Mikor ingyenes a bölcsődei, óvodai ellátás? Tudom hogy jövedelem/fő-től függ, de mi ez az összeg? Az intézményben kell igényelni? Vagy önkormányzatnál?
Az iskolai végzettségnek sok köze van hozzá, mivel csak azok halmozottan hátrányos helyzetüek!!!!!!!!!!!!
Nekik is be kell menni az önkormányzatra és nyilatkozatot kell tenni az iskolai végzettségről, így jár nekik a rendszeres gyermekvédelmi támogatás.Éppen azért, mert szociális.
Köszönöm a válaszokat!
Ma megérdeklődtem a lakcím szerinti önkormányzatnál.
Rendszeres gyermekvédelmi támogatás akkor jár, ha az egy főre jutó jövedelem 39000 ft alatt van. Ez azt jelenti, hogy kedvezményesen vagy ingyen étkezik a gyerek, plusz évi két alkalommal 5000 ft körüli segélyt is utalnak. Nem számít a szülő iskolai végzettsége, nekem pl felsőfokú végzettségem van, 2 nyelvvizsgám, és kapni fogok.
Létezik rendkívüli gyermekvédelmi támogatás is, amit egy évben 2-3 alkalommal lehet igényelni, és a lakcím szerinti önkormányzat dönt, az összegről, az utalás módjáról. Ezt bárki kérheti.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!