Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Kisgyerekek » Miből mennyit célszerű vásárol...

Miből mennyit célszerű vásárolni az ovikezdésre?

Figyelt kérdés
Tudom, hogy még nagyon korai a kérdés, de nem szeretnék mindent egyszerre megvenni, szeretném elkezdeni a vásárlást 2-3 hónappal előtte. Mik kellenek ovikezdésre? Gondolok itt higiéniai csomag, takaró, váltócipő...stb. ruhából mennyit célszerű vásárolni, ha mondjuk általában hétvégén mosok? (egyáltalán mennyi ruha kell egy napra az oviba?) Köszönöm a válaszokat!
2011. febr. 5. 22:45
 1/5 anonim ***** válasza:
Hogy mit fognak majd kérni, változó. De ami biztosan kelleni fog: váltócipő (én ezt a végére hagynám, hogy nehogy kinője addig), váltóruha (bugyi, zokni, nadrág, póló, pulcsi, 1 vagy 2 öltözet), Fogkefe, fogkrém, szappan, wc-papír (néhol papírtörölköző). Az ágyra huzat (két végén nyitott, amúgy olyan, mint egy paplanhuzat). Legtöbb helyen megengedik, hogy a gyerek vigyen saját kispárnát. Törölközőt, paplant az ovi ad. Néhol ruhás zsákot is kérnek. Szerintem, ha mindig kicseréled a váltóruhát, ami esetleg bekoszolódik, nem kell túl sokkal többet számítani, mintha otthon lenne a kicsi. egy óvónő anyuka
2011. febr. 5. 22:52
 2/5 anonim ***** válasza:
Ha csak hétvégén mosol, minimum 5 felső, 3 nadrág+ váltó nadrág,bugyi-gatya, felső. váltó cipő, nálunk van tornafoglalkozás, tehát tornazsákba rövid naci póló, zokni, sport cipő. zsákjába papírzsepi vigasz plüss állatka. Tisztasági csomag(wc papír, zsepi, folyékony szappan, szalvéta)fogkrém, fogkefe, pohár.
2011. febr. 5. 22:53
 3/5 anonim ***** válasza:

Mivel ez teljesen ovifüggő mit kérnek, ezért az ovitól kéne ezt megkérdezned. Ami nálunk kell:

oviszsák

váltócipő

kistörülköző

az oviszsákba 1 teljes garnitúra váltás ruha, bugyi-zokni is

ha ott alszik akkor kispárna, takaró, ezekre huzat

gyerek fogkefe, fogkrém, kispohár (műanyag)

fésű ha nem rövid hajú kisfiú

és amit félévente kell bevinni: 2 cs papírzsepi, 4 tekercs wc papír, 1 cs szalvéta, 2 cs színes lap, 2 cs írólap, 2 cs rajzlap

Napi 1 göncöt szokott az enyém elkoszolni, ha véletlenül leönti magát, vagy elesik az udvaron és sáros lesz, akkor meg kicserélik rajta, azért van a zsákjában.

2011. febr. 5. 22:54
 4/5 A kérdező kommentje:
Köszönöm szépen a válaszokat! Pont ezekre gondoltam. Azt tudom, hogy nálunk ágyneműt nem adnak, de az van szerencsére. akkor igazából ugyanúgy vásároljak neki ruhát, mintha itthonra venném szezonálisra, esetleg egy-két darabbal többet.
2011. febr. 5. 23:01
 5/5 anonim ***** válasza:

és egyébként amire felhívnám a figyelmed, pontosan kérdezd meg, mert a szomszédunk óvódavezető és náluk tilos a szandál váltócipőként csak zárt cipő lehet viszont a tornacipő tépőzáras.

Nálunk a váltócipő bármi lehet (akár a nyárról lemaradt szandál) illetve nálunk az, mert beleizzadt a fiam a zárt cipőkbe. És kimondottan kötős tornacipőt kértek.

Nálunk nem öltöztetik át tornához, csak cipő kell.

De előtte úgyis lesz értekezlet kérdezz rá, ők mit várnak el és mit engednek.

2011. febr. 6. 00:56

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!