Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Kisgyerekek » Húgomnál elkezdődött a dackors...

Húgomnál elkezdődött a dackorszak. Mit csináljak, hogy ne menjen rá a kettőnk kapcsolatára?

Figyelt kérdés
21 éves lány vagyok, van egy 2 éves húgom. Eddig imádtam, nagyon aranyos csajszi. Pár hónapja viszont nagyon lázad, de annyira, hogy néha kibírhatatlan. Még végig se hallgatja, amit mondunk neki, de már rávágja, hogy nem, ha meg "kényszerítem" rá, hogy pl. öltözzön fel, mosakodjon, cseréljünk pelenkát, akkor bőg és kijelenti, hogy utál. Ugyanez, ha fáradt, éhes stb. Nem szól, hogy baja van, pedig tudna, de inkább nyafog és megüt. Pedig egyáltalán nincs elkényeztetve, és mindig rászólunk, megbüntetjük, ha rosszalkodik, de hiába. Ha épp jó kedve van, akkor imádnivaló, de egyébként szörnyű. Mit tudnék kezdeni vele? Van a dackorszakra valami jó módszer?
2011. febr. 13. 14:38
 1/2 anonim ***** válasza:

Csak egy, a legnehezebb, a türelem és tudatosság. Ne hagyj rá semmit, mindig mond el, mit miért hogyan. Sajna ez eltart egy darabig, és csak a türelem segít át...

Becsüllek, hogy ennyi idősen szépen foglalkozol a tesóddal!

2011. febr. 13. 19:05
 2/2 anonim ***** válasza:

ahogy az első írja. ő még nem tudja olyan árnyaltan kifejezni, azért mondja hogy utál, nem téged utál, hanem azt hogy muszáj vmit megtenni, és ezt te teszed vele. te ilyenkor maradj nyugodt, mondd neki, hogy nem baj, édeske, utálj csak, de pelenkázni muszáj, mert bekakiltál. vagy néha azt is mondhatod, hogy nagyon sajnálom, hogy utálsz, mert én szeretlek, de akkor is muszáj felöltözni most ha nem szeretnél, mert megyünk a boltba, vagy mert pizsamában nem lehetünk egész nap blablabla. majd kinövi nyugi! és nem fog érte megutélni, a kisgyerekeknek szükségük van arra, hogy a felnőtt bizonyos dolgokban szilárd legyen velük szemben. ;)

az én kislányom is most volt 2 éves, és így csinálom, és nem utál engem, ahogy a te húgocskád sem téged! :)

2011. febr. 14. 14:14

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!