Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Kisgyerekek » Nagynövésű gyermekednek...

Nagynövésű gyermekednek milyet vettél?

Figyelt kérdés

Tudom, sok kérdés volt már, de mi úgymond spéci eset vagyunk.

2.5évesen 12.5 kg és 102 cm a fiam. A 9-18 kgs ülést már másfél évesen hosszra kinőtte. Akkor vettünk egy Concord Trimaxot, viszont annak az övével folyton gond van, már idegesítő, ahogy mindig tekeredik, hiába figyelünk rá.

Valami normális ülés kéne, ami nagynövésűeknek jó, hogy a feje ne lógjon túl az ülés támlájának a tetején.

2011. febr. 7. 14:12
 1/6 anonim ***** válasza:

Szerintem őt már beleteheted egy olyanba, ami 9-36 kilóig van, és az autó saját övével kell rögzíteni. Ezek az ülések mind úgy vannak kialakítva, hogy a fejtámla részt külön lehet emelni.

Most vettünk mi is gyerekülést, rengeteget nézegettem, azért nem írok márkát, mert ezek mind így vannak kialakítva.

Egyébként javaslom, hogy nézz szét a Vaterán. Az nem baj, ha nem ott veszed meg (ha újat akarsz, akkor azt nyilván boltban fogod megvenni), de megnézed a fényképeket, és láthatod, hogy melyiket hogyan lehet állítani, és akkor a boltban már csak megveszed, amit kinéztél.

Ha meg használt ülés is jó, akkor vedd meg a Vaterán...

2011. febr. 7. 14:20
 2/6 A kérdező kommentje:

Köszi

Amint van, a Concord trimax, az 9-36kgs ülés. A fejtámláját mégsem lehet állítani. Az autó övével még nem köthetem a gyereket, mert a súlya nincs meg hozzá, az pedig lényeges.

Ma néztünk pár ülést, de nagyon nehéz választani.

2011. febr. 7. 14:33
 3/6 anonim ***** válasza:

Hogy érted, hogy nincs meg a súlya?

A 3,5 éves lányom kb. 13 kiló (persze alacsonyabb, mint a fiad :o) neki IWH ülése van, az autó biztonsági övének van egy külön beakasztórésze rajta, és így a megfelelő helyen fekszik fel az öv. Én azért szeretem ezt az ülést, mert oldalt is szépen tartja, nem mint pl. a Römer zoom, ami olyan kis vékony mindenütt, oldalt nincs támaszték.

2011. febr. 7. 14:45
 4/6 A kérdező kommentje:

Úgy értem, hogy akkor lehet szétszedni az ülést olyanra, hogy az autó bizti öve rögzítse a gyereket is, ha eléri a 15 kilót. Mert a 15 kg kell hozzá, hisz így biztonságos az ülés egy esetleges ütközésnél! Már egyszer utánajártam, és a 15 kg elérése lényeges.

Tudnál képet mutatni a ti ülésetekről? Még nem hallottam erről a márkáról.

2011. febr. 7. 14:53
 5/6 anonim ***** válasza:

A mi ülésünkről egyáltalán nem találtam most képet, de pl. ennek 11 fokozatban állítható a fejtámlája:

[link]

/romer_kid_15_36kg_ig_1441119998.html

2011. febr. 7. 15:08
 6/6 anonim ***** válasza:

[link]

Na még egyszer...

2011. febr. 7. 15:09

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!