Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Kisgyerekek » Mennyire fontos az első év az...

Mennyire fontos az első év az oviban? 2 héten belül le kell adjam a papírokat.

Figyelt kérdés
Nem tudok dönteni. A körzeti ovinak csak annyi előnye van, hogy közel van- gyalog el tudnánk jutni. Addigra a kicsi gyerekem is 1 éves lesz, mire kezdi a nagy az ovit. Sajnos más nem szól mellette. Elég egyszerű, nem sok foglalkozás, nem túl lelkes óvónénik... A másik ovi, amit kinéztem, viszont 1 fél órás útra lenne, busszal. Nem tudom megéri-e. Persze fél óra nem távolság, de reggel este 2 kicsivel, télen-nyáron minden nap nem bizti, h menne... Az lenne a kérdésem, hogy szerintetek fontos-e az első év. Maradjon 1 évig a körzetiben és utána, ha a kicsi is bölcsis lesz, akkor menjünk együtt a városba a másik oviba. Nem viselné meg a váltás? Vagy inkább egyből járjon a városi oviba? Köszönöm előre is a válaszokat!
2011. febr. 11. 16:44
 1/7 anonim ***** válasza:
100%
Maradjon otthon veled és majd a kicsivel együtt küldd el őket.
2011. febr. 11. 16:49
 2/7 anonim ***** válasza:
Az első év nagyon fontos!!! Ha már mindenképp ovizni szeretnétek, jobb a városi megoldás, első évben úgysem fogtok sokat oda járni a folytonos betegeskedések miatt.
2011. febr. 11. 16:54
 3/7 anonim ***** válasza:
Nem annyira fontos, mint amennyire sokan hiszik! Ha teheted tartsd még otthon ebben az évben és majd jövőre együtt menjenek a tesóval! Én óvónőként tudom, hogy egy 3 éves még nagyon kicsi az ovikezdéshez. Sokkal érettebbek az egy évvel idősebbek. A 3 éveseknek még leginkább az anyukájukra van szükségük, ha eljártok néha gyerekek közé, az bőven elég. Ők még nagyon el tudnak fáradni egy egész napos oviban... Nálatok meg otthon lesz a kicsi... szerintem nagy törés lenne neki...
2011. febr. 11. 19:55
 4/7 A kérdező kommentje:
Pffúúú!! Köszi a válaszokat! Nem könnyű döntés. Szívem szerint itthon tartanám, de a kicsi miatt gondoltam, hogy jobb, ha megy, hisz akkor a kicsivel is többet tudok foglalkozni. Illetve nagyon szereti a gyerekeket és már igényelné a társaságukat. Olyan sok gyerek nincs a közelünkben, de párat biztosan találnánk. :) Még ezen el kell gondolkozzak... Szóval jobb neki itthon velünk, de ha mégis az ovi mellett döntünk, akkor inkább a városi!?!
2011. febr. 11. 21:39
 5/7 anonim ***** válasza:
Én nem cűgölném a városba.Viszont én az oviváltásnak sem vagyok híve.Ha van lelkierőd cipelni a városiba, akkor azt szokja meg!
2011. febr. 12. 07:13
 6/7 anonim ***** válasza:

Amikor én voltam ovis, az utolsó évet másik oviba jártam költözés miatt!Emlékszem hogy nekem nagyon rossz volt a barátaimtól elszakadni és új barátokat szerezni.

A másik hogy suliba is tudod majd a városiba járatni?Mert sokkal könnyebb barátokkal elkezdeni a sulit, mint teljesen idegenek közé bekerülni megint!

Az egész életre kitud hatni folyton új barátokat szerezni, a régiektől elszakadni.Anyukám sürün került új oviba suliba, mire az egyik helyen barátokat szerzett, már ment is új helyre.Emiatt a mai napig nem mer barátságot kötni, mert még mindig az van benne, hogy minek ha úgy sem tart sokáig. :(

Legyél előre látó!A szerint válassz ovit, hogy később hova tud suliba járni.

2011. febr. 12. 08:29
 7/7 A kérdező kommentje:
Suliba mindenképpen a városba fog menni, az ovi a kérdéses. Továbbra sem tudok dönteni,de azért köszi a válaszokat! Elgondolkodtatóak... :o
2011. febr. 12. 21:54

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!