Miért nem beszél még? Kisfiam októberben volt két éves, de még nem beszél! Ismerőseink körében a fiatalabb gyerekek is már beszélnek.
Az én 15hós fiam szintén nem beszél semmit. Bár annyira nem is izgat a dolog,majd belejön.
Bocsi az offolásért!
Szia!
Ne haragudj, gondolom, ez téged nagyon aggaszt, de erről eszembe jutott egy vicc:
A gyerek csak nem akar beszélni, bárhogy próbálják noszogatni a szülei.
Egyszer vacsora közben a gyerek azt mondja:
- Anya, ez a tojás büdös.
- Jaj de jó kisfiam, hogy beszélsz! Miért nem mondtál idáig semmit?
- Mert eddig nem volt büdös.
:D ne aggódj, semmi baja nincs. Hülye lenne beszélni ha mutogatással egyéb komunikációval tökéletesen megérteti magát. Majd jön neki.
èn 3 éves koromra tanultam meg beszélni, szüleim elvittek dokihoz aki azt mondta, ne aggódjanak majd bepótolom, így is lett, imádok beszélni.
Viszont sokat gondolkodtam mi lehetett az oka hogy nehezen tanultam meg beszélni. Ez akkor jött a kérdés mikor második idegen nyelvet kellett megtanulnom.
Iskolában agolul tanultam, de azért voltam mindig 3-as mert anyám ezer különtanárt fizetett. egyszerüen nem értettem mit mondanak, nem igazán jött ez a nyelvtanulás.
Aztán 19 évesen angol nyelvetrületre vetödtem ahol másfél év alatt nagyon jól megtanultam, de hiába minden nap használtam az angolt a munkámban is sokszor nehéz megértenem amit mondanak.
Aztán a sors úgy hozta hogy német párom lett és németül kellett tanulnom, németországban, és nagyon nehezen ment, megy. Nehezen külömbözteti meg a fülem a hangokat, nem hallom ki rendesen a szavakat.
Régen mikor egy nagyon stresses munkám volt, egyszer csak azt vettem észre hogy nem hallok, hallom hogy mondanak valamit de nem értem mit és mindig még egy alap beszélgetésnél is vissza kellett kérdeznem. Elment a fülésztere ahol megállapították, hogy az átlagosnál jobb a hallásom is. Szóval az agyammal van a probléma nem a fülemmel. Aztán felmondtam a munkahelyemen azóta nem jött elö.
Szia! Az én fiam december 1-jén volt 1 éves, ő sem beszél még.
Amiket mond: hoppá, csüccs, a kutyára, hogy vauvau, meg kééjsze (kérek), bübü (autó) és itt kb ki is fogyott a repertoár. Felszínesen tudom, hogy úgysem marad néma, de a lelkem mélyén persze aggódom, mert az xy meg már mióta:(
Persze a nagyszülők is csak rintják ilyenkor a helyzetet, mindenképp ki akarják kényszeríteni az unokából a szavakat.
De nekünk szülőknek erősnek kell lennünk és hinni hogy hamarosan megszólalnak, különben ki védi meg őket az erőszakoskodóktól, ha mi is azzá válunk? Azzal meg csak rontjuk a helyzetet, nem?
Így hát, türelem! Ülni is megtanultak;)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!