1,5 év körüli babánál milyen lázcsillapítót használtok?
kúp vagy szirup, de csak ha nagyon muszáj
a szirupot italba raktam
Szia!
Kisfiam szereti a szirupot, mi azt szoktuk használni, de úgy tudom a Nurofen-nek van kúp változata is.
Ill. nekünk a kórházba írtak fel mikor nagyon lázas volt egy kúpot, hosszú a neve:
Soppositorium Antipyreticum Pro Parvulo
Nagyobbaknak lázcsillapító kúp.
első
Mostanában bejön az is, hogy felszívom a fecskendőbe, odaadom neki és mondom, hogy nyalóka. Szépen elszívogatja
Szerintem másfél évesen még nem tudja mi az a nyalóka, vagy ti már ennyi idősen adtatok neki? (ezt csak azért kérdezem, mert amúgy is érdekel és pont erről eszembe is jutott)
Szerintem a kúp azért jobb egyébként is, mint a szirup, mert sokkal gyorsabban felszívódik és nem károsítja a májat, vesét, mint a szirup. Persze éjszaka könnyebb a szirupot használni, én ilyenkor mindig mondom, hogy finom, kóstold meg.
Egyébként meg germicid-c kúpot ír fel az orvos, vagy nurofent lehet venni vény nélkül. Van még a mexalen kúp, ami ugyanolyan hatóanyagú, mint a panadol, szóval jóval gyengébb.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!