Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Kisgyerekek » 2,5 éves kisfiam napi 1,5 l...

2,5 éves kisfiam napi 1,5 l tejet iszik meg és nem eszik semmit. Nem lesz baja a sok tejtől?

Figyelt kérdés
Bár igaz, javában kecske tejet iszik, mert az nem terheli meg annyira a szervezetét. Ez akkor kezdődött, mikor kb. 20 hónapos korában elkezdett válogatni az ételek között, akkor sokan azt tanácsolták, hogy ne nyaggassam, eszik ő annyit amennyi neki kell, hagyjam rá. Hát ez lett a vége. Ha nem kap kakaót, akkor nem is eszik egész nap semmit. 1-1 falat kifli, vagy kalácsot, 2 karika virslit. Kb ennyi a szilárd étel bevitele. Szerintetek? Jár valaki hasonló cipőben?
2011. febr. 17. 10:36
1 2
 1/11 anonim ***** válasza:
Ezt ne engedd:( tudom, hogy durva, de ne hagyd rá. Próbáld ugy esetleg, hogy mondjuk egy adag kakaó helyett csak felet adsz és rögtön utána megkinálod szilárd étellel.
2011. febr. 17. 10:52
 2/11 anonim ***** válasza:

nézd én nem gondolom hogy rossz tanácsot kaptál egy gyereket nem lehet erővel etetni csak még jobban fog dacolni! mégis azt gondolom ha nem kapna annyi tejet talán mást is elfogadna!

szerintem amúgy ha oviba kerül ez úgyis megoldódik hidd el a többi gyerekkel fog enni és ráadásul ott nincs tej sem!

védőnőt, gyerekorvost kérdezted már?

amúgy rosszul evő gyerekek sajnos mindig vannak kitartás!

2011. febr. 17. 11:04
 3/11 Dilettáns döggomba ***** válasza:
Baromira megszívja az oviban, mert ott nem fog csak tejet kapni. :/
2011. febr. 17. 11:13
 4/11 A kérdező kommentje:
Köszi az eddigi válaszokat. Én magam is tudom, hogy megszívja majd az oviban, de hidd el, hogy ha fejre állok sem eszik annyit, hogy ereje legyen végig csinálni a napot. Amúgy elfelejtettem írni, hogy ennek ellenére a súlya gyarapszik és nem is keveset. Most 13 kg. Ami inkább elkeserít, az a tej mennyisége és ha enni kér, akkor is krémtúrót vagy tejterméket.
2011. febr. 17. 11:26
 5/11 Dilettáns döggomba ***** válasza:

Persze, hogy gyarapszik, hiszen a tej inkább étel, mint ital, de te is tudod, hogy ez nem mehet a végtelenségig, muszáj lesz időben beavatkoznod. Ne adj neki annyi tejet, és kész. Ha nem kér mást, nem kér mást. Hidd el, hogy nem fog napokon át éhezni, mert a szervezete neki fog jelezni, és elfogadja a normális kaját is. Mondd azt, hogy nincs több tej, talán ennyit ennyi idősen is megért. Egyébként nem laza a széklete a sok tejtől?

Tegyél neki a reggeli kakaója mellé pirított kenyeret, kiflikarikát, mazsolát vagy ilyesmi szárazat, amit szeret. Ha nem kéri, oké. Akkor majd tízóraira megkínálod ismét. Ha akkor sem, oké. Ebédre valamit úgyis eszik, még ha csak két katona kenyeret vagy két kanál ételt is. Uzsonnára adj neki joghurtot, sajtot. Vacsira mehet tejbegríz, tejberizs, ha ennyire szereti a tejes dolgot. Ez elég kevés kaja lesz ahhoz, hogy napokon keresztül elviselje. Nem hiszem el, hogy pár napon belül nem kér majd többet ebédre. Sok sikert!

2011. febr. 17. 11:40
 6/11 Dilettáns döggomba ***** válasza:
Ja, és tej helyett igyon vizet. Ez lenne a legjobb, bár meglehetősen sok gyerek el lett "rontva" úgy, hogy csak a teát meg a szörpöt hajlandó meginni. Ha ő is ilyen, akkor kevés cukorral tea (mert a cukor is laktat).
2011. febr. 17. 11:42
 7/11 A kérdező kommentje:
Magam sem hiszem, de a széklete nem laza egy kicsit sem, sőt már bocsi a szókimondásért ,de akkorát kakil, hogy egy felnőtté is lehetne és rendszeresen minden nap.
2011. febr. 17. 11:50
 8/11 anonim ***** válasza:
Mint ha az én fiamról írtál volna.Nálunk is ugyan ez a helyzet, de nekünk hullám völgyek vannak 1-2 hétig csak falatozik és egész nap a tejet nyomatja, utána csak reggel este iszik tejet, és többet eszik mint én.Aztán megint jön a tejes korszak, és megint evés.Ez megy már több mint fél éve.Amikor 2 éves státuszon mondtam a dokinak, azt mondta nem baj, csak olyankor amikor enni nem eszik, akkor lehetőleg adjak neki multivitamint.
2011. febr. 17. 12:34
 9/11 anonim ***** válasza:
Alapvetően nincs baj a tejjel, de ez így nagyon egyhangú táplálkozás. Semmi gyümölcs, zöldség, gabona?
2011. febr. 17. 13:34
 10/11 anonim ***** válasza:
El kell tenni a tejet, mond azt, hogy elfogyott. Nálunk a pudding a minden, de én eldugom, hogy ne találja meg. Hidd el, ha éhes, bármit megenne. Mi jól kiszaladtuk magunkat, odavoltunk erre-arra és érdekes:)estére otthon megette a gulyáslevest, ami egész nap nem kellett. Ha nem akarod, hogy az egészségére menjen, ne add a tejet mindig.
2011. febr. 17. 15:00
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!