj.Épp most olvasok erről egy könyvet, mivel nálunk is én vagyok az un.náci az anyám szerint.

Mivel különbséget tesz kettőtök között, tudja, hogy te vagy a szigorú, az apját meg hajlítja majd, amíg megy.A lényeg az őszinteség.Apának valószínűleg ilyen a személyisége, nem nagyon tudna másmilyen lenni.

2011. febr. 21. 02:04
 4/8 anonim ***** válasza:

Szerintem meg éppen hogy nem tesz jót a gyereknek a kettős nevelés. Apa megengedi, hogy az asztal tetéjén ugráljon, anya nem, akkor most ezt szabad vagy sem? A gyereket is teljesen össze fogja zavarni ez a következetlenség.

Az tényleg jó ötlet lenne, hogy igen is hagyd őket magukra többször is egész napra, apuka talán rájön, hogy pár óráig lehet angyalka az ő kisfia, de aztán épp ahogy más gyerek is, csinál olyat, ami fegyelmezést igényelne.

A hisztijét egyébként olyankor miért te kezeled, amikor ő akarja az apját irányítani? Ilyenkor kezelje az apuka!

Nálunk is alapjában véve én vagyok a szigorúbb, de azért próbáljuk egyformán meg vagy épp meg nem engedni neki ugyanazon dolgokat.

2011. febr. 21. 07:24
 5/8 anonim ***** válasza:
A "náci" vagyok.Nyilván apuka is megtiltja az ön és közveszélyt.Szerintem tekintsünk el az ilyen szélsőséges példáktól.
2011. febr. 21. 08:07
 6/8 anonim ***** válasza:
Nézz tévében amolyan dadás sorozatot. tök jó használható példák vannak!
2011. febr. 21. 09:02
 7/8 anonim ***** válasza:
hát igen, szerintem is valamilyen szinten apa is fegyelmezzen, legalább olyankor ha te kifejezetten elmondod neki, hogy te ezt a dolgot hetek keserves következetes munkájával szoktattad/tanítottad meg, legyen már annyi benne, hogy segít meghagyni egy kialakult jó szokást. Pl ilyen példa a sajátom: apuci imádja etetni az ő kisfiát (lassan 3 éves, rég egyedül eszik már), ezért ragaszkodik hozzá, hogy ő kanalazhasson a kis szájába. Egy ideig hiába magyaráztam el, hogy már velem is szórakozik, nem nagyon akar enni egyedül, mert apa eteti, aztán rájött a párom hogy hülyeséget csinál, mert így sose lesz önálló.
2011. febr. 21. 09:42
 8/8 A kérdező kommentje:
Sziasztok! A szuperdada sorozatot kivülről fújom, annyi részt láttam:) őszintén büntetésre nem szorul a fiam, csak némi fegyelmezésre. Elég, ha rászólok lényegében. A hiszti többször ered fáradtságból, mint "rosszaságból". Inkább türelmetlen, azonnal akar sokmindent, főleg apától: most azonnal vegye fel, csinálják ezt vagy azt, mindegy, hogy épp borotválkozna vagy öltözne. .....
2011. febr. 21. 10:49

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!